torstai 6. marraskuuta 2008

Torstain toivottomat

Sataa, sataa ja taas sataa!!
Syksyllä nyt normaalistikin sataa, mutta alkaa olla kohta hieman homeinen olo:( Välillä näyttää siltä, että kirkastuisi ja saatais nauttia kuivasta loppupäivästä, mutta sitten Esteri avaa hanansa ja vettä tulee kaatamalla.
Käytiin miehen kanssa rantakaupungissa ja kotiin tultua ei nähnyt kunnolla edes tietä!
Ja päälle vielä tää pimeys ... ei ole ihme jos ihminen masentuu tällä ilmalla!
~~~
Mies ei pääse siihen kuvaukseen Sloveniankaan puolelle ennen juolukuun alkua!!! En nyt muista oliko siellä lääkäri lomalla, vai lista täynnä mutta nyt on varattu aika 5.12. Jos ei keksitä mitään muuta sitä ennen niin se aika pitäis pitää paikkansa.
Nyt ei auta muu kuin uskoa ihmeeseen ja toivoa ettei syöpä päätä levitä tällä aikaa. Lisää vitamiineja, terveellistä ruokaa, ihmejuomia, raitista ilmaa ja paljo paljon positiivisiä ajatuksia!!
Se lääkäreiden 6 kuukauden ennuste on kohta ummessa, ei tuo mies vielä näytä olevan lähellä loppua .... ja toivottavasti puolia vuosia tulee vielä rutkasti lisää! Mutta eihän sitä koskaan tiedä miten ärhäkästi tuo tauti lähtee etenemään:(
~~~
Odotellessa mies on tehnyt rakennushommia raksasetäJoson kanssa. Raksasetä ei vaan meinaa ymmärtää meidän suunnitelmia erillisestä vessasta ja kylppäri/saunasta. Väliseiniä muuratessa hän keksi niille tiloille uusiokäyttöä: isoimpaan vois laittaa muutaman possun, välitilaan pari kanaa ja pienimpään nurkkaan kaneja tai vaikkapa yhden vuohen :D Siltä ne karsinat hänen mielestä nyt näyttävät :)
Mietin vielä tuota saunahommaa ... en tiedä kuka sen osaisi tehdä ja onko täällä hyviä materiaaleja sitä varten. Jos ei sauna onnistu, niin haluan sinne kunnon ammeen ja suihkun ... tai jos hankkis sellasen infrapunasaunan;)
~~~
Huomisesta lähtien kroatialaiset alkavat elää terveellisemmin. Huomenna alkaa puolen vuoden totuttelu tupakoimattomuuteen. Nyt ei saa enää polttaa kouluissa, sairaaloissa, ulkoilmateattereilla, julkisissa virastoissa (eihän niissä ole kukaan enää polttanut vuosiin) ... ravintoloilla ja kahviloilla on aikaa puolivuotta totutella savuttomuuteen, vielä ei sakoteta kovin kovalla kädellä mutta keväällä saattaa tupsahtaa kovat sakot. Mitenköhän kroatialaiset tottuvat kahviin ilman tupakkaa tai sikaariin hyvän illallisen jälkeen ravintolassa?????
On jo ennustettu, että yli puolet kahviloista ja ravintoloista tekee konkan, miten on muualla maailmassa?
~~~
Nuorimmainen neiti on lähdössä muiden 6.luokkalaisten kanssa huomenna luokkaretkelle Zagrebiin. Matkan tarkoitus on tutustua Krašin karkkitehtaalle, HRT:lle (paikallinen radio ja telkkari) ja Drazen Petrovin museoon. Digikameran patteri on täyttymässä, eväät valmiina, herätyskello asetettu herättämää liiankin aikaisin. Lähtö on aamulla seitsemältä ja takaisin tulevat illalla toivottavasti ei liian myöhään.
~~~
Kävin esikoisen luokanvalvojan infossa ja ehkä olis ollut parempi etten olisi mennyt. Saippuakupla pamahti taas niin kauheella räminällä mun päälle!! Kun ei viitsi niin ei viitsi ... onneksi sentään harjoittelu on hyvässä jamassa ... Hei, mut siitähän maksetaan!! Mitäs jos alkaisivat maksaan koulunkäynnistäkin ... heh heh:)
Kotiin tultua telkkari lähti tytön huoneesta pois ja tyttö ei vielä tiedä, että viikolla ei enää liikuta mihinkään muualle kuin koulun ja kodin väliä.
~~~
Kävin kirjastossa toissailtana ja käteen tarttui kolme hyvää kirjaa. Nyt ne odottavat tuolla hyllyssä uusia silmälaseja:/ Iltaisin olis aikaa lukea, mutta silmät (ja koko nainen) ovat jo niin väsyt ettei lukemisesta tule mitään ... hyvä jos mieli sarjoja jaksan katsoa. Taitaa mennä ensi viikolle uusien rillien saaminen ... mutta niin taitaa palkkakin tulla vasta ensi viikolla:/

14 kommenttia:

Marita kirjoitti...

Lukasemassa viimeismpiä.

Antoiko lääkärit miehellesi aiemmin vain puoli vuotta elinaikaa?

Toviottavasti kaikki menee kuitenkin parhain päin!

Paljon terkkuja!

Yaelian kirjoitti...

No voi, ettei tuokaan vaihtoehto auttanut!Eikö ole mitään muuta mahdollisuutta päästä aikaisemmin lääkärille??Toivottavasti nyt kaikki vaan menisi hyvin, ja ehdottomasti positiivisia ajatuksia, sillä on vaikutusta.

Hyvä että sinne teillekin tulee tupakkakielto:)

finkinja kirjoitti...

Marita,
näin on, tuollainen oli heidän ennuste silloin kesäkuussa:( Mutta nyt näyttää tilanne kyllä paremmalta...

Yaelian,
lääkärillähän hän on käynyt ja saanut niitä hoitoja, mutta nyt pitäis tehdä se varjokuvaus. Sinne on mielettömät jonot koska tätä laitetta ei ole kuin muutama maassa. Kun se kuvaus on tehty, päätetään jatkotoimenpiteet.

MaaMaa Maailmalla kirjoitti...

Piru niita laakarijonoja! Kaikkein rasittavinta on odottaa tietamattomana ja on niiiiin turhauttavaa kun ei voi tehda itse mitaan! Mutta uskotaan parhaaseen ja otetaan paiva kerrallaan ja ollaan iloisia, etta asiat on nyt olosuhteisiin nahden ainakin suhtkoht hyvin + uskotaan, etta huomenna on aina parempi!!
Olette mielessani usein! Lahetan voimia ja parantavia viboja!

Tuo tupakkakielto tuli taalla Irkkulassa voimaan muistaakseni 4 vuotta sitten. Silloin oltiin varmoja, etta pubien luvattu maa menettaa suurimman turismivetovoimansa, kun pubeissa ei saa tupakoida. Ulkona nimittain turhan useen tulee vaakasuorassa vetta ja tuulee niin, etta tupakkamiesten ja -naisten satkat palaa hetkessa tumpiksi. Mutta nykyaan 98% jopa tupakoivista ihmisista ovat sita mielta, etta tupakkalaki oli ja on hyva juttu! Ja pubien luvattu maa kukoistaa edelleen :)

Jonna kirjoitti...

Käsittämätöntä tuo jonotus ja odotus tapauksissa joissa aika on kortilla ja kyseessä on ihmisen elämä.Kaikilla jonossa olevilla...toivottavasti kaikki menee hyvin ja ei muuta kuin positiivistä ajattelua ja eloa.

Sirokko kirjoitti...

Toivottavsti selkiää. Joutuu kyllä Suomessakin odottelemaan tutkimuksiin aika pitkiä aikoja syöpäpotilaatkin, tosin vähän riippuu kiireellisyydestäkin.
Loppujen lopuksi neljä viikkoa menee aika nopeasti, jos nyt kaikki näyttää hyvältä niin ei kai siinä ajassa kovin pahoja pääse tapahtumaan. Tietenkin jatkohoitojahan se viivyttää, mutta toivotaan nyt vaan parasta. Peukutetaan koko blogistanian voimin.

Anonyymi kirjoitti...

Olen elänyt tuollaisen puolen vuoden ennusteen kanssa. Se venyi viideksi vuodeksi, mikä omassa elämäntilanteessani oli tuskallista.
Mutta sinulle: elämä ei mene numeroiden mukaan kumpaankaan suuntaan. Luulen tunnistavani hädän sydämestäsi, huolen monista asioista. Kun ei ehkä voi puhua tulevaisuudesta - eikä kenties voi olla sitä tekemättä.
En kumppanini kanssa oppinut pelkoja jakamaan sen paremmin hänen kuin omiani. Osaisitteko, oppisitteko te?
Ja muistathan: ei teennäinen toivo vaan ihan se luja luottamus toisen ihmisen tärkeyteen, yhdessä rakennettuun kantaa. Jos elämä toisin sanelee, sille ei kai voi mitään. Mutta nyt kootkaa kaikki rakkautenne, varastoikaa hiukan komeron hyllylle kuin lääkekaappiin: tarvittaessa otettava esille.
Paljon sinne voimavaroja!
refanut

anumorchy kirjoitti...

Pidetaan peukkuja, jospa tulisi vaikka joku peruutuspaikka kuvaukseen! Kannattaisi ehka valilla kysella.

Meillakin on tupakointi baareissa ym kielletty. Ei tule niissa kaytya joten ei haittaa (poltan pari tupakkaa yleensa iltasin,enempaa ei tee mielikaan).

Mitenkas parjasit aikoinaan Suomessa talvella, jos etelaeuroopankin "kaamos" noin vaikuttaa? Meilla oli pari sateista paivaa, ja nyt taas ihan kesaista. Alkuun tykkasin taalla kesista, nyt olen muuttunut talvifaniksi (siis meidan talven, ei missaan tapauksessa Suomen!)

Susa kirjoitti...

Minakaan en tiennyt tuota puolen vuoden ennustetta.

Paljon voimia miehellesi. Sun suunnitelmat kuulostavat hyvilta :)

elsi kirjoitti...

Ei silti varmaan auta muu kuin puhua miehen kanssa vaihtoehdot läpi JOS hänen tilansa heikkenee yhtäkkiä tms. Miten jatkat eteenpäin? Pakko katsoa sitäkin vaihtoehtoa silmiin että jäät sinun nuoreksi leskeksi finkinja.
Selvääkin selvempi että toivon ja toivomme sydämemme pohjasta että teidän kohdalle osuu se ihme. Ja miehesi paranee. Että kuvauksissa nähdään ihmejuomien toimineen . Että paha kävi vain kylässä.
Esikoisen opiskeluintoa tuskin lisää isän tilanne kotona. Kyllä 16 v näkee ja kuulee missä mennään.
Anteeksi suorapuheisuuteni.

Marjut kirjoitti...

Täytyy vaan luottaa tulevaan, muutahan ei voi. Nuo ennusteet ovat aina vaan ennusteita, toivon vielä paljon yhteistä aikaa teille.

Halauksin Marjut

Minna kirjoitti...

Iso hali teille. Muut ovat jo sanoneet paljon eikä mulla ole mitään lisättävää. Rukouksin puolestanne...

ebrufin kirjoitti...

*halitus*

finkinja kirjoitti...

Maamaa maailmalla, kiitos mukana olosta:) Kyllä se päivä paistaa vielä risukasaankin ... kai:/

Vaikeeta ajatella, että täällä kaikki siirtyvät terasseille polttamaan, mitäs ne sitten tekee kun todella sataa???

Refanut,
kiitos ihanista sanoista. Mä ehkä puhun avonaisemmin asioista, mutta mies ei halua näyttää pelkoaan tulevaisuuteen, siihen mitä saattaa tapahtua. Nyt pitää vaan todella kerätä rakkautta ja yhdessäoloa kaappiin ja tarvittaessa kaivaa sieltä esille;)

Anumorchy,
ei mulle ole ennen vaikuttanut näin kovasti nää pimeät talvet ja sateet. Nyt ikääntyessä tuntuu että ottaa sen raskaammin. Mutta kun aurinko pilkistää tuolta siniseltä taivaalta, kaikki tuntuu paremmalta:)

Susa, :)

Elsi,
ei mitään, näinhän nää asiat ovat. Ollaan jo puhuttu joistakin asoista. Nyt miehellä on kiire saada tuo huone tuolla valmiiksi että voin laittaa sen vuokraukseen, valmistelee siis tulevaisuuttani;)

Marjut, Minna ja Ebru: onneks mulla on teidät kaikki *halit*