keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Näköpiiri heikentynyt!

Näkymä kukkalalta on heikko kaikin puolin!
Sateen ja sumun lisäksi näen kaiken kolmena!
Onnistuin tiputtamaan (jo sadannentuhannenkerran) silmälasini aamulla kylppärin lattialle ja tällä kertaa eivät enää kestäneet kaakeleiden kovuutta vaan linssi meni kolmeen osaan :O
Joskus aikaisemmin olisin varmaan alkanut raivosta itkemään, mutta nyt hetken kiukun ja hammastenpureskelun jälkeen laitoin ikivanhat piilarit päähäni. Mitäs muutakaan tekisin! Pakko lähteä töihin, en voinut soittaa työkaverille etten voi tulla töihin koska en näe mitään!
Olen pyöritellyt useamman kuukauden silmälasejani kädessä ja miettinyt milloin rikastun sen verran, että voin mennä ostamaan uudet lasit ja piilarit. Nyt sekin asia on ratkaistu, en joudu enää miettimään sitä sen kauempaa. Soitin tänään silmäasemalle ja hätätapauksena sain ajan jo huomiselle. Eihän näin sokeaa voi pitää kauempaa sokeana kanana .... joudun kuitenkin odottamaan uusia laseja seuraavalle viikolle joten on parempi saada tilaus lähtemään jo huomenna.
Mies on ollut tänään kiukuttelutuulella (vai olenko se minä joka on kiukutellut?) ja heitti huulena, että menen silmäleikkaukseen. Ei maksa muuta kuin 1800 euroa muutaman rajan tuolla puolen eikä tarvitse enää miettiä uusia laseja. Niin teki ystäväni täällä. Mutta mistä rahat? En vaan tiedä??? Voitasi myydä talo ja tontti, muuttaa johonkin kerrostaloon, mies vois mennä Roomaan ihmekoneella parannettavaksi ja mä silmäleikkaukseen. Sitten ei tarvitsisi miettiä ja kiroilla talohommien kanssa, mies olis parantunut ... tai sitten ei, mä näkisin ja voisin käyttää ihania aurinkolaseja, asuttais jossain 7. kerroksessa missä tuntuis kaikki tuulenpuuskat ja tytöillä olis yhteinen huone!
Pitäisköhän lotota?

6 kommenttia:

elsi kirjoitti...

MOI pitkähköstä aikaa.
Olen ollut hiukkasen pimennossa. Fire Fox jätti minut. Lisäksi minulla oli suomesta vieraita.
Luin kyllä tunnollisesti äsken teidän kuulumiset.
Kerro sitten mitä sillä esikon pomolla oli mukisemista.
Ja hyvä että kuopuksen iho on jo parempi. Miten K voi yleisesti ottaen? Entäs sinä ?Valitse sitten pirtsakat lasit itsellesi joohan ?

Jonna kirjoitti...

Inhottavaa kun silmissä sumenee. Toivottavasti saat pian silm't takaisin!
Olen itse superhyperextravarovainen lasien kanssa koska linssit ovat lasia ja kohdatessaan laattalattian menevät heti sirpaleiksi. Meksikosta ei vastaavia linssejä saa ja tilaus Saksasta/Suomesta kestää yli kuukauden, lisäksi hintaakin tulee paljon. Kuukautta en selviä piilareilla enkä ilman mitään. Koira ei vielä osaa opaskoiran tehtäviä ; )

sirokko kirjoitti...

Voi surku, ilman näköä ei ole elämää. Elin vuoden melkein sokkona eikä se tosiaan ole kivaa, en olisi edes pystynyt jos olis pitänyt käydä töissä.
Aurinkolasien osto muuten ei välttämättä ole yhtään sen helpompaa kuin tavallistenkan, minäkin niistä olen haaveilut ikäni mutta heh olen allerginen metallisille ja muovisissa ei ollut sopivia malleja, edelleenkin ilman siis.

Marjut kirjoitti...

Täällä on yks sokkopaarma joka ei pärjää ilman laseja yhtään, mulla ei ole edes niitä piilareita varalla. Toivotaan että nopsasti saat lasit nenällesin.
Älkää nyt muuttako vielä ainakaan, teillä on niin kiva koti siellä ja pihakin:) Lottoa vaan peliin josko sieltä onnais..

mamãe kirjoitti...

On kamalaa olla ilman silmalaseja! Ma ostin nyt toiset lasit vahan niin kuin varalle kun Suomessa oli tosi hyva tarjous. Taalla lasit on kalliita ja keshykset viela usein aika huonolaatuisia. Toivottavasti saat uudet lasit pian!

Miten se tosiaan on, ettei sita rahaa koskaan tunnu olevan tarpeeksi...

finkinja kirjoitti...

Elsi, valitsin melko pirtsakat lasit. Nuorimmainen sanoi ettei liiku mun kanssa enää kun ostin punaiset rillit:)
Esikoisen pomo oli sitä mieltä ettei tyttö osaa riittävän voimakkaasti pestä hiuksia (omasta mielestä osaa hieroa miellyttävästi, ei liian rankasti) ja pitä harjoitella föönausta!
Me voidan ihan ok, K:ta vaan hermostuttaa odottelu sitä okterosceniä...

Jonna, mulla on kanssa lasilinssit, ne on ne sellaset tiivistetyt. Ihmeen kauan ne on kestänyt vaikka olen pyörtyessä löynyt pään lattiaan ja ovat pudonneet jo vaikka kuin monta kertaa. Enpä ole muuten älynnyt alkaa opettaa meidän koiraa oppaaksi. Varmaan veis mut ekalle puskalle vaan:)

Sirokko, sähän sait näön takaisin! Kyllä on hankalaa elää puolisokeena, sitä ei tajua ihmiset joilla ei ole sitä onglemaa!

Marjut,
ei tosiaan auta vielä muuta kuin lotota ... tai usuttaa sukulaiset suomessa myymään tontteja;)

mamae,
Suomessa saattaa todella saada kivoja laseja alesta. Onhan onneksi täälläkin valinnana varaa.
En mä tuota rahaa liikaa tarttis, sen verran ettei tälläiset ylimääräiset menot heittäis taloutta ihan nurinkurin:/