sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Nautinnollinen päivä


Istuin äsken omalla terassilla juoden kahvia ja lueskellen aikakauslehteä. Aurinko paistoi täydeltä terältä lämmittäen kasvoja ja koko kehoa. Alhaalla kauenpana häämötti meri ja vastapäisellä vuorella nousi savuja ihmisten siivoillessa puutarhoja. 
Kissa makasi raajat levällään pöydällä naamalla nautinnollinen irvistys, venytteli välillä ja asettautui taas auringon lämmiteltäväksi. Koko ajan kulki ihmisiä talon ohi kadulla, kaikki halusivat käyttää hyväkseen kauniin ja lämpimän ilman tuovat edut.
Istuin siinä ja mietiskelin ... meinasin melkein nukahtaa .... mietin miten hyvä oli olla sillä hetkellä. Olla siinä vaan ja nautiskella ... ihan hiljaa, ei kiirettä mihinkään, ei ongelmia, ei murheita ... kaikki arkiset asiat tuntuivat olevan jossain kaukana  .... 

Aikaisemmin aamupäivällä kävimme miehen kanssa tekemässä kävelylenkin alhaalla rannassa. Monet muutkin olivat päättäneet tehdä samoin! Rattaita, lapsia, koiria, raskaana olevia naisia, vanhuksia ... kaikki tuntuivat nauttivat mahtavasta talvipäivästä. Kävelimme puolentunnin matkan pienestä kalastajakylästä isompaan rantapaikkaan, istahdimme vihdoin ja viimein aurinkoiselle terassille nauttimaan päiväkahvit. 
En varmaan osaisi asua enää missään muualla kuin täällä ... En ainakaan paikassa jossa ei olisi vettä lähellä, edes järveä. Nautiskelin aurinkolasit silmillä katsellen merelle, kuunnellen  
viereisten pöytien puheensorinaa ... kielten sekamelskaa ... vähän sloveniaa, sieltä täältä kuuluin italiaa ja saksaa, jokunen sana serbiaa tarkkui korvaan.... Pimeän ja hiljaisen talven jälkeen se kaikki puheesorina ja kielten sekamelska kuulosti aivan ihanalta. Joskus olemme jutelleen kaveriseurassa siitä miten ja missä kukin haluais asua, jos voisi valita. Joku on sanonut muuttavansa eläkepäivillä jonnekin kauas pois hälinästä, toinen on ilmoittanut ostavansa pienen mökin melkein autiolta saarelta. Itse voisin kuvitella asuvani pienen hetken jossain hiljaisessa paikassa, mutta en voisi olla siellä kauaa ... haluan ympärille ihmisiä, haluan jutella ja kommunikoida ihmisten kanssa. Välillä hiljaisuus ja yksinolo tekee hyvää, mutta kaipaan toisen ihmisen läheisyyttä, mukavia keskusteluhetkiä ja yhdessäoloa.

Tuon parituntisen rantakeikan jälkeen onnistuin sitten kotona hermostumaan tyttärille!! Se siitä rauhallisesta seesteisestä hetkestä ja tyynestä äidistä. Nälällä taisi olla melko suuri syy hermotuneisuuteen;) Koira pitäisi pestä ja föönata, pyykit viikata ja astianpesukonekin oli jäänyt jostain syystä tyhjentämättä ... Ja neideillä kun  olisi niin kauheasti muita menoja!! Ja kun korotin ääntä jäivät molemmat suu auki tuijottamaan ja ihmettelivät miksi hermoilen. Sillä hetkellä oli sellainen tunne kuin olisin puhunut kuuroille korville!

Huomenna palataan taas arkeen. Kiireinen maanantai edessä, töiden jälkeen ihotautilääkärille tarkistuttamaan luomia. Kesä tulossa ja jos jotain pitää poistaa, nyt taitaa olla niitä viimeisiä hetkiä ennen lämpimiä ilmoja. 
Mieskin on muuten ottanut itseään niskasta kiinni ja on aloittanut lääkärikierroksen. Kaikki kokeet ja kuvaukset pitää uusia. Vuosi viime tarkistuksista on jo melkein vierähtänyt. Mutta ei mietiä niitä asoita vielä, vasta sitten jos on aihetta miettiä...

11 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Meilläkin oli tänään kauniin aurinkoinen päivä! Kivalta kuulosti päiväsi ja ainahan niille lapsille suuttuu välillä;D

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Voihan vitsi noita teiän maisemia...So beautiful! Ymmärrän hyvin, että et osaa kuvitella itseäs muualle. Tänne lounaiseen Suomeen luvattiin taas ens viikolle parikyt astetta pakkasta. Talvi on tuntunut tosi pitkältä. Varsinkin kun ei ole päässyt selän takia edes talviliikunnasta nauttimaan. Ens viikolla leikkauspöydälle, kääks!

Kevättä rinnassa hyvää mieltä ja aurinkoisia päiviä kukkulalle!

- Mari -

Elina Koivisto kirjoitti...

Kuulostaa NIIN ihanalta! Iloa ja siunausta!

Amalia kirjoitti...

Voi joko teillä on niin lämmintä? Toivottavasti miehelläsi on kaikki OK. Terveisiä hänelle täältä Lahdesta.

ohrakaski kirjoitti...

Kuulosaa aikas mukavalta nuo teidän ilmat. Katoin taas, 77 päivää niin ajan sisään laivaan Turun satamassa ja matka kohti mukavia maisemia alkaa. Itse olen jo lopen kyllästynyt siirtämään lumia paikasta toiseen.
BTW, mikä on lemppari salmiakki?

Tuula kirjoitti...

Kylla nayttaa niin ihanan kevaiselta siella!

Tuija kirjoitti...

Varmaan ihanaa istua auringossa ja nauttia lämmöstä. Oletan että teillä on siellä lämpimämpää kuin meillä täällä suomessa. Huomiseksi on luvattu etelä-suomeenkin 10-15 cm lunta.Plääh..ja vielä kerran plääh.Tämä talvi tässä saisi jo loppua. Lunta on vaikka muille jakaa.Paitsi, että kuka sitä nyt enää haluaisi.
Oletan, että tyttäresi on siinä murrosiän paikkeilla, omani on jo 21 mutta silloin kun hän oli 15-17 ei tarvinnut paljoakaan, että täysi rähinä oli päällä. Tuossa iässä ne on herkimmillään kaikelle komentelulle ja pyynnöillekin. Ei huvittaisi mitään muuta kuin olla kavereiden kanssa, joka sinänsä on ihan normaalia.Hyvä että lapsilla on kavereita. Mutta kyllä jollain keplottelukonstilla lapsen tulee myös vähän kotitöitä tehdä, eikö vaan.;)Muistan kyllä se olleen aina melkoisen neuvottelun tulos.Onneksi enää ei tarvitse patistella.
Tsemppiä sinne sinulle ja ihania kevätpäiviä.

finkinja kirjoitti...

Yaelin, mukavaa viikkoa sinnekin:)

Mari,
voi siis joudut leikkaukseen. Laita vähän viestiä kun makailet sairaslomalla. Komenna niitä muita tekeen kaikki hommat ja olet vaan ... muista se!!!
Kevättä on tosiaankin rinnassa;))

Elina, kiitos

Amalia,
toivotaan tosiaan et kaikki on ok ja saadaan nauttia keväästä ihan rauhassa.

Ohrakaski,
noin vähän vaan matkaan!! Kyllä sit varmaan on lämmintä, ei pitäis ainakaan olla lunta;))
Lempparisalmiakki ....hhhmmm ...
pantteri tai joku vastaava. Mut kyl meille käy ihan kaikki :)

Tuija,
tänään oli huippulämpötilat - jopa +18 astetta!!!! Ei ole kyllä normaalilämpö, norm. olis joku kymmenisen aurinkoisena päivänä.
Meidän tytöt ovat 18 ja 14, kyllä he yleensä tekevät mitä käsketään, mut ainahan ne onnistuu jotain unohtaan kun en ole paikalla vahtimassa;)

Johanna kirjoitti...

Monien klikkailujen jälkeen tänne kauniiseen blogiisi löysin. Ihania kuvia ja upealta paikalta vaikuttaa :)

finkinja kirjoitti...

Johanna kiitos:)
kävin tietty kurkkaamassa sun blogiin ja ihastui täysin kotiisi!!! Miten saisin tänne toteutettua tuon valkoisen tyylin???

Johanna kirjoitti...

Pikkuhiljaa valkoista lisäämällä, siitä se lähtee :) Kivaa sunnuntain jatkoa sinulle.