tiistai 27. lokakuuta 2009

Oliivien aikaan


Suuri oliivisatomme on kerätty.
Oliiveja kertyi peräti yksi muoviastiallinen, kyllä siinä taitaa olla pari-kolme kiloa.
Naapurin rouvalta pitää kysyä säilytysohjeet.Talon edessä kasvaa viisi oliivipuuta. Suurin on nyt yli pari metrinen.

Haaveilen joskus istuvani suuren, kiemuraisen, harmaan, vanhan ja viisaan oliivipuun juurella ja nauttivani kesäisestä lempeästä tuulesta.

Se taitaa vaan kyllä jäädä haaveeksi ... ehkä ennätän istua oliivipuuni juurella, mutta se ei ole vielä silloin harmaa eikä vanha ... minä saatan kyllä olla kiemurainen ja vanha enkä kovin paljon viisaampi kuin nyt;)

Mutta lapsemme ja lapsenlapsemme saavat nauttia oliviipuiden sadosta ja kuvitella niiden kertovan isovanhempien tarinaa ... Siitä miten isoisoäiti aikoinaan tuli kaukaa Pohjolasta ja omin käsin istutti oliivipuut ja miten yhdessä isoisoisän kanssa rakensivat vuosikausia omin käsin rakkaudella perheelle omaa kotia.

Tai ehkä näiden oliivipuiden alla tulee istumaan aivan vieraita ihmisiä ...
tuntemattomia joille lapsemme tai lapsenlapsemme ovat myyneet talon tontteineen ja itse muuttaneet jonnekin toiselle puolelle maailmaa
ja istuttaneet sinne omat oliivipuut haaveillen tulevaisuudesta josta nyt itse haaveilen ...

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihanaa varmaankin kerätä itse istuttamien puiden hedelmiä.Montako vuottta sitten istutit puut? Täälläkin alkoi oliivikausi,tosin tänä vuonna ei ole erityisen hyvä oliivivuosi,kun taas viime vuonna oli erinomainen sellainen.

finkinja kirjoitti...

Meillä on tänä vuonna kaikessa suhteessa todella hyvä satokausi, tuntuu että kaikki hedelmät ja vihannekset ovat kasvaneet ja tuoneet satoa todella hyvin.
Tuo puu josta nuo oliivit on, on ehkä jonku 6-7 vuotias. Meillä on yksi puu joka on kasvatettu Kreikan saarelta tuodusta oksasta, se on jo yli kymmenen vuotta vanha mutta pienempi kuin tämä paikallinen puu.

Vihreatniityt kirjoitti...

Kerroppa mitä teet olivisadollasi?

elsi kirjoitti...

Oliivipuu meiltä puuttuukin. Jospa sitä on bondsai versiona talvipuutarhaan :O)
Samoin sato on ollut runsas ja terve. Kesä oli hyvä.