lauantai 18. lokakuuta 2008

Haikakoloja ja savuttomia tiloja

Tämän päivän lehdessä oli mielenkiintoisia uutisia. Lehden takakannessa oli Youtubesta otettu kuva ja teksti: Lovranin edustalla nähty hai!! Onko tuo todella hai vai "venäläinen" sukellusvene" kuten joku kommentoi:) Ei ole kyllä ihme vaikka olisi hai, näillä vesillä elelee noin 28 hailajia. Tämän kuun alussa Etelä-Kroatiassa slovenialaista sukeltajaa puraisi jalkaan valkohai!! Hai oli luullut sukeltajaa kalaksi, iskenyt hampaansa miehen jalkaan ja huomattuaan ettei maistu hyvälle päästi irti. Mies saatiin ajoissa sairaalaan ja nyt voi hyvin.

Toinen uutinen mikä tulee värisyttelemään kansaa ja sen pinttyneitä tapoja on ettei parin viikon kuluttua saa enää tupakoida yleisissä tiloissa! Niin sitä pitää *peukutus* Laki meni eduskunnassa läpi ja kunhan se julkaistaan "Narodne Novinessa" niin lopput tupruttelu kahviloissa, ravintoloissa, koulujen lähellä ... joka puolella;)

Kauhean tärkeä uutinen oli Rijekan kansallisteatterin uusi esirippu !

7 kommenttia:

Marita kirjoitti...

Ja me tänään katsottiin rannalla, että uiko kaukana delfiini tms iso kala mutta se olikin joku vanha ukko räpylöiden kanssa.

Hienoa tuo uusi tupakkalaki! Täällä saa polttaa missä vain milloin vain.

Marjut kirjoitti...

Hui hait ei ole ollenkaan kivoja. Tupakkalaki on kyllä hyvä, täälläkin se tuli joku aika sitten eikä saa polttaa enää paljoa missään, junistakin on poistettu tupakkavaunut jo:)

finkinja kirjoitti...

Marita,
no tuota vois kanssa luulla kaukaa katsottuna sukeltajan räpyläks;) Mutta tässä tapauksessa taitaa tosiaan olla hai!!

Marjut,
en kyllä todellakaan tajua miten nämä ihmiset tulee tottumaan kahviloihin ilman tupakointia ym.

elsi kirjoitti...

Meitin kantonissa se laki vasta hyväksyttiin ja sen voimaantulo kestää pari vuotta. Hyvä laki se on.
HAI¨¨¨¨!!!!! onko se kierrellyt Krk nimistä saartakin :-O?

finkinja kirjoitti...

Elsi, no ei se hai ollut kauheen kaukana Krkin saaresta;)

Anonyymi kirjoitti...

Jaiks! Minäkin olen käynyt siellä Krk saaren vastarannalla Crikvenicassa(kirjoitettiinkohan se noin) Huomenna aamulla lähdetään muuten kohti Zagrebia perheen kanssa :)Tosi kiva päästä sinne, kun en ole siellä vielä koskaan päässyt käymään. Ajateltiin myös meidän pitkän perheviikonlopun aikana ehtiä käymään Plitvicen järviä ihastelemassa. t. naapurimaan rouva :)

finkinja kirjoitti...

Hei naapurimaan rouva,
voi kun kiva että menette Zagrebiin, mä tykkään siitä kaupungista. Harmi vaan että ERITTAIN harvoin pääsen sinne:/ Nauttikaa matkasta ja toivottavasti ennätätte Plitviceen, sen on näkemisen arvoinen paikka!