torstai 8. tammikuuta 2009

Talvisia kaasuongelmiaMun pitäis tällä hetkellä kääntää yhtä artikkelia, mutta aloin kokeileen uutta pohjaa ja vaihdoin kuvan tuohon ylös. Ei oikein tunnu hyvältä, mutta antaa nyt olla. Nuorimmainen kuvaili tänään vastapäisiä vuoria, oli kunnon talvipäivä: aurinkoista, kylmää ja lunta tuolla huipuilla.
Heräsin aamulla puoli kuudelta kadulta kuuluneeseen kuorma-auton ääneen. Ajattelin ensin, että putsaavat katua lumesta mutta en jaksanut nousta vielä silloin ylös. Myöhemmin tajusin, että olivat vaan heittäneet suolaa kadulle ... jouduin meinaan luistelemaan rappusia alas töihin mennessä! Illalla oli satanut vettä ja yöllä se oli jäätynyt! Huomiseksi on luvattu kylmin ja tuulisin päivä! Ei muuta kuin ikkunaluukut kiinni ja puita uuniin!

Töiden jälkeen tein koiran kanssa pikalenkin tuolla metsätiellä. Koira oli innoissaan, kun pääsi pitkästä aikaa tuttuja tuoksuja nuuskimaan. Juoksenteli innoissaan tien laitaa ja yllättyi kun vein haistelemaan uusia tuoksuja metsäniityille. Ei tiennyt mitä tehdä, kun maassa tuoksui vuohien, lampaiden, hevosten, kauriiden ... villisikojen hajuja. Pysähtyi, epäröi, katsoi minua saako mennä eteenpäin, juoksenteli innoissaan ... Mun oli pakko keskeyttää ilonpito, kun alko tuleen vilu.

Pari päivää sitten voivoteltiin Itä-Euroopan kaasuongelmia ja nyt ne ongelmat ovat levinneet meille asti. Sen siitä saa kun myy omia kaasuja Italiaan ja jäädään itse ilman Venäjän laittaessa putket umpeen! Varastoja on kuulemma kolmeksi viikoksi, mutta mitä sitten. Itäinen Kroatia lämmittää ja toimii muutenkin suurimmaksi osaksi kaasulla, mutta me täällä rannikolla pistetään puita uuniin, painetaan napista sähköä tai lirautellaan öljyä. Eli meillä ei ole vielä ainakaan onglemia. Eilen koululaiset kuulivat iloisen uutisen: jos kaasukriisi jatkuu, koulujen alkuja siirretään viikolla!!!!! Mun puolesta nuo kakarat saisivat mennä maanantaina kouluun vaikka istuisivat takit päällä sisällä! Kolme viikkoa lomaa riittää! Ja tuo meidän koulu lämmitetään muuten öljyllä ... hah hah:) Lauantain kuulemma saadaan tietää siirretäänkö koulujen alkua vai ei.

Kun kerran koulujen alkua uhataan siirtää, niin mä komensin meidän nuoret neidit koulukirjojen kimppuun. Esikoisen pitää parin ekan viikon aikana nostaa parit arvosanat ja nuorimmaisella on kuukauden kirja luettavana. Siitä se arki ja pakerrus taas alkaa!

14 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Uusi pohja näyttää hyvältä ja selkeältä, taisi vaan tuo kuva olla parempi.

Toivottavasti se kaasuongelma ei nyt liikaa vaikeuta teidän elämäänne....

MaaMaa kirjoitti...

aivan mahtavia kuvia! upeat maisemat teillä! wow!
Onneksi kaasupuute ei vaikuta teidän lämmitykseen, mutta onhan se ikävää jos muut joutuu värjöttelemään. Ja koulujakin siirrettäis! Hyvä, että komensit koulukirjoja lukemaan; menestyksen tikapuita ei kiivetä kädet taskuissa (mun Taatan sanoja lainaten)

Hei, huomenna alkaa jo viikonloppu! Jipii!

Susanne kirjoitti...

Minä katsoin ensin että minne sivuille tulin, mutta olihan oikeat sivut. Kivalta näyttää uusikin "ilmeesi" :)

Meillä oli tänään aurinkoinen pakkaspäivä, mutta nyt jo lunta sataa ja on luvattukin ensi viikoksi jo lämpöasteita.

kirsi kirjoitti...

Ihana maisema, todella!!!

Taalla mina panikoin, huomenna meille tulee 30 nuppia juhlimaan mieheni synttareita, gulp! Mita olenkaan taas tekemassa!?

finkinja kirjoitti...

Yaelian,
mä vaihdoin taas kuvan. Onnistuin hävittään sen edellisen kuvan, olen ottanut sen talteen koneelta CD:lle enkä jaksa sitä nyt etsiä.

MaaMaa,
hyvä sanonta! Ihanaa tosiaan, viikonloppu edessä:)

Susanne,
toivottavasti kaikki lumet ei sula pois jos tulee liian lämmintä.

Kirsi, pidän peukkuja;)
kyllä kaikki menee ihan mukavasti, sä olet jo tottunut juhlien järkkääjä:)

Maurelita kirjoitti...

Hui, täälläkin kauhulla seurataan kaasukriisiä (meillä myös kaasulämmitys), toivottavasti ne nyt pääsee yhteisymmärrykseen.

Susanne kirjoitti...

Huomasin ettei minun uudet päivitykset näy sivupalkissasi eikä muillakaan ketkä ovat sen sinne merkanneet.
Osaatko sanoa mistä johtuu?

elsi kirjoitti...

Terkkuja muiltamailta. ;o)
Vaihdoin blogini nimen , osoite on sama.
Joo selkeetä on nyt juuri . Käyn sitten huomenna katsomassa missä mennään .
Meilläkin on vilu ja öljyä menee. Ensi talvena onkin sitten lämpöpumppu maasondilla käytössä. ! :o)
Onneksi oi onneksi te voitte lämmittää puulla. Hurjan talviselta näytti sekin kahvila missä kesällä istuimme pizzaa odottamassa.

sateenkaari kirjoitti...

upea tuo maisema lumisine vuorineen. huono on aika kaasuhanojen kiinni laittamiselle. monille tulee kylma. mutta sehan se varmaan on tarkoituskin. mutta toivottavasti selviaa.

Sirokko kirjoitti...

Meillä olisi täällä kaasua myytävänä, eikös se putki meren ali ole jo valmis... Siellä onkin tosi pitkät lomat jos jo ovat kolme viikkoa lepäilleet ja vielä lisää tuon lämmityksen takia. Ilman lämmitystä sisällä on kylmempi kuin ulkona, muistan sen vielä alkuvuosiltani kun ei ollut lämmitystä ja piti mennä ulos lämmittelemään, kivitalot tulet hetkessä kalsean kosteiksi.

Susanne kirjoitti...

Päivitykseni näkyy pelaavan taas. En tehnyt muuta kuin otin kuvan blogin otsikon takaa pois ja laitoin kuvan takaisin sinne. Voikohan sellaisesta johtua :O

minna kirjoitti...

Näin uutisista jutun Bulgarian kouluista, toppatakit päällä olivat oppilaat luokassa ja saivat nyt ensin vapaata koulusta kunnes lämmitys taas pelaa. Toivottavasti kaasuhäslinki on pian ohitse!!

finkinja kirjoitti...

Maurelita/Minna/Sateenkaari,
tietty ne pisti ne hanat nyt just kiinni kun on kylmintä, oikein tahallaan! Mut jos ne Ukrainalaisia haluu kiusata niin antakoot muiden nauttia lämpimistä sisätiloista!!
Keskustelua käydään jatketaanko koululaisten lomia .... suurin osa kouluista lämpiää öljyllä tai sähköllä joten ei tarttis kaikkia sulkea. Mutta ei kuulemma voi tehdä niin, että osa aloittaa koulun ja osa ei.

Sirokko,
Kroatiaan tulee kaasua just sieltä Ukrainan suunnalta, mutta meillä on omia kaasuvaroja myös Adrian meren puolella. Ne kaasut vaan myydään Italiaan!!!!! Siis eiks vois ensin huolehtia omista kaasuvarastoista ja sitten ne ylimääräiset myydä??? Poliitikot on kuumilla kivillä tällä hetkellä töppäyksien takia;)

Elsi,
ai te olette laittamassa sitä systeemiä. Onko se yleistä siellä?
Tuolla kahvilan terassilla ei oikein tarkene näillä pakkasilla istuskella vaikka olis viltit;D

Susanne,
mä olen huomannut, et päivitykset viivästelevät viime aikoina. En osaa kyllä yhtään sanoa miksi niin tekee.

ebrufin kirjoitti...

Taalla ei ole ollut ongelmia, ja tuleehan sita kaasua Iranistakin:) Kauhea mekkala oli Turkin ja Iranin valisesta kaasuputkesta, mutta se taisi olla kateutta;)