sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Sateen jälkeen paistaa aurinko:)


Niinhän se on ... sateen jälkeen tulee tosiaankin kaunis ilma
... vaikka sitä ei olisi uskonut perjantai- ja launtai-iltoina!
Perjantai-iltana istuin yksin kotona ja kuuntelin lähteekö katto mielettömän tuulen mukana ja sataako vedet kaikista pielistä sisään. Mutta onneksi olemme täällä ylhäällä kukkulalla eikä voi tapahtua samanlaisia maanvyörymiä kuin Madeiralla.
Meidän elämää voi heiluttaa vain maanjäristys, mieletön myrsky tai salaman isku ... onhan siinäkin kyllä jo ihan tarpeeksi!

Tänään sitten herättiin aivan ihanaan auringon paisteeseen. Varjossa oli kyllä viileää, mutta aamupäiväkahvit tarkeni juoda kahvilan terassilla ja terassit olivat kaikki täynnä auringosta nauttivia kansalaisia. Kaikki tuntuivat imevän itseenä auringon lempeitä säteitä tietäen ettei ne säteet kauan lämmitä .... Huomisesta lähtien on luvassa taas sateita:(
Mutta sain kuitenkin auringon ansiosta keväthommat alkuun pihalla.
Ensimmäiset rosmariini-ja ruusupensaat on leikattu. Rosmariinipensaita kyllä riittää niin paljon, että on hyvä aloitta ajoissa. Ehkä ennätän näillä keleillä leikkaamaan kaikki ennen kuin alkavat kukkimaan. Miestä odottaa hedelmäpuiden ruiskutus ja leikkaaminen, sekin pitäisi tehdä mahdollisimman pian ennen kuin alkavat työntää nuppuja.
Ulkohommia on keväällä niin paljon, että voisin ottaa kauniilla ilmalla lomaa pari viikkoa saadakseni kaikki hoidettua. Mutta kuka mulle nyt antaa lomaa ihan vaan puutarhatöiden takia!

Kevät on nyt kuitenkin kai tulossa, kun pikkulinnut lauleskelevat aamuisin niin ihanasti. Töihin on helpompi käpytellä, kun ei ole enää niin pimeää ja linnunlaulu herättelee uuteen päivään.
Ja kissojen käyttäytymisestäkin tietää kevään tulevan. Talon ympärillä on parin viikona aikana ollut sellainen maukumiskonsertti ja jokaisen vieraan kissan on pitänyt jättää merkkinsä talon nurkille!! Olen juossut nurkalta nurkalle ja ruiskutellut "myrkkyjä" merkkauspaikkoihin, mutta eihän se tunnu auttavan. Onneksi sade on pessyt pahimmat hajut pois. Tänään oli kyllä pakko pestä perin pohjin terassi.
Joka kevät vannon, että meille ei jätetä enää yhtään ulkokissaa. Mutta pakko täällä tontilla on pitää edes yksi kissa joka pitää käärmeet ja hiiret ja rotat loitolla. En kyllä välittäisi saada lahjaksi ulko-ovelle jätettyä hiiren raatoa tai kauniina kesäaamuna astua käärmeen hännäntyngän päälle terassilla :O

Sateen jälkeen ehkä todella paistaa aurinko ...
joitakin päätöksiä on tehty ja toivotaan, että ne tuovat aurinkoisempaa mieltä mukanaan ....

10 kommenttia:

Vihreatniityt kirjoitti...

Kummasti aurinkonen sää piristää.

ohrakaski kirjoitti...

Nyt rupeaa tuo kateus kasvamaan. Aloitin aamun lumitöillä. Heti sen perään ajoi aura-auto ja täytti taas kaikki paikat lumimassoillaan. Katsoin juuri, että tänne on luvattu plusasteita jopa +1,(AccuWeather.com) tosin sitä pitää odotella vielä 2 viikkoa. Nyt täällä on lunta omasta mielestäni niin tolkuttomasti, että se ei varmaan sula ennen kun meillä on se ihana Juhannus, Jussiksi myös sanotaan. Kohta löytyy sellaisia TALVIKUVIA, että pääsevät historiankirjoihin. Onneksi pääsen käymään Kroatiassa huhti/toukokuussa :) ja ainoa toiveeni on, ettei sataisi kauheesti vettä
Meillä ei oo kissaa, mutta ehkä juuri siksi metsästimme viime kesänä loukuilla pensasmustikoidemme väleistä noin 300 myyrää. Nykyään inhoan myyriä, jostain syystä

anumorchy kirjoitti...

Joskus haaveilen etta olisi ihanaa, kun olisi oma piha puineen ja kukkineen. Lohduttaudun miettimalla miten paljon tyota siina on.

Yaelian kirjoitti...

Kuulostaa ihanan keväiseltä! Toivottavasti aurinkoinen sää vielä jatkuu!

Allu kirjoitti...

Tulispa se kevät meillekin!

elsi kirjoitti...

Oletko kokeillut appelsiinin kuoria. Ympäri taloa. Niiden kissojen takia ;o)

Ihana kevät oli eilen meilläkin. Nyt on sumuista taas. Aamusta sateli luntakin vaihteeksi.

Mukavaa kevään jatkoa sinulle ja perheellesi.

Miten on sujunut esikoisella ?

MaaMaa kirjoitti...

Aurinko paistaa sateellakin ... sielä pilven takana piilossa, mutta paistaa! :)

Ihania kevättouhuja sulla: voikun olisi oma puutarha missä voisi vähän viherpeukaloida. Täällä on vielä tosi kylmä ja luntakin tuli viikonloppuna osaan maata, onneksi suli kuitenkin jo pois. Puistoissa näkyy krookuksia ja narsisseja puskevan ruohikon läpi: eli kyllä se pinnan alla jo kuplii, se kevät! IHANAA! :)

bissecat kirjoitti...

Heh teillä pukkaa kevättä viime lauantaiaamuna pakkasta -30 huh huh sit sunnuntaina pakkanen laski -20 ja alkoi mieletön lumimyräkkä.junia peruttu kun jäävät raiteille ym..
Oi kun ihanaa kun kevät koittaa.Kävin tuon yrityshautomon loppuun perjantaina tuli todistus.pelottaa vaan kun lamaa pukkaa ovista ja ikkunoista.

finkinja kirjoitti...

Näin on Vihreatniityt :)

Ohrakaski,
en ole kyllä yhtään katellinen noista teidän lumimääristä. Mutta toistaalta ei tartte muuten kuntoilla kun tekee pari kertaa päivässä lumihommat:)
Laitetaan tilaukseen kauniit ilmat sille ajalle, ajelet maan läpi:)
Kuulin niistä myyrämääristä eikä niiden häätämiseen auttaneet kuulemma edes tuhannet narsissit ...

Anumorchy,
on ihanaa omistaa iso piha, mut kyllä siinä on hommaa. Joskus ite taas mietin miltä tuntuis jos tuota ei oliskaan...

Yaelian, se aurinkoinen ilma meni jo!!!

kyllä se kevät tulee vielä jossain vaiheessa, Allu:)

Elsi, se aurinko hävis sateen ja sumun taakse meilläkin!!!
Noita appelsiinin kuoria pitääkin kokeilla.

Täälläkin saattaa tulla vielä vaikka lunta tai kylmää ilmaan, ei olla vielä ihan varman päällä kevään suhteen. Mut kyllä se tulee:)

Bisse, oletko laittamassa omaa firmaa pystyyn???

kirsi kirjoitti...

Noihin appelsiinien kuoriin minakin yhdyn, kokeilitko jo???

Ihanaa, etta teilla alkaa kevat pukkaa paalle,,,,ensi kuussa on meitin eka syksykuukausi, lammin sellainen, luulisin.