tiistai 4. marraskuuta 2008

Marraskuu ...

Alkaako marraskuun masennus/kaamos vaikuttamaan kun ei innosta mikään?
Vai vaivaako tuo ainainen sade ja matalapaine aiheuttaen "sohvallaonhyväolla"olotilaa??? Ei huvita siivota, ei huvita silittää ... huvittaa vaan olla ja ihmetellä, maata sohvalla ja tuijottaa tyhjänä telkkariruutua (ihan saman mitä siellä pyörii).
Hieman olotilaan vaikuttaa rillittömyys. Pidän päivät pitkät piilareita ja näin iltasella olis kiva vaihtaa rillit päähän, silmät tuntuvat väsyvän nopeammin piilareilla. Mutta niitä saan odottaa vielä ainakin pari päivää ... ehkä loppuviikosta saan ne hakea.
~~~
Ajatuksissa pyörii miehen olotila. Hän soitti viime perjantaina syöpäosastolle (tai sinne missä se varjokuvaus pitäis tehdä) ja kuvaus voitais kuulemma tehdä aikaisintaan vasta marraskuun lopussa tai joulukuun alussa!!! Siis ihminen jolla on tuollainen vakava sairaus joutuu odottamaan kuvausta useampia kuukausia!!!! Eihän tässä tavallaan olis mitään, jos hän saisi tässä samalla jonkinlaisia hoitoja, mutta nyt hoidot on lopetettu tällä erää ja odotetaan mitä siitä kuvauksesta saa selville. Mutta kun sitä kuvausta saa odottaa ja sitten odotetaan lääkärille pääsyä .... voihan *....kele*! Tuntuu siltä, ettei niillä lääkäreillä ole yhtään mitään väliä kuoleeko joku heidän potilas nyt heti vai muutaman vuoden kuluttua, ne on vaan numeroita paperilla!! Onko tälläistä muualla???
Nyt on otettu "planB" esille ja sukulaismies soittelee Ljubljanaan ja mies lähtee sinne kai kuvaukseen ... toivottavasti eivät nyt siellä laita toppia eteen ... mehän maksetaan siitä kuitenkin. Ja kun meillä on sen kuvauksen tulokset, mies saa soittaa omalle lääkärille ja kysyä onko hänellä aikaa ottaa vastaan. Jos ei, niin auton nokka kohti pääkaupunkia ja siellä odottavaa lääkäriä. Ei tässä muukaan auta!
Mies voi ihan hyvin ... tilanteeseen nähden. Ruokahalua riittää (liikaakin), kiloja tulee lisää (mistä johtuu?), mutta valittaa ettei jaksa tehdä hommia samalla tavalla kuin ennen. En jaksa minäkään, mulla on tullut kiloja kanssa lisää ;) Mutta ei kai ihmisen jolla on syöpä tarvitsekaan jaksaa terveen ihmisen tavoin tehdä rakennushommia???
~~~
RakentajaystäväJoso tuli taas tauon jälkeen meille hommiin. Laittoivat eristyksen huoneiston lattialle. Ikkunaa ja ovea varten on annettu tarjouspyynnöt, katsotaan mistä saadaan mieleiset. Tuli mutkia matkaan ... en tiedä onnistuuko saunan teko huoneistoon!! Miehen mielestä siellä ei ole tilaa!Enkö mä saa sitä saunaa ollenkaan tähän taloon??? Miten pieni sauna voi olla? Eihän siellä istu kuitenkaan kukaan muu kuin minä. Kuka hullu täällä nyt kesähelteellä saunan kuumuudessa istuis:)
~~~
Rakentamisesta ja saunasta tuli mieleen .... IKEA on tulossa pääkaupunkiin!!!!! Jihuu, jippiii !!! Ehkä kolme vuoden kuluttua saan uuden kirjahyllyn ja kaikkea muuta mukavaa ja mieleistä! Olen tähän asti ollut mielummin ilman kuin tuhlannut rahaa rumiin romuluksiin jotka maksavat paljon. Tai sitten pitäisi tilata puusepältä piirustusten mukaan ja selitellä miljoona kertaa miksi en halua mitää kromeluuksia kaapin oviin. Ja joutuisin vielä odottamaan niitä kaapin ovia puolivuotta, vuoden, kaksi ... niin kuin odotan nytkin ovilistoja!
~~~
Ovilistat ja ovet ovat paukkuneet teinien kanssa tapellessa. Tai enemmän on paukkuneet korvat kovaäänisestä puhumisesta. Pitää aina välillä muistella omaa teini-ikää ... olinko itse noin hankala tuon ikäisenä?? Teinkö noita samoja tyhmyyksiä? Tai olinko tekemättä joitakin asoita? Kai tein ja jätin tekemättä, ne on vaan jotenkin pyyhkiytyneet pois mielestä. Miljoonannen kerran mietin miksi elämästä pitää tehdä niin vaikeaa, kun se voi olla helpompaakin??
Eilen hermostuin töistä tultua ja tein pikalakon. Rustasin työlistan jääkaapin oveen ja laiton rahapussin visusti piiloon! Rasti ruutuu tekemistä töistä ja rahapussi saattaa nähdä päivänvaloa. Tämä kodinhoitajakeittäjäsiivooja antoi keltaisen kortin talon asukkaille!

18 kommenttia:

elsi kirjoitti...

HYVÄ !!!! Teitä on kuitenkin 3 lähes aikuista ja yksi nuori. Jokainen kantakoon kortensa kekoon. VARSINKIN kun tilanne on mikä on. EI sun tartte aina vaan jaksaa ja jaksaa. HITTO. Ja mies sinne pääkaupunkiin sitten hoitoihin. Vanhempansa saisivat antaa hiukan etuperintöä ;o)
Kyllä aurinko taas paistaa. Pian, pian....

Susanne kirjoitti...

Kyllä minäkin olen huomannut että matalapaine tekee väsähtäneen olon.
Toivottavasti saat sen saunan sinne. Kyllä hyvin pieni saunakin hyvä on.
Täytyyhän miehesi hoitoihin päästä. Ottakaa koko suku avuksi, jos tuntuu ettei omat voimat riitä asioiden järjestelemiseen.

Hyvää loppuviikkoa sinne!

finkinja kirjoitti...

Elsi ja Susanne,
matalapainetta tosiaan ... mutta kyllä tämä tästä taas kirkastuu.
Sukulaiset ovat jo jotain järkkäilemässä, ihania ihmisiä tuolla Itä-Kroatiassa:) Odotellaan nyt milloin pääsee Slovenian puolelle ja sitten ...

Sirokko kirjoitti...

Kiva jos saatte järjestettyä ne kuvaukset ja lekurit ettei todella tarvitsis kuukausia jonottaa, mikään ei ole inhottavampaa kuin elää epätietoisuudessa. Stressaavaa siis sekin, matalapaineen lisäksi.

Allu kirjoitti...

Meidän sauna on 1,5x2m ja se riittää hyvin eli ei siinä niin paljon neliöitä tarvita.
Tunnen paljon sytostaattihoitoja ja sädetystä saaneita ja heidän kuntonsa on kyllä huonontunut, se on kai aika normaalia rankkojen hoitojen takia eli ei ihme, jos miehesi ei jaksa niinkuin ennen terveenä.

Susa kirjoitti...

Taalla paasee laakereille, kuvauksiin ja hoitoihin tosi nopeasti. Leikkauksetkin jarjestetaan yleensa viikon sisalla diagnoosista.

Miehesi energiaan varmasti vaikuttaa myos huoli. Ei sita jaksa silloin keskittya kunnolla muihin asioihin, kun iso huoli painaa. Ja samoin varmaan sullakin.

Meilla on kanssa tappeluita teinien kanssa. Olen kasvattanut ne avuttomiksi, ketka odottavat kaiken valmiina ja itsestaan selvyytena :/

Mutta paatin olla ottamatta stressia ylakerran siivoomisesta enaa. Kuinka monta kertaa isoille pojille pitaa saarnata etta vaatteita ei heiteta lattialle? Alakerran yritan pitaa siistina yllatysvieraiden takia ;D

Minna kirjoitti...

Paljon voimia sinne kaiken keskelle!!

Meillä on teineillä meneillään samanlainen murrosikä kuin äidillään oli, varsinkin tyttärellä, joten mulla ei ole ilmeisesti paljon varaa sanoa niille mitään ;D Mutta siis aika lujille ottaa...*huokaus*

Toivotaan että ne lääkärijutut selviävät ja saatte ajan nopeammin sinne kuvaukseen *hali*

ebrufin kirjoitti...

Halitusta taalta raskaaseen elamantilanteseen. Perheenjasenen sairastuminen on eniten voimia vieva juttu- ne hoidot ovat varmasti todella rankkoja...

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Turusta pitkästä aikaa näille sivuille!
Mulla on ollut vuoden verran seinässä lista erinäisistä kotitöistä esim. tiskaus, imurointi, pyykkihommat, ruuan laitto. Tehdystä työstä saa yhden ruksin ja jos viikossa ei viittä ruksia saa on turha odottaa viikkorahaa. Toiminut yllättävän hyvin, joskus jopa tappelevat kumpi saa tyhjätä tiskikoneen!
Jaksamista sinne kaikille!
t. Mari

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne on ovet paukkuneet täälläkin,onneksi alkaa pahemmat puuskat olla jo ohitse.Poikani 18v,monet sanovat että tyttöjen kanssa on murrosiässä vaikeampaa,kukaties.Positiiviseltä kuulostaa tuo miehesi suvun mukanaolo ja auttaminen sairauden keskellä,nythan sitä apua tarvitaan.Suomessa ei valitettavasti ole enää yleistä.Jaksamista t:Helena

Anne kirjoitti...

Ihmeellistä, että sitä kuvausta pitää odotella niin kauan, etenkin kun siitä riippuu hoitojen jatko!!!

Tännekin on tulossa IKEA, sitä on odoteltu jo monta vuotta.

finkinja kirjoitti...

Sirokko,
tää odottelu on niin inhottavaa!

Allu, tuon verran tuolla ylhäällä olis kai tilaa sille saunalle, mutta pitää miettiä sitä miehen kanssa. Ne hoidot oli kyllä melko rankkoja, ihmeen hyvin mies ne jaksoi.

Susa,
no se on hyvä jos pääsee nopeesti hoitoihin ym. Suomessakin joutuvat jonottamaan noihin kuvauksiin ym.
Mä yritän olla puuttumatta tyttöjen huoneiden siivoamiseen, laitan vaan oven kiinni etten näe sekasotkua:)
Teillähän niitä yllätysvieraita aina saattaa tulla;)

Minna, pitää aina vaan yrittää muistella omaa nuoruutta;)

Ebrufin, kiitti:)

Mari moi:) Mä tein eilen sen listan tonne jääkaapin oveen ja ainakin pari päivää on toiminut. Hyvä vinkki tuo viiden ruksin määrä, sitä pitää kehitellä täällä päässä;)

Helena, monet sanoo että tyttöjen murrosikä on tosiaan pahempi, ei ole kokemusta pojista;)
Nuo kaukaisemmat sukulaiset ovat tosiaan nyt melko ahkerassa yhteydessä ja auttamassa:)

Anne, tavalliseen MSCR ym pääsis kyllä melko nopeesti, mutta tuo okteroscen ja PETsceniin saa odottaa. Ottaa hieman päähän!!!!!!!

Marjut kirjoitti...

Paljon jaksuja teille kaikille, kyllähän se varmasti voimia vie ihan jokaiselta, kaikilla omanlaisensa huoli miehen voinnista. Toivotaan että pääsette nopsemmin hoitoon, olisi yksi asia taas selvempi. *halitus*

Inkivääri kirjoitti...

Ei ole mikään ihme kovan sairauden ja hoitojen jälkeen ettei jaksa - vaikka varmaan miehesi miettii onko sittenkään parantunut kun voimat eivät ole palanneet, mutta sitä sen ei tosiaan tarvitse tarkoittaa.

Jaksuja sinulle ja miehellesi ja kärsivällisyyttä sen nuorison kera. Työvuorot on ihan hyvä ja tarpeellinen apu ja kiittävät myöhemmin kun oppivat jo kotona tekemään:)

Jonna kirjoitti...

Onneksi on olemassa vaihtoehto B!
Minä en ole ikinä käynyt Ikeassa, missään maassa enkä omista mitään ikealaista...seuraavalla Suomilomalla teen pyhiinvaellusreissun aivan varmasti

Karkki kirjoitti...

Lämmin tervehdys Italiasta! <3

Oi, ihmeellistä tosiaan, että kuvauksia pitää odottaa niin kauan.. Ja uskomattoman vahva sinun mies on! Pidetään sormet ja peukut ristissä, että kaikki onnistuu pian parhain päin :)Lähetän tänä iltana nukkumaanmennessä tuonne ylös vähän ajatuksia :)

Paljon lämpöisiä terveisiä meidän sateiselta hinterlandilta!

Yaelian kirjoitti...

No voihan nenä että kestää noin kauan ennenkuin pääsee hoitoihin sairaana, toivottavasti ne sukulaiset saavat järjestettyä jotain pikapuoliin, älkää luovuttako! Paljon voimia ja jaksamista teillepäin!

P.S. Ihanaa kun teillekin tulee IKEA, vaikka pari vuotta siihen meniskin. IKEA on kuin pala pohjoismaata ihan missä päin maailmaa tahansa ..

finkinja kirjoitti...

Marjut, se just et sais yhden etapin ohitettua!

Inkivääri, kiitti *halit*

Jonna, en ole minäkään:) Mutta odotan kovasti sitä tänne, eihän sitä tiedä kyllä jos vaikka laittavat ihan kauheat mallistot tänne :O

Hei Karkki,
kiva kun tulit käymään;)
Kiitti mukanaolosta ja lämpimistä ajatuksista:)

Yaelian,
pidetään peukkuja!
Ehkä sitten parin vuoden kuluttua saan Ikeasta edes silliä ja lihapullia;)