sunnuntai 2. marraskuuta 2008

DAN BROWN - VELIKA OBMANA


DAN BROWN: METEORIITTI

Takakansi:
Kun Nasa ilmoittaa tehneensä arktisella jäätiköllä hämmästyttävän tieteellisen löydön, uutinen herättää välittömästi myös epäilyksiä.
Puolueettoman arvion saamiseksi neljä tutkijaa saa tehtäväkseen arvioida avaruusviraston väitteet löytöpaikalla.
Yhdysvaltain presidentin pyynnöstä heidän joukkoonsa kuuluu tiedusteluasiantuntija Rachel Sexton, joka saa seurakseen tunnetun valtameritutkijan Michael Tollandin.
Ryhmän toimintaa tarkkaillaan herkeämättä.
Kun tutkijat yllättäen havaitsevat viitteitä huijauksesta, Rachel ja Michael joutuvat taistelemaan tiensä lumen ja jään keskeltä totuuden lähteille.
Samaan aikaan Rachelin isä, senaattori Sedgewick Sexton valmistautuu haastajaksi Yhdysvaltain seuraaviin presidentinvaaleihin.
Avaruusviraston suuret ja kalliit suunnitelmat tarjoavat loistavan tilaisuuden arvostella istuvaa presidenttiä, mutta Nasan merkillisen löydön taakse kätkeytyy odottamaton salaliitto.
Da Vinci -koodin tekijä Dan Brown vakuuttaa jälleen vauhdikkaalla juonella ja hätkähdyttää tiedoillaan Yhdysvaltain salaisista tiedustelujoukoista ja erittäin pitkälle kehitetystä teknologiasta: huipputrillerin kaikki ainekset ovat täyttä totta jo nyt.

~~~

Sain vihdoinkin käsiini Dan Brownin kirjan kirjastossa. Yleensä ovat koko ajan lainauksessa, mutta tämän ovat taitaneet jo kaikki meidän pikkukirjaston lukijat lukeneet.
"Da Vincin-koodi"n luin suomeksi yhtenä kesänä parissa päivässä, kun ystävä oli ottanut sen matkalukemiseksi tänne tullessa;) "Enkeleitä ja demoneita" luin seuraavaksi kroatiaksi käännettynä ja tätä olen metsästänyt jo pidemmän aikaa.
Oli mukava lukea trilliä pitkästä aikaa. Viime aikoina on tullut luettua "rakkautta, romatiikkaa ja arkea" ja nyt jännitys ja tiivis tunnelma vei mukanaan. En kyllä ymmärtänyt noista avaruustermeistä paljon mitään, mutta ei haitannut menoa:)
Ja aiheeltaanhan tämä sopi juuri näin Yhdysvaltojen presidentinvaalien alla luettavaksi:)

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Tervehdys! Olen lukenut kyseisen kirjan ja täytyy sanoa että vaikka en ole yhtään jännityksen ystävä (romantiikka,rakkaus-ahmari kun olen) niin kirja vei minut täysin mukanaan. Sen lukemisesta tuli pakkomielle koska kokoajan kirjassa oli jotain jännää meneillään eikä sitä voinut tosta vaan poistaa käsistään :) Todellakin mahtava kirja, hyvä valinta! Jännittäviä lukuhetkiä sinulle :)

finkinja kirjoitti...

Samat sanat, nuo D. Brownin kirjat on yleensä sellasia että ne haluu heti lukea alusta loppuun;)