maanantai 20. joulukuuta 2010

Winter wonderland


Kukkulalla satoi viikonloppuna tämän vuoden ekat lumet.
Perjantaina alkoi lunta hiljalleen satelemaan jo iltapäivällä. Illan aikana hento lumisade muuttui lumipyryksi ja lunta tuli ja tuli! Käly meinasi jäädä mottiin pikkujouluihin ja mies lähti toisen kaverinsa kanssa pelastamaan kolmatta kaveria vuoren juurelta ... mies kun oli lähtenyt hommiin autolla jossa on kesärenkaat!Yöllä oli aivan mahtava tunnelma ulkona ... valkeaa, valoista joka puolella ... niin hiljaista että saattoi kuulla miten lumi putoaa puun oksilta. Ei autoja eikä mitään liikennettä missään. Kadut tyhjät!
Koko Kroatia oli lumen peitossa, saarilla satoi lunta, etelässä satoi lunta ... kaikkialla!!


Esikoinen joutui kahlaamaan lauantaiaamuna auraamattomalla tiellä töihin mennessä.
Kukkulan ja lähiseutujen teitä ei ennätetty auraamaan koko aamupäivänä, kaupunkien pääväylät olivat etusijalla ja me syrjäkylien asukkaat saimme tyytyä jalkakyytiin.
Autot saivat jäädä sinne mihin ne oli parkkeerattu perjantai-iltana, niitä oli aivan turha edes yrittää kaivaa esille.Teimme kävelylenkin miehen kanssa lauantaiaamupäivällä kylän läpi ja metsätiellä.
Keskelle kylää kaupan ja kahviloiden edessä risteili kapeita polkuja, terassien katoilta pudoteltiin lunta, hotellin vieraat olisivat halunneet lähteä pois Kukkulalta hienoilla autoillaan mutta se oli aivan turhaa yritystä. Ei edes hotellin johtajan yritykset saada jonkinlaista autolla menevää polkua aikaan auttanut. Taisivat saada yhden ilmaisen yön ja ateriat hotellilla sunnuntaihin asti;)


Kahvilan terassilla oli aivan turha yrittää saada tilausta.
Ensin olisi pitänyt kaivaa tuolit ja pöydät esille ja sitten jollain tavalla houkutella tarjoilija ulos pakkaseen. Pakkasta meinaan oli viikonlopun aikana todella reilusti meidän piireille ... jossain mitattiin jopa -21 astetta ja Kukkulan mittari näytti pahimmillaan -10!!


Kahviloiden ja ravintoloiden omistajat kiroilivat lumikasoja, lapset ja lapsenmieliset taas nauttivat lumileikeistä ja valkeasta maasta. Pulkat, kelkat, muovipussit ja muut liukuvat välineet kaivettiin esille.


Itse muistin vasta myöhemmin, että vintillä olisi ollut hyvä pulkka kauppareissua varten.
Ei olisi tarvinnut kantaa leipäkassia samalla yrittäen tasapainoilla lumikinoksissa.


Kimi koira ei tuntunut pitävän lumesta tänä vuonna. Perjantaina meni vielä rohkeasti ulos, mutta lauantaina saimme työntää väkipakolla ulos. Ulkona yritti epätoivoisena hyppiä kinosten yli ja kun pääsi sisään, yritti rynnätä lumisena suoraan mun sänkyyn.
Sai kyllä todella nopeasti lähtöpassit!

9 kommenttia:

Sateenkaari kirjoitti...

Olettepa saaneetkin kunnon talven.Kauniit ovat maisemat.
On akkia kaaos,kun lunta sataa paljon,eika siihen olla varauduttu.

Yaelian kirjoitti...

Kauniin lumista teilläkin,hienot kuvat! Miten teillä normaalina talvena on lunta?
Juuri tänään näin täällä uutisista ,minkälaista kaaosta lumi aiheuttaa eri puolilla Eurooppaa,ja täällä on vaan normaalia lämpimämpää....
Hyvää Joulua !

anumorchy kirjoitti...

Wow! Ompa erilaisen nakoinen luminen Kastav! Tosiaan, paljonko tulee lunta "tavallisena" talvena?

Mia Chilen Peikkokukkulalta kirjoitti...

Oih, miten ihanan näköistä on teidän kukkulalla! Saitko värkättyä koirallesi manttelin? Löysitkö ne kaavat? Ihanaa lumista joulua sinne satumaahan!

Heitän tässä samalla sinulle "kaunein joulukortti" -haasteen! Ohjeet blogissani 20. luukussa. www.peikkokukkulalla.blogspot.com

Jouluisin toivotuksin, Peikkokukkulan Mia

Allu kirjoitti...

Upeat maisemat teillä. Minäkin meinasin panna tämänpäiväisen postauksen nimeksi Winter wonderland. Kivaa joulunodotusta kukkulalle.

Amalia kirjoitti...

On siellä kaunista lumimaisemaa. Hyvää Joulua ja Onnen täyttämää vuotta 2011

kirsi kirjoitti...

Aivan mahtavia maisemia. Lumi on kivaa, mutta liika on aina liikaa.
Taalla hikoillaan, kuumuus jatkuu, tahtoo sadetta...

Sirokko kirjoitti...

Vau, miten upeat postikorttimaisemat! Säilyykö tuo joulun yli.
Toivotankin samalla teille hyvää joulua kaikille ja paljon iloa ja onnea tulevalle vuodelle.

finkinja kirjoitti...

Lumi suli ja vesi tuli!!!!

Tavallisena talvena meillä saattaa sataan lunta pariinkin kertaan. Lumi saattaa jäädä maahan pariksi päiväksi tai sit sulaa heti pois. Ei meillä siis ole mitään hankia koko talvea. Tämä lumi satoi vaan niin nopeesti ja paljon kerralla ja sai todellakin aikaan kaaoksen.

Mia,
en ole vielä ennättänyt kaiken muun touhun keskellä tehdä Kimille manttelia, tarkoitus oli kyllä tehdä se joululahjaks mut nyt jäi...