lauantai 11. joulukuuta 2010

Pikkujouluilua

Uh .... väsyttää!
Ei sitä jaksa enää juhlia samalla tavalla kuin joskus aikaisemmin. Mieli jaksais, mut keho tekee stopin. Tänään olen viettänyt suurimman osan päivästä vaakatasossa ... tai ainakin puoli-istuvassa. Päätä jomottanut ja väsyttänyt. Ei ole hyvä idea juhlia puolikuntoisena .... tuntui, että poskiontelot ovat kahden pään kokoiset ja keuhkot lentää yskiessä ulos.

Eilen oli työpaikan pikkujoulut. Koko akkalaumalle oli varattu paikallisesta ravintolasta tunnelmallinen rustikaalinen alakerta. Kolmekymmentäkaksi naista ja yksi mies. Miesparka siinä joukossa:) Tuli välillä meidän pöytään osallistumaan rennompiin keskusteluihin.
Ruoka oli hyvää ja sitä tuli pöytään riittävän hitaalla tahdilla. Viini oli maistuvaa ja molempaa väriäkin oli tarjoilija. Tuli juteltua, paranneltua maailmaan, naurettua, ylensyöntyä ja juotua ... ehkä liikaakin. Ruokaa oli pakko jättää lautaselle, kun en ole tottunut niin möhään syömään ja paljon.

Naisia ei tarvitse kauan ylipuhua jatkoille. Vahinko vain, ettei kylän viidestä ravintolasta ja kuppilasta ollut auki kuin yksi ja sielläkin jotkut pikkujoulupippalot. Mutta eihän se naisjoukkoa haittaa, kyllä he varmaan meidän sinne mukaan huolii ja huolivatkin. Pikkujouluporukka oli jo vähentynyt ja heidän musiikkikin lähtenyt soittimineen pois, mutta baaritiski ja tarjoilija olivat paikoillaan. Ja radiosta sai väännettyä musaa kovemmalla ... jotain hyötyä siitäkin, että on hyvää pataa omistajien ja tarjoilijan kanssa;)
Muutama tanssiaskel, muutama lasillinen makeaa likööriä (kuka käski ottaa sitä makeaa litkua!!), paljon höpöttelyä ja naurua ....
Kolmen aikaan aamulla tämä rouva heitti takin niskaan ja hilpaisi tuon muutaman metrin kotimatkan .... jos olisi ollut lämmin ilma, ilman korkkareita ...

On se vaan hyvä ettei juhlia ole liikaa .... tai kyllähän sitä voi aina juhlia, pitää vain treenata enemmän eikä juhlia puolikuntoisena.

2 kommenttia:

Susa kirjoitti...

Kuulostaa hauskalta kuitenkin!
Hyvaa pikkujoulua Anna! :)

maiju kirjoitti...

Olotilasi kohenee, sen lupaa. Juo paljon vettä :). t. Maiju uusi lukijasi jo alku syksystä.