sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Pyhäinpäivän viettoa


Pyhäinpäivät vietetty rauhallisissa merkeissä. Harmi vaan ettei pyhä sattunut arkipäivälle, oltais saatu pidennetty viikonloppu;)
Eilen aamulla heräillessä satoi aivan valtavasti ja ukkosti, käännettiin kylkeä ja jatkettiin unia makeasti lähemmäs kymmentä ... tuota ei oleensä meillä satu!
Iltapäivällä käytiin ystäväpariskunnan kanssa hautausmaalla viemässä kynttilöitä tuttujen haudoille. Eilinen päivä on täällä varsinaisesti "Svi Sveti" eli pyhimysten päivä ja tänään " Dušni dan" eli kaikkien kuolleiden päivä. Pyhäinpäivänä on tapana käydä haudoilla viemässä kynttilöitä ja eilen ilmojen kirkastuttua meidän hautausmaa oli aivan täynnä ihmisiä. Monet jäävät juttelemaan tuttujen kanssa ja kiertelevät katselemassa muiden hautoja. Illalla siellä oli todella kaunista: haudoilla mahtavat kukkameret ja kynttilöitä palaa joka puolella.
Meille tuli hautausmaalla jostain syystä kauhee makeen himo ja lähdettiin tuohon alakylään kakkukahveille:) Ja kyllä oli hyvät kakut!!
Koska miehellä oli vapaailta mentiin vielä istuskelemaan iltaa tuohon viereiseen ravintolaan. Oli tosi mukava istuskella rauhassa ja parannella maailmaa mukavassa seurassa. Tuollaisia iltoja tarvii aina välillä.
Eilisen sateen ja sumun jälkeen tänään on paistanut aurinko ja oli todella lämmintä. Tehtiin miehen kanssa kävelylenkki ja muuten ollaan vaan vietetty rauhallista sunnuntaipäivää.
Huomenna taas arki ja työt:/
Kuva "Jutarni List"

4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Teillä on ollut kivan rauhalline viikonloppu :)
Mukavaa maanantaita !

kirsi kirjoitti...

Tuollainen viikonloppu mulla on haaveena, sitten joskus....

Hyvaa maanantaita!

finkinja kirjoitti...

Marjut ja Kirsi,
oli tosi rauhallinen viikonloppu, teki ihan hyvää ... ja nyt taas arki edessä.

elsi kirjoitti...

Rauhaa, sitä minäkin kaipaan. Tämä on tämä mennyt kesä ja syksy ollut minun makuuni liian täynnä ohjelmaa. Nyt on pakko relata hiukan että jaksan porskuttaa eteenpäin.
Hienoja nuo haudat.
Mekin vietiin appiukon ja isoanopin haudalle kynttilät. Appiukko on ollut kuolleena nyt 9 v . Yhä surettaa. Meni hyvä mies viinan kautta hautaan...
Lapsille olisi ollut isoisästä iloa. No, sen tärkeämpi oma isäni nyt sitten .
Mukava katsella sun kuvia ja lukea juttuja kun "tiedän" mitä ja missä :)