lauantai 31. toukokuuta 2008

Kiwien kukkia ja pörriäisiä
Istuin tänään terassilla ja ympärillä pörräsi ja lenteli vaikka minkälaisia mehiläisiä ja ampiaisia. Kiwit ovat alkaneet kukkia ja siellä käy todella kova tohina! Kukkien määrän mukaan syksyllä tulee taas hyvä kiwisato .....hhhhmmmm ... nam:)


9 kommenttia:

Sirokko kirjoitti...

Rka kerta kun näen kiwin kukan, en ole nähnyt puutakaan sen puoleen. Siis teillä on semmoinen, luulin että niitä kasvaa vain jossain sademetsissä.Hieno.
En muuten saanut karaokevideota toimiin vaikka mehiläiset lähtivät hyvin pörräämään. tulee teksti että toistaiseksi ei available.

Susa kirjoitti...

En makaan ole ennen nahnyt kiwin kukkaa, tai puuta :)

finkinja kirjoitti...

Täällä kiwipuu on tosi tavallinen pergolan kasvi, tekee kivan varjon samalla tavalla kuin viiniköynnös, lehdet ovat huomattavasti isommat ja muutenkin oksat raskaammat.
Meillä on kolme puuta ja niistä saadaan hedelmiä todella paljon, yleensä niitä riittää jopa jouluun asti ja jaetaan tutuillekin:)

Nää videot kenkkuilivat taas eilen illalla,kun laittelin niitä. Toivottavasti toimii jossain vaiheessa!

Pupuce kirjoitti...

Huimaa, kiwipuu! :) Kasvaiskohan täälläkin päin?

Terkkuja!

finkinja kirjoitti...

Pupuce, kyllä se teillä varmaan kasvais. Siitä vaan syksyllä tai keväällä ostaan kiwien versot ja istuttamaan. Muista ostaa sekä tyttö- että poikapuut, muuten ei tule hedelmiä;)

S. kirjoitti...

En minakaan ole ennen nahnyt kiwin kukkaa. Olen nahnyt kiwiviljelyksia vain tienpuolessa ohiajaessa, mutten ole koskaan pysahtynyt katsomaan kasveja lahempaa. Ja vau, sulla on kiwit omalla pihalla!

finkinja kirjoitti...

S. Meillä on syksyllä ennen pakkasten tuloa kiwien poimintatalkoot:) Niitä on todella tullut joka vuosi tosi paljon ja säilyvät hyvin viileessä.

anumorchy kirjoitti...

Lahteeko puusta lehdet talvella vai onko ikivihrea? Mahtaisko parjata isossa ruukussa parvekkeella, mietin tassa.

finkinja kirjoitti...

Anumorchy; lehdet tippuvat puusta talveksi .... ja niissä on sitten haravoiminen, kun ovat isoja! Nää meidän puuköynnökset on todella isoja, ruukussa tietty ei pääse kasvaan niin isoks. Pitääkin ottaa kuva, että näette koko pergolan.