perjantai 9. tammikuuta 2009

Vitamiinipommeja ja pyörällä ajoa


Muistaako kukaan niitä kiiwien kukkia keväällä? Ne on nyt tässä:)
Meillä on kellarissa vielä pari laatikollista näitä vitamiinipommeja, joka aamu yritän muistaa syödä kaksi kappaletta pitääkseni viirukset loitolla ja mielen virkeänä.

Ja ehkä ne auttavat näillä paukkupakkasilla! Tänään tehtiin maassa tämän vuoden pakkasennätykset: itäisessä osassa ja Zagrebin ympäristössä oli aamulla vain -18 astetta!!!!
Meillä on tuullut taas todella kovaa ja tehnyt tuosta kylmästä ilmasta vielä kylmemmän.
Töiden jälkeen seisoin jonkin aikaa pihalla auringossa eikä aurinko todellakaan lämmittänyt vaan karkasin sisälle villasukkia pukemaan.

Odotan noilta kiiweiltä myös apua buldoggimaisen olemukseni muuttamiseen!
Uskaltauduin tänään (salaa muilta) töissä vaalle ja järkytyin todella kovasti :O
Olen kyllä huomannut lisäkilojen tasaisen lisääntymisen etenkin nyt joulun aikaan, mutta nyt kyllä tuli stoppi ihan kaikkeen!!! Pari päivää olen katsonut mitä pistän suuhun ja illalla olen mennyt nukkumaan maha kuristen. Eihän se uni meinaa niin tulla!
En aio millekään radikaalille dietille vaan järkevästi katsoa mitä laitan suuhun ja milloin. Aikaa on kesään asti.


Avuksi kehonkohotukseen olen ottanut taas jälleen kerran yläkerrassa pölyyntyneen ikivanhan kuntopyörän. Se muistuttaa kyllä enemmän kuvassa olevaa isoisän aikaista polkupyörää, mutta ainakin sydän hakkaa julmetusti sitä polkiessa. Ehkä siinä samalla sulaa joitakin ylimääräisiä rasvakerrostumia. Välillä on pakko yrittää väkertää muutama vatsalihasliike ettei takamus rasitu liikaa satulalla istumisesta;)

Koska pari päivää olen kituutellut ilman minkäänlaisia herkkupaloja, oli ihan pakko tuon raskaan pyöräretken (pyöräilin mielessäni entisen kotikaupungin maisemissa ... siellä oli tarpeeksi tasaista ja niitä teitä on poljettu miljoonia kertoja) jälkeen juoda janoon lasillinen olutta ja syödä muutama tonnikalavoileipä oliiveilla .... huomenna ajan taas pyörällä jonkin matkaa;)

14 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onpa hyvän näköisiä kiwejä, ihanaa kun teillä on oma puu,miten se kestää talven? Itsekin tykkään kovasti kiweistä ja ostan niitä usein.

Nyt alkuvuodesta taas kaikki yrittää päästä taas kesäkuntoon,niin minäkin.Tsemppiä sille tielle, kuntopyörä varmaankin on ihan hyödyllinen siinä mielessä!

Sirokko kirjoitti...

Säilyykö ne kiiwit kauankin siellä kellarissa ettei siis helposti mätäne? maiskis.
Minäkin olen katsellut 'sillä silmällä' ikivanhaa kuntopyörää, en ole vielä päässyt satulaan asti..mielikuvamaisemissa pyöräily kuulostaakin kivalta.

Jonna kirjoitti...

Tsemppiä kuntopyöräilyyn, minunkin pitäisi jos vain jaksaisi (syntymälaiska kun olen). Minä olen pitänyt nuhat poissa mandariineillä joita on mennyt kilokaupalla per päivä viime aikoina. Kiiwille olen allerginen eli voin vain ihalla ja haaveilla, ne kun on hyyyyyyviä

Sateenkaari kirjoitti...

ompas teilla ollut kylmaa. sama pitaisi minunkin tehda. ei ole edes vaakaa,milla tekisi kontrollin. taidampa nyt juuri menna jaakaapille ja ottaa sielta appelsiinin.

Nina kirjoitti...

Salaa ne kilot ovat tännekkin saapuneet...
Viime talvena ostettiin minun vaatimuksesta stepperi olkkariin. Sille on ollut kovasti käyttöä. Lapset tykkää sillä leikkiä...
Millonkohan itse saisin siihen astuttua? Laiska minä...

Ritva kirjoitti...

Salaa ne kilot tulee minullekkin, mutta kun housut alkavat kiristää on pakko havahtua. Niin kävi minulle taas :(
Olen yrittänyt muutaman päivän olla tarkkana mitä suuhun laitan. Helppoa se ei ole kun on tällainen herkkusuu, mutta en kyllä suostu vaatekokoakaan suurentamaan, joten pakko ryhdistäytyä.

mamãe kirjoitti...

Suomessa hankitut kesäkilot on mulla vieläkin karistamatta ja osa housuista ei mene päälle :( Ajattelin ottaa käyttöön Painonvartioiden systeemit; ne on auttaneet ennenkin. Sais vaan aloitettua :D Tsemppiä sinne talveen!

Tuula kirjoitti...

Ihanat kiiwit! Ajatella, etta niita tuli niin paljon yhdesta puusta.

Jaa, milloinkahan meika saisi vauhtia sen verran itseensa, etta kilot katoaisivat jonnekin. Aina koskee jonnekin ja se johtuu vain ja ainoastaan siita, etten liiku. Tulisikohan kuntopyoraa kaytettya, jos sellaisen hankkisi. Vai jaisiko se onnekin nurkkaan polyyntymaan...

Muuten kiva tama blogin uusi ilme. Ja kaunis tuo kuva ylhaalla. Hienot maisemat!

Anonyymi kirjoitti...

Taivaallisen ihanan näköisiä kiiwejä!! Mä pakkasin viime syksynä omenoita yksitellen paperiin ja sitten laatikoihin, koska ne oli pitkästä aikaa todella kauniita, ruvettomia, madonreiättömiä ym. Mutta tuolla ne on kaikki edelleen vintillä, pitäis käydä katsomassa onko ne enää syömäkelpoisia...
Mä liityin viime syksynä yhteen kuntosali/jumppaklubiin. Sikakallis, mutta tuleehan käytyä, kun tuntuu, että on sen rahan takia pakko... pihi kun olen. Olen kyllä tykännyt kovasti; siellä kun on paljon erilaisia jumpparyhmiä, pelkkä kuntosali olis kuolettavan tylsää =). Ei siis muuta kuin intoa sinne polkemiseen!
Mari

finkinja kirjoitti...

Yaelian,
kiiwipuu kestää ihan hyvin täällä meillä. Yleensähän talvet ovat melko leutoja, tuleehan niitä kylmiä kausia, mutta meidän tontti on eteläpuolella ja aurinkoa riittää koko päiväksi ... kun se paistaa;)

Sirokko,
kiiwit kerätään silloin kun ne ovat vielä kovia, ennen ilmojen kylmenemistä. Ne pitäis hienosti pakata yksitellen paperiin käärittynä, mutta me ollaan ne laitettu kaikki yhdessä hedelmälaatikoihin ja tuonne kellariin. Siellä ne säilyvät todella hyvin napakoina tammi-helmikuulle.
Laitan kiiwejä pieneen pussiin, lisään yhden omenan ja tuon keittiöön... parin päivän kuluttua ne ovat kypsiä. Hyvä vinkki;)

Jonna,
sisko sai allergian kanssa kun söi niitä kilokaupalla. Pitää vaan tarkkailla ettei tule mitään ihottumia ym.

Sateenkaari,
mä en yleensä astu kotona vaalle, töissä joskus muistaessani katson monta kiloa on tullut lisää. Ennen ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia painon kanssa, mutta nyt ....!!!!!!! Kauhistuksen kanahäkki!!!

NIna,
meillä on sellanen pieni stepperi kanssa, pölytty tossa olkkarin nurkalla pitkän aikaa, siirin kaikki kuntoiluvälineet yläkertaan nuorimmaisen tulevaan huoneeseen. Siellä on telkkari ja nyt ns. kuntoiluhuone;)

Susanne,
mä olen niin kauhee makupers.... ei sais olla mitää herkkuja kotona. Suklaa on se kauhein pahe!!!

Mamae,
kerro lisää Painonvartioiden vinkeistä. Jos vaikka auttais;)

Tuula,
mä haaveilen uudesta kuntopyörästä. Sitä on kiva ajaa telkkua katellen;) Muuten se kyllä taitais toimia vaateripustimena:D

Mari,
käy nyt kattoon niitä omenoita ettei madot kävele vastaan:D
Mä menisin kanssa johonkin kuntoklubiin jos olis ylimääräistä rahaa. Silloin olis pakko mennä ettei rahat mene hukkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan sama kauhistus täällä. Tai itse asiassa meidän vaaka meni rikki. Se näyttää yhtäkkiä paljon enemmän kuin ennen! Täytyy vähentää mielessään 5 kiloa pois, ainakin, sitten se varmaan on oikein! ;D

elsi kirjoitti...

ei saa puhua kiloista eikä vaa'oista.
Kiiwi hedelmistä saa. ;o)
Ihana kuva.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, taallakin yritetaan vahentaa syomista, kiloja tuli jouluna ja nyt on niin kuumaa liikkua ulkona. Seli seli taas , kuten mieheni sanoisi. Lahti onneksi reissuun, meni muuten nivelsiteet jalkapallosta ja nyt lahti Pariisiin kokoukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania Kiiwejä :) Minä joudun niitä kantamaan kaupasta, todellisia vitamiinipommeja ovat. Lapsetkin tykkäävät kovasti.

Minun kuntolaitteeni on edelleen partsilla ja siellä on ihan liian kylmää ;))