sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Sateen jälkeinen auringonpaiste

Ei olisi uskonut aamulla, että aurinko paistaisi tänään vielä täydeltä terältä!
Miehen lähtiessä aamukahdeksalta kirkkoon satoi tasaiseen tahtiin ja päälle sai vetää pitkähihaista ja takkia. Nyt ikkunat ja ovet ovat auki ja aurinko lämmittää taas ihanasti.

Kävimme miehen kanssa kävelemässä tuolla alhaalla rantakaupungissa. Sateenvarjot piti ottaa mukaan, mutta oli ihan mukavaa käppäillä rannassa leikkien turistia. Meri-ja sateinen ilma teki ihan hyvää flunssan jälkeiselle olotilalle, sai hieman röörejä taas auki. Aurinko alkoi juuri pilkistellä pilvien takaa, kun etsittiin kahvitteluterassia. Minä tietenkin istuin terassin aurinkoisemmalle puolelle kuin paras sisilisko ... pitää nyt nauttia kaikista aurinkoisista hetkistä talven varalle:)
Alkoi jo ottaa päähän kahden päivän tasainen kaatosade! Miten sitä kestääkin taas koko talven -  ne pitkät, pimeät päivät ja sateet & tuulet! Olen selvästi vuosien mittaan muuttunut kesäihmiseksi. Ei haittaa vaikka olisi yli kolmekymmentä astetta hellettä ... helppohan sitä on istua viileässä varjossa kevyessä vaatetuksessa. Mikään ei ole ikävämpää kuin tarpoa mielettömässä tuulessa ja sateessa ja yrittää samalla kantaa kauppakasseja tai pitää vielä sateenvarjoa auki!!!

Onneksi sateet taitavat olla nyt ohi tältä erää ... kai ... toivottavasti. Ensi viikolla nuorimmaisella on synttärit ja niitä juhlitaan muutaman päivän viiveellä vasta viikonloppuna. Muutaman viikon on jo vängännyt samoja kysymyksiä: "miten mä juhlin, kenen kanssa, missä ...????" Kauheasti ei ole kyllä vaihtoehtoja, jos haluaa pitää ihan pippalot. Kotonahan ne pitää pitää, mutta vierasmajaa ei siihen tarkoitukseen kyllä saa vaikka sitä kinusikin. Yritin ehdottaa leffareissua ja sen jatkoksi jotain pizzapaikkaa, mutta tänä vuonna kuulemma haluaa juhlia pippaloiden merkeissä. Tarkoituksena oli kyllä, että osa vieraista jäisi yökylään, mutta juhlat pitää juhlia sunnuntaina eikä silloin voi jäädä yöksi. No, kunhan saadaan nekin juhlat ohi, seuraavana viikonloppuna on jo taas perinteiset viinijuhlat kylällä ja kahden viikon kuluttua esikoisen 18. vuotissynttärit. Eli menoa ja meininkiä riittää.

Tein äsken tytöille valmiiksi lettutaikinan. Siinä sitä tehdessä etsin jotain kuivakaapista ja hetken päästä löysin itseni siivoamassa sitä kuivakaappia!! Niin siinä aina käy ... alan tehdä aivan pientä asiaa tarkoituksena tehdä se pikaisesti. Sitten löydänkin itseni keskeltä jotain muuta hommaa, yleensä siivoamassa jotain tai järjestelemässä paikkoja! Tuli nyt kuitenkin sekin kaappi siivottua, sitäkin hommaa olen suunnitellut tekeväni vaikka kuinka monta kertaa muttei ole vaan inspiraatio iskenyt.

Taidan siirtyä terassille siksi aikaa kunnes tyttäret paistavat ne letut;)

7 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Onkoos siellapain ollut tana kesana vahan tavallista sateisempaa? Ainakin meidan Slovenian matka oli aika kostea.

Yaelian kirjoitti...

Nautippa auringosta.Täällä ainakin tuo sade olisi enemmän kuin tervetullutta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun olette saaneet nauttia auringosta!!!
Hain tänään Johanneksen "telttailemasta" ja olikin tosi pirteä ja muutenkin niin ILOINEN:( Heidän teltta piti vettä, kaikilla ei pitänyt..ja kävelivät rinkat selässä n. 20 km. Aika hieno juttu! Kävin pitkästä aikaa yksin leffassa katsomassa "prinsessan":) -mari

Anne kirjoitti...

Tietysti pitää siivota jos inspiraatio iskee! Ehdithän kuitenkin sen lettutaikinakin väsätä. ;)

finkinja kirjoitti...

Loppukesä taisi olla hieman kosteampi, mutta kesä-heinäkuu oli kuulemma kuumaa ja kuivaa, olin silloin itse Suomessa.

Mai, tietty oli iloinen kun oli pysynyt kuivana. Mut suurin syy tais olla kuivanan pysymiseen äidin mukaan laittamat kamppeet;)

finkinja kirjoitti...

Anne, se siivousinspis iskee mulle vähän liian harvoin et pitää tarttua heti tilaisuuteen kiinni:)

MaaMaa kirjoitti...

Mun siivousinspikset tulee myös aina just noin: jotain haen kaapista ja seuraavassa hetkessä kaikki tavarat on sieltä ulkona siivoustarkoituksessa ... mutta paree silloin kun ei milloinkaan ;)
Näin käy muuten myös kyläillessä joskus; olen monta kertaa siivonnut esim. veljen keittiönkaapin ja kummitytön vaatekaapin! :D

Pariisissa on täysi inkkarikesä ollut viimeiset päivät. Tänäänkin 26 astetta ja täysiaurinko! Nautin kybällä talven varalle mäkin :)

Tsemppiä tyttöjen synttärijärjestelyissä!!