sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Hellettä, ukkosmyrskyä ja uusi laite

Parin päivän tauon jälkeen ennätin taas tänään rannalle. Tuli kyllä hieman kiire, kun ei jaksanut aamulla nousta ajoissa ja ruoka piti tehdä nälkäisille ennen lähtöä. Mutta kun laittaa hommat hoitumaan niin kaikkea ehtii;)
Tänään nuorimmainen lähti mukaan, kun kaveri ei löytänyt ajoissa biksuja ja bussi meni ohi. Rannalla tajusin miksi on niin kivaa olla ihan itekseen ... "äiti läheks veteen? " ... "Millos me mennään kahville?" ... " Ollaaks me kauan tääl, millon menee bussi?" ... ja sitä rataa. Juuri kun sain naistenlehden auki alkoi kysymystulva tai piti vaan kuunnella muita juttuja. Onneksi vuosien aikana on kehittynyt taito olla erittäin kiinnostuneen näköinen ja heittää väliin muutaman mielenkiintoisen kysymyksen ja samalla keskittyä erittäin mielenkiintoiseen juttuun naistenlehdestä ;D
~
Perjantaina oli kesän kuumin ja hiostavin päivä. Lämpömittari näytti varjossa +33 ja UV-arvot olivat kuulemma korkeimmillaan. Onneks en ennättänyt silloin rannalle vaan haettiin heti aamusta perhetuttavamme ja miehen hyvä ystävä poikansa kanssa meille kyläilemään. Ja samalla reissulla käytiin ostamassa (taas extemporeostos) uusi HP:n tulostin/scanner/kopiokone:)
Meillä on entinen kone, mutta siitä on värit loppu jo erittäin pitkän ajan ja uusi värikasetti on kalliimpi kuin uusi laite. Mun piti perjantaina taas tulostaa pari lomaketta ja mies ei viittinyt enää kuunnella mun marinoita. Joten ei muuta kuin konekauppaan ja ostoksille. Vielä kun ystävä on asiantuntija niin käytettiin hänen taitoja hyväksi ja sai asentaa koneen tietsikkaan;)
Nyt tuossa vieressä komeilee uusi laite ... puuttuu vaan uusi työpöytä johon sen voi asentaa:)
~
Lauantaiaamuna oli avain mieletön ukkosmyrsky ja meidän piti tietysti kaikkein pahinpaan aikaan lähteä viemään ystävää ja hänen poikaansa linja-autoasemalle.
Vettä tuli suoraan sanoen kaatamalla, salamoi, tuulilasin läpi ei nähnyt yhtään mitään sateen takia ja ohi ajavien autojen roiskiessa vesiä meidän puolelle. Vettä oli kadulla puoli metriä ja katuviemärit eivät vetäneet yhtään vaan suihkukaivon lailla sylkivät vettä korkealle ilmaan. Miehen piti todella varoa ettei ajanut viemäriaukon kohdalle ja samalla varoa lentäviä oksia ym roskaa. En muista olleeni koskaa tuollaisella ilmalla autossa. Onneksi pääsimme perille asemalle ja kotiin ajoimme ylätietä. Ja tientenkin se sade alkoi hiljentyä kotiin tultua!
Loppupäivä menikin niin vetelästi tekemättä mitään ... Mutta sellaisia päiviäkin tarvitaan:)

8 kommenttia:

Lehtokotilo kirjoitti...

EIkös olekin kumma juttu tuo, että aina kun saa yhden hankinnan tehtyä, keksii hetimiten lisää tarvittavaa. Niinkuin teillä nyt tuo sivupöytä!

Lokoisia rantapäiviä!

Yaelian kirjoitti...

Onko teilläpäin aina kesällä noin ailahtelevaa?
Itsekin ostin vuosi sitten uuden printterin ihan samasta syystä,on se ihan kummaa kun saa koneen halvelmmalla kuin kasetit!

Anonyymi kirjoitti...

No ei sitten pysähdytty siinä teillä. :( Ei mennen eikä tullen. Meillä oli autossa pelkkää valitusta menomatkalla ja kun ois pitänyt olla Istanbulissa lentokoneen nopeudella eikä mistään maisemista tykätty. :/ No onneksi paluumatka oli rauhallisempi kun jätimme valittajat oman onnensa nojaan Turkkiin! :D Mutta reitti kulki Unkarin kautta. Mua harmittaa todella.

No, toisella kertaa sitten. Insallah.

leppis

Elina Koivisto kirjoitti...

voi etttä, kestääkö se kysymys- ja puheripulitulva tytöillä noin kauan! Onneksi minäkin olen taitava esittämään kuuntelevaa :). Itse kuulemma vaadin aina äidiltä 100% huomiota kertoessani asioista, mutta toisaalta en ollutkaan koko ajna kimpussa. Silti olen todella onnellinen siitä, että on se yksi tyttö. Suuri rikkaus!

mamãe kirjoitti...

Oon ollut laiska kommentoimaan viime aikoina... Ihanalta kuulosta sun rantaelämäsi, välillä yksin välillä seurassa. Täälläkin olis ihan rantakelit, puuttuu vaan se ranta! :D Meillä toinen lomaviikko alkoi jotenkin nihkeästi lasten kiukutellessa koko ajan mutta toivon, että tää vielä paranee tästä... Hyvää loppuviikkoa sinne!

MaaMaa kirjoitti...

Ihanaa, että oot päässy lopulta rantailemaan :) Ja loistavan taidon olet kehittänyt, että osaat esittää kiinnostunutta ja silti keskittyä lehden lukuun. Mulla on siinä vielä harjoittelemista. Saatan nimittäin vastata kysymyksiin väärässä järjestyksessä. Esim. otatko juotavaa? v: puoli neljä. > mitä kello? v: kyllä kiitos.

vilkutuksia!

bissecat kirjoitti...

Hei!
Minulla tunnustus blogissani sinulle.ihanaa olet päässyt rannalle,minulla haaveissa kauheeta kiirettä koko ajan..

finkinja kirjoitti...

Lehtokotilo,
aina puuttuu mukamas jotain;)

Yaelian,
tuollaiset rankkasateet saattavat iskeä päälle pidemmän hellejakson jälkeen. Muuten on kyllä yleensä pidempiä selkeitä kausia.
Noi värikasetit on tosiaan kauheen kalliita ja koneet taas puolestaan joskus ihan puoli-ilmaisia!

Leppis,
jotain tuollaista ajattelin kun ei teistä kuulunut mitään. Mutta ensi kerralla sitten tai tulet ihan vartavasten meille;)

Elina,
voi meillä tuntuu tuolla nuoremmalla kyselykausi vaan lisääntyvän;) Aina on ollut kauhee kyselijä, mutta samaa tahtia jatketaan:) Esikoinen taas on hiljalleen itsekseen pohtija josta saa sanoja kaivella ulos ...

Mamae,
täytyy tunnustaa että samat sanat ... käyn vilkaisemassa teidän kuulumiset, mutta juttu ei oikein luista ...
Mukavia talvilomia teille, toivottavasti kiukuttelut menee nopeasti ohi:)

MaaMaa,
nautin kyllä täysin rinnoinnoin noista rantahetkistä:)
Mä en kuulemma kuuntele ikinä kunnolla kun olen koneella, silloin eivät saa muhun minkäänlaista yhteyttä:)

Bisse,
kiitos ... käynkin kurkkaamassa;)