tiistai 27. toukokuuta 2008

Toukokuun kirja


Niall Williams: Saaren hiljaisuudessa

takakansi:
Dublinilaisen Nicholas Coughlanin lapsuus loppuu kun hän on kahdentoista. Isä päättää ryhtyä taidemaalariksi, hän luopuu turvallisesta virastaaan ja matkustaa koko kesäksi vaimonsa ja poikansa luota Irlannin länsirannikolle tekemään omia ihmeitään. Jumala oli puhunut hänelle.
Saaren hiljaisuudessa syntyneen Isabel Goren elämässä tapahtui jotakin outoa kun hän eräänä päivänä tanssi veljensä Seanin hyräilyn tahdissa. Ympäri, ympäri, ympäri. Sitten musiikki loppui. Niin loppui myös leikki. Sean oli halvaantunut. Syyllisyys heittäytyi yksitoistavuotiaan Isabelin ylle kuin hautova kaapu.....

~~~~~~~~~

Lainasin tämän kirjan suomalaisille matkailijoille sadepäivien ratoksi. Olen saanut sen pari vuotta sitten lainaksi ystäviltä ja on edelleenkin minun kirjahyllyssä. Pari kertaa olen jo melkein alkanut lukea, mutta jostain syystä laittanut takaisin kirjahyllyyn.
Matkalaiset kehuivat kirjaa niin, että oli pakko ottaa se uudestaan käsittelyyn. Ja todellakin, kirjan tunnelma on herkkä ja kaunis, tarina rakkaudesta ja totuudesta, rakkauden uudelleen löytämisestä ja epätoivosta.
Lopun melkein luin yhdellä kerralla ... ja loppu oli ihana yllätys.

2 kommenttia:

Marita kirjoitti...

Moikka, mitäs tänne kuuluu uutta?

Mukavaa viikonloppua!

finkinja kirjoitti...

On ollut vaikka mitä kivaa hommaa ja tohinaa etten ole ennättänyt postailla, mut nyt tulee tekstiä ja kuvia;)