torstai 30. lokakuuta 2008

Näkökyky tallella:)

Mä nään!! Tai kyllähän olen nähnyt koko ajan, mutta on pikkasen kirkkaampaa:)
Kävin optikolla silmälääkärin luona ja näkökyky on se mitä se on - olematon. Mutta asia korjaantuu näönapuvälimillä ... ostin uudet silmälasit ja sain kokeeksi uudet piilarit:) Siis ihan ilmaseks kuukauden piilarit, sitä on vaikea uskoa täällä;) Ehkä olin niin säälittävä rikkinäisten lasieni kanssa puolisokeena tunkien vanhoja piilareita päähän:)
~~~
Ostin siis uudet rillit. Tällä kertaa muovisankaiset, punaruskeat :O Kokeilin miljoonat rillit ja tuon malliset tuntuivat jotenkin omilta, väri vaan hieman arvelutti mutta pitää olla jotain piristystä tässä hiiren harmaassa kuontalossa:) Kysyin "sangattomia" malleja, mutta mun linsseihin ne tulis melko kalliiksi joten annoin niiden odottaa seuraavaan kertaan. En ostanut merkkisankoja, kokeilin ja totesin etteivät ne ole sen kummemmat kuin merkittömät. Tai kummemmat ovat sen suhteen, että maksavat mansikoita samppanjan kanssa kun näistä nimettömistä maksan vain mitättömän osan samppanjapullosta;) Mutta tekee siitä huolimatta liian suuren reijän lompakon pohjalle!!
Uudet lasit saan vasta 7-10 päivän kuluttua! Siihen asti on pärjättävä pelkillä piilareilla. Mites mä nyt luen tai katon telkkua sängyssä???? Pitääkö mun puoliunessa koikkaloida kylppäriin ottaan linssit pois! Onneksi osaan unissani tien vessaan etten eksy aamulla pimeessä;)
~~~
Meillä myrskyää!! Aamulla kurkkiessani ikkunasta pihalle näin kaikki ruukkukukat kaatuneina pitkin pihaa!! Aivan kun joku olisi tahallaan ne kaatanut. Tuuli tuiversi pitkälle päivää, mutta onneks sade on laantunut. Eilen illalla ukkosti ja satoi niin kovaa, että oli pakko laittaa kone kiinni.
~~~
Maassa myllerretään Balkanin "alamaailmaa". On tehty pidätyksiä viime viikon autopommista, löydetty yhteyksiä laajemmalle alueelle Balkanilla ... Kauhea kiire laittaa konnat koppiin ennen kuin joku älyää kieltää Kroatian pääsyn EU:hun!

6 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Onneksi saat pian uudet lasit! Huh, on kyllä varmaan kamalaa kun ei ole kunnon apuvälineet, itse olen likinäköinen, mutten kuitenkaan tartte laseja kuin telkkaria katsellessa jne.Toivottavasti pärjäilet hyvin kunnes lasit tulevat!

Marjut kirjoitti...

Kiva että saat kohta ne lasit, aika nopeasti kuitenkin. Munkin tekisi mieli vaihtaa laseja, haluan seuraavaksi myös jotkut muovisankaiset, nyt on metalli. Odottelen vaan kun taas sairasvakuutus maksaa lasit, ei maksa niitä joka vuosi, ja vaan linssit maksaa. Mutta ne onkin mulla kalliit:(

Susanne kirjoitti...

Minulla ei ole silmälaseja, paitsi lukulasit, ikä :( mutta miehellä on huono näkö. Hän on kyllä hukuksissa ilman silmälaseja. Nykyään on matkalle ottanut piilolaseja niin voi käyttää kaikenlaisia aurinkolaseja niiden kanssa ja lukiessa käyttää minun lukulaseja. Jos Kroatiasta saa halpoja lukulaseja niinkuin täältä Tiimarista (maksaa 1,50 euroa) voisit lukea niillä.

Minna kirjoitti...

Ai niin, se sangattomuushan ei niin vaan onnistuukaan kaikkiin linsseihin, siis edullisesti. Jää ehkä mullakin vaan haaveeksi...

No onnea uusista laseista ja hieno juttu, että sait niitä piilareita ilmaiseksi. Mä olen tuosta kaikesta ihan pihalla, siis eikös ne piilarit olekaan koko ajan samat...öööh...miten niin kuukaudeksi piilolaseja? Kysyy nyt täys hömppä taas kerran ;)

Mä ostin sellaiset 2 euron varalukulasit käsilaukkuun jos tarviin vaikka ostoksilla jne. Ihanhan niillä näkee. Mä tässä jo mietin, että kauhee rumba viimeksi silmälääkäri-optikko-akselilla koko lukulaseista kun kaupan hyllyltä saa parilla eurolla ihan vastaavat ;)

Marita kirjoitti...

Mukavaa viikonloppu! Pikaisella blogikierroksella.. palaan lueskelemaan tarkemmin toisen kerran.

finkinja kirjoitti...

yaelian,
kyllä tää on melkoista köhmellystä mutta yritetään pärjäillä:)

Marjut,
mä olisin saanut varmaan sairaalan kautta melkein ilmaiseksi, mutta en voinut odottaa sinne pääsyä paria kuukautta. Nyt saan sairaskassalta vain ihan pikkasen takas:/

Susanne, mä en voi ostaa niitä halpoja laseja kun on sen verran huono näkö. Piilarit on kyllä hyvät, mutta käytän niitä jostain syystä enemmän kesäisin.

Minna, nykyään suositellaan niitä kertakäyttö- tai kuukausipiilareita. Eli käytät kuukauden ja heität pois, tai päivän ja heität pois. Mulla on ollut tähän asti pehmeät piilarit ja nyt otin ekaa kertaa kokeeks pehmeiden ja puolikovien välimuodon, käy ehkä paremmin kun ikää alkaa olla jo;) Ja tekokyyneleitä pitäis käyttää:)
Mä ostaisin kanssa noita halpoja laseja jos olis vain pikkasen plussaa.

Marita, hyvää viikonloppua sinnekin:)