sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Dudadedän pakkaspäivää ...


Kuva: Inge LöökPuuttuu vaan lumi, niin vois pöllyttää mäkeä alas samalla tavalla kuin nuo mammalit kuvassa:)
Ulkona on meinaan kylmä!! Yöllä mittarin lukemat laskivat nollaan, aamulla kiiwipuun lehdet olivat vihdoinkin tippuneet alas kylmän ansiosta. Nyt ne joutaisi joku keräämään pois ennen kuin alkaa taas sataa ja lehdet tekevät terassille iljettävän liukkaan liukuradan.
Kyllä tuota lunta on tulla vastapäisellä vuorella ja muualla maassa kuulemma. Sais sataa meillekin, olis hieman valoisampaa ja vaihtelua tähän jatkuvaan harmauteen ja sateeseen.

Viikonloppu tulla tupsahti ja minä tupsahdin eilen aamulla aamupuuron jälkeen takas sänkyyn! Lauantaipäivä meni jonkinlaisessa horroksessa... välillä nukkuen, välillä yrittäen saada henkiröörejä jonkinlaiseen toimintakuntoon, välillä juoden litra tolkulla lämmintä teetä. Iski se jonkinlainen flunssa sitten minuunkin! Ja tietenkin viikonloppuna!! Mähän olen tunnetusti hyvä työntekijä joka ei turhaan jää sairaslomalle, ei vaikka niska olisi kuinka kipeä tai pieni lämpö olisi hiljalleen nousemassa. Eihän sitä voi jäädä kotiin, kun on niin kauheesti töitä eikä pomot palkaa tuuraajia. Huomenna on pakko mennä töihin, koska eräs työkaveri on jo sairaslomalla eikä yksi henkilö pärjää mitenkään. Ja huomenna saadaan kuulla kunniamme ... pomot ilmoittivat kokouksen puolille päiville ... taas ollaan oltu tuhmia ja tuhlattu liikaa rahaa! Mut jos jäisinkin kotiin, niin ei tarttis kuunnella saarausta naama punasena eikä selitellä ... Mutta on kai pakko mennä, kun tarvitsen vapaapäiväni ja ehkä lomaa ensi kuulle.

Olin tehnyt vaikka minkälaisia suunnitelmia tälle viikonlopulle .... Piti olla ahkera ja siivota huusholli, tehdä joulukortteja ja koristeita, kaverin piti tulla näyttään nettisivujen teossa, käydä onnittelemassa kälyn miestä, neuloa .... äh, en ole tehnyt mitään! Kaiken lisäksi piti alkaa päntäämään päähän kolmesataa sivua kaiken maailman infoa maasta! Sain viime viikolla tietää, että viikon päästä on tentti ja jos se menee hyvin pääsen Hesaan matkamessuille. Mut en tiedä meneekö tentti läpi. Tekstit ovat vielä tietsikassa, kuka nyt tulostaa noin helkutikseen sivuja?? Apuva ... paniikki alkaa iskeen! Eilen oli niin autuas oli, kun ei jaksanut miettiä mitään eikä edes pystynyt.

Perjantaina oli pääkaupungissa itsenäisyysjuhlatkin. Enhän minä sinne ennättänyt, kun olivat laittaneet juhlavastaanoton iltapäivälle. Jos omistaisin hyvän auton ja jos olis ollut hyvä keli ja jos olisin saanut lähteä aikasemmin töistä, olisin voinut mennäkin. Mutta jos ja jos ... mikään noista ei pitänyt paikkaansa eli kotiin jäin ja muut sai juhlia. Olen ollut yhden ainoa kerran suurlähetystön järkkäämissä pippaloissa. Aikaisempina vuosina järjestettiin aika isojakin vastaanottoja, mutta nyt kymmenen viime vuoden aikana kutsut on lähetetty vain harviolle valituille ... ja niistä harvoistakin varmaan toivovat ettei tulisi liian moni;)
Laitoin ystävällisesti vastauksen kutsuun etten valitettavasti pääse tulemaan työkiireiden vuoksi ...heh heh. Mutta kun saa Suomi-Kroatia seuran perustettua, pitää tyrkätä itteensä joka ainoille kissaristiäisille!

Mies muuten tuli ja meni matkoiltaan. Eihän hän malttanut olla maailmalla kuin viisi päivää ... kuten arvelinkin. Tapasi sukulaiset ja seurusteli heidän kanssa muutaman päivän (lue: kävi kaupoilla, teki ruokaa ja katseli saippuasarjoja kaiket päivät ja illat tätien ja setien kanssa). Tädit pakkasivat miehen mukaan kotiin tuomisiksi leipäkoneen! Nyt on sitten sellainen tässä talossa vaikka olen aina vannottanut etten sitä hanki. Tädeille se oli liian monimutkainen digitaalisinen näyttöineen ym. Tuolla se on nyt laatikossa, katsotaan ennätän sitä kokeilla. Jos olisin saanut paria kuukautta aikaisemmin, olisin voinut tehdä marmelaadia tai hyytelöitä tuoreista aineksista.

Kaksi kynttilää tuikkuaa tuossa pöydällä, joulukyntteliköt loistaa ikkunalla ja uunissa tuli. Koira ja minä nautiskellaan sunnuntai-illan rauhasta ... Esikoinen lähti takaisin kaverille hakemaan sinne unohtunutta kännyä (niin nii ...) ja mies lähti viemään nuorimmaista "Näytä mitä osaat"- show'hun. perjantaina näki siitä ilmoituksen, ilmoittautui, oli eilen koe-esiintymisessä ja nyt illalla on kilpailu. En jaksanut lähteä mukaan, koska siellä menee koko ilta .. mies lähti viemään tyttöä ja kavereita ja jää katsomaan...kai
Mun pitää nyt kyllä kaivaa ne tekstit esille ja alkaa lukeen. Nyt heti!!

6 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kylmää taitaa olla joka paikassa paitsi täällä.
Paranemisiin!

elsi kirjoitti...

Leipäkoneen minäkin ottaisin mutten ostaisi. :o)
Tsemppiä opiskeluun edelleen.

mizyéna kirjoitti...

Afrikassakin on k y l m ä ä. Meidän lämpömittari näytii ensimmäisen kerran ikinä alle plus kymmenen asteita eilen aamulla, brrrrrr. Hengityskin höyrysi ulkona ja niin toivottiin, että alkaisi satamaan lunta.

kirsi kirjoitti...

Ja taalla on kauhean kuumaa...
Leipakonetta en omista enka ole kylla sita hankkimassakaan.
Onnea tenttiin, kylla se siita lapi menee!

MaaMaa kirjoitti...

Upea bannerikuva! Onko tuo lunta?? Näyttää ihan hötölle pilville! :)

Toivottavasti flunssa on jo hellittänyt, täälläkin sitä oli ilmassa muutama viikko sitten - juuri sopivasti kun aloitin työt, mutta tietysti sissinä olin ekana aamunat töissä nenä tukossa ja pää pönkkönä .. :)

Suosittelen nuhaan ja tukkoisiin rööreihin Otrivinia! Se on loistotavaraa avaamaan tukkoiset tiehyet, Suomesta ainakin saa apteekista - me ostetaan aina iso kasa varastoon..

Mukavaa viikonloppua!

finkinja kirjoitti...

Kylmää on taas täällä sateiden jälkeen, ihanaa!! Ja aurinko ilmestyi tuonne siniselle taivaalle.

MaaMaa,
luntahan tuo on:)
Pitääkin kysellä onko täällä tuota mainitsemaasi Otrivinia