sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Yhdet juhlat juhlittu

Nyt on sitten yhdet juhlat juhlittu! Sankari taisi olla loppujen lopuksi tyytyväinen. Aluksi kyllä näytti siltä, että illasta ei tule kovin onnistunutta ... samana päivän oli kolmet muut synttärit ja luokkakaverit jakaantuivat kuka minnekin. Lopulta nuorimmaisen synttäreille tuli ne neljä parasta tyttökaveri ja neljä poikaa:) Tasapari ihme ja kumma:) Alkuillasta paikalla oli myös esikoinen muutaman kaverin ja serkkupojan kanssa eikä nuo nuorimmaiset oikein tykänneet siitä. Häädin heidät omille teilleen ja sen jälkeen lähdinkin evakkoon yläkertaan koiran kanssa. Musa soi, kauheita kiljahduksia, juoksivat ulos ja sisälle .... välillä tuntui siltä kuin paikalla olisi ollut enemmänkin kuin kahdeksan kaksitoistavuotiasta!!! Pizza, voileivät, kaikenmaailman chipsit, keksit, juomat ja tietty jäätelökakku menivät kaupaksi:) Viimeiset vieraat häädin koteihinsa puoli yksitoista ja rauha palasi taloon.

Siivosin enimmät roskat yöllä pois ja aamulla siirrettiin huonekalut paikoillee, imuroi + pesasin laittiat. Olisin tietty voinut komentaa nuorimmaisen korjaamaan jälkensä, mutta olisin saanut odottaa sitä koko päivän. Komensin viemään roskat ja siivoon oman huoneensa!

Tiistaina on se varsinainen synttäripäivä ja silloin on kutsuttu isovanhemmat ja täti perheineen. Pitää leipoa joku uusi kakku, kun lapset söivät koko jäätelökakun;)

Kahden viikon kuluttua on sitten esikoisen synttärit. Meidän tytöt ovat molemmat vaakoja, talven synkkänä aikana lumisissa maisemissa saaneet alkunsa;) Me taas miehen kanssa olemme molemmat oinaita, mikä yhdistelmä: kaksi vaakaa ja kaksi oinasta!!

~~~~~

Esikoinen oli eilen illalla ensimmäistä kertaa lähikylän syysjuhlilla "Matejnassa". Se on jo perinteinen tapahtuma, tarjolla vaikka mitä: ruokaa, juomaa, markkinat, huvipuisto, teltoissa konsertteja ja tanssia. Emme ole aikaisemmin päästäneet sinne, koska pitää mennä jonkun kyydillä (kävellen olis 5 kilsaa tietä pitkin tai sitten oikotie metsän läpi). Nyt poikakaveri oli käymässä ja serkkupoika lähti mukaan. Ei esikoisella muuten niin hinku sinne ole, mutta Colonialla oli konsertti siellä. Tunnin myöhässä aloitti ja esikoinen ilmoitti tulevansa hänkin tunnin myöhässä. Miehen kanssa yritettiin kattoa telkkua ja lopulta mä lupaisin odottaa, torkuin kyllä ne pari tuntia kun odottelin. Yhdeltä tulivat sitten onneksi turvallisesti kotiin.

Tänään nuorimmainen sai kavereiden kanssa idea, että menisivät kävellen sinne syysjuhlille! Että mitä???? Tietä pitkin on todella vaarallista, mutkainen tie eikä jalkakäytävää. No he olisivat menneet oikopolkua metsänläpi. Vielä hullumpi idea! Noissa metsissä liikkuu villikoiria, joskus on näkynyt jopa nallekarhu .... ja muitankin hulluja saattaa olla liikkeellä:) Jos joku aikuinen menis mukaan ja näyttäis tietä, niin mikäs siinä mutta yksin ei onnistu!

4 kommenttia:

mamãe kirjoitti...

Synttärionnittelut sinne kuopukselle! Kiva kuulla, että juhlat meni hyvin ja tarjottavat kelpasivat! Miten teit sen jäätelökakun? Siis kakkupohja, jäätelöä väliin ja pakkaseen ja koristelu myöhemmin? Kuulostaa niin kivalle ja sopis varmaan siellä Brasilian helteissä hyvin tarjottavaksi :)

finkinja kirjoitti...

Mamae, kiitti. Täällä on myytävänä jauheena kotijäätelösekoitetta,se jauhe vatkataan maidon kanssa ja laitetaan pakkaseen jäätymään. Mä käytän sitä aika paljon lasten kakkuihin, koska on kevyttä ja aina menee tosi hyvin kaupaks:) Ja koristelin heti, laitoin suklaakuorrutteen ja vähän kermavaahtokoristeluja ym. Jäätelökakku on siitä hyvä että sen voi tehdä jo edellisenä päivänä ja ottaa lämpeneen tunnin pari ennen tarjoilua. Siitä vaan kokeileen:)

Anonyymi kirjoitti...

Viikko Dalmatian vesillä meni JO! Bora-tuuli puhalsi ja ilman lämpötila oli 13-16 astetta. Tuulta oli joko 'ei yhtään' tai 'ihan sikana'. Uikkaria en kastellut kertaakaan. Tavattoman kaunista oli, ruoka hyvää, ihmiset ystävällisiä, vedet puhtaat. Kroatia on hieno maa ja oli vain kehno tuuri, että sää ei suosinut. Split ja sen upea historia sävähdyttivät!!!

finkinja kirjoitti...

Anonymi, no voi kurja kun ilmat eivät suosineet!!! Harmi juttu:( Bura-tuuli on kyllä puhaltanut viime viikolla todella kovaa, voi kuvitella minkälaista on ollut etelässä. Viikkoa aikaisemmin oli ollut todella kauniit ja lämpimät ilmat. Teidän pitää vaan tulla uudestaan, kun on varmasti kaunista ja kuumaa;)