sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Njoki i gulaš

Tein tänään ruaksi njokeja ja gulašia. Njoki ostin tällä kertaa valmiina pakasteena, helpotti ja nopeutti aterian kokkailua huomattavasti. Mutta ei njokeja ole vaikea tehdä itse, hieman enemmän vain tarvitsee aikaa
600 g perunoita
300 g vehnäjauhoja
2 lusikallista öljyä
2 kananmunaa
30 g suolaa
Keitä perunat ja kuori kuumina, purista sihdin läpi (jos kotona löytyy oikea puristin olisi vielä parempi), anna jäähtyä.
Lisää vehnäjauhot, kananmunat, suola ja öljy ja vaivaan taikina hyvin. Jaa taikina useampaan osaan, kierritä taikinasta noin peukalon paksuisia nauhoja ja leikkaa nauhasta 2-3 cm pituisia pätkiä.
Laita njokit kiuhuvaan suolalla maustettuun veteen ja kiehauta niin kauan kuin nousevat pinnalle (2-4 min).
Tarjoa njokkeja raastetun parmesaanin kanssa erilaistaen kastikkeiden lisukkeina.
Samasta taikinasta voi tehdä myös makeita njokeja.
Kauli taikina, ota muotilla (tai vesilasilla) pyöreitä levyjä, levitä levylle hilloa (parempi jokin maksunpi hillo) tee nyyttejä jotka suljet hyvin. Keitä kiuhuvassa vedessä muutama minuutti.

Mikään gulaš tai lihapata ei ole mitään ilman pientä tujausta punaviintä;) Tätä punaviintä laitoin tänään kastikkeeseen ja se kävi vielä ruokajuomaksikin:)

Ei kommentteja: