torstai 16. heinäkuuta 2009

LomatunnelmiaUlkona on jo pimeää, lämmin kevyt tuulen henkäys yrittää viilentää ilmaa, kaskaat sirittävät, tuhannet tähdet tuikkivat ... vihdoinkin oikea hellepäivän ilta:)
Päivät kuluvat aivan täysin lomatunnelmissa. Aamulla yritän herätä suht koht ajoissa, voimistelen omalla terassilla ja nautin aamun hiljaisuudesta. Hiljalleen pieniä kotiaskareita ja aamupuuron keittoa ja aamupäiväkahvit kahvilan terassilla.
Pikainen ruoan laitto ja bussilla kohti rantaa.
Esikoinen on ollut harjoittelussa eikä pääse mukaan rannalle, mutta nuorimmainen kirmaa sinne heti kun vaan saa luvan. Välillä tulee kaupungin toiselta puolelta moikkaamaan minua ja kinuamaan jätskirahaa ja taas häviää ystäviensä kanssa omille teilleen.
Otan aurinkoa, uiskentelen ja nautin joka hetkestä ... katselen ihmisiä ja heidän touhuja ja yritän arvuutella mistä päin maailmaa ovat tulleet lomailemaan. Monet luulevat minuakin varmaan turistiksi, koska heitän pyyhkeelle parit suomalaiset aikakauslehdet ja suomenkielisen kirjan. Vain pikaiset puhelinkeskustelut tai nuorimmaisen käynnit paljastavat olevani "paikallinen".
Nautin näistä hetkistä ja työnnän kaikki ikävät asiat syrjään, tuonnemmaksi ... niitä murehditaan sitten kun on niiden aika.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kuulostaa oikein kivalta! Onko teilläpäin paljon turismia? Nuo talot kuvassa näyttävät kauniilta!

sateenkaari kirjoitti...

Nauti lomastasi taysin siemauksin.Olet sen todellakin ansainnut.İhania rantapaivia.

Lehtokotilo kirjoitti...

Onnellisia kesäpäiviä ja öitä!

finkinja kirjoitti...

Yaelian,
täähän on ihan kunnon turistipaikka ... siis tuo rantakaupunki. Opatija on ollut aikaisemmin esim. suomalaisten suosittu matkakohde, mutta nyt sodan jälkeen suomalaiset on melko heikosti palanneet takaisin. Tai tulee yksityismatkailijoita, mutta suuret matkanjärjestäjät eivät ole vielä aloittaneet tänne matkoja.
Mutta muiden maiden edustajia kyllä riittää:)

Sateenkaari,
kiitos ... yritän todella nauttia ja kerätä voimia talvelle:)

Lehtokotilo,
kiitti ja sinulle myös toivon samaan:)