lauantai 13. syyskuuta 2008

Sataa vettä, sataa lunta ....

Olemme varautuneet syksyn sateisiin:) Eilen tarttui marketissa käteen iloiset kumisaappaat ja nehän otettiin heti meille mukaan. Nuorimmainen lupautui laittaan ne jalkaan syksyn kaatosateisiin ... enemmän kyllä ajattelin itse niitä käyttäväni työmatkoilla.

Sääennustajat olivat taas oikeassa ennustaessaan kunnon sateita. Aamulla oli vielä t-paitakeli, mutta terassilla istuessa alkoi paleltaa. Kotiin tultua laitoin pitkähihaista päälle ja pehmeät sukat jalkaan .... nyt on hyvä olla:) Satakoot ulkona vettä!

Tänään on juuri sellainen olotila, että on mukava vaan olla kotona. Tein ruokaa, lueskelin kirjaa, mies katseli luonto-ohjelmia, esikoinen oli töissä ja nyt nuorimmainen paistaa lettuja. Ajattelin asettautua tuonne olohuoneen nurkkaan ja alkaa setviä lehtilaatikkoa: vanhat keräykseen ja säästettävät hyllyyn ... mitä nyt on edes säästettävää ... ehkä en ole jotain vielä lukenut ... siinä saattaa käydä niin, että loppupäivän tosiaan istun siellä nurkassa ja lueskelen vanhoja juorulehtiä ennen kuin raaskin ne heittää pois:)

Meille tuli uusi koira;) Tämä koira on siro, sillä on pitkä kuono, isot ruskeat silmät. Se ei roiskuttele juomavesiä pitkällä parrallaan ympäri keittiön lattiaa eikä jätä isoja kurajälkiä eteisen lattiaan tai olohuoneen mattoon. Se ei näytä Alfilta vaan todellakin hyvin käyttäytyvältä villakoiralta:)

11 kommenttia:

kirsi kirjoitti...

aivan IIIhanat kumpparit! Siis taalla kun ontullut vetta enemman ja enemman osin tarvinnut, mutta mista????
Tanaan +30 ja huomenna taas vetta ja tuulta viime viikon mukaan.

Mita???uusi koira, ihan tottako! Tosi sopo. Meilla onkoirille ns turpapyyhkeet, ne kun nostavat kuononsa, naky onkuin vesihana olisi jaanyt vuotamaan.
Maanantaina mennaan elainlaakariin, katsotaan onko Tamba raskaan.
Hyvaa viikonlopun jatkoa!

finkinja kirjoitti...

Kirsi, ei ihan uusi koira vaan trimmaajalla käynyt entinen:D Näyttää vaan aina uudelta kauneushoidon jälkeen:)

Anonyymi kirjoitti...

Tuollaiset kumpparit minäkin haluaisin.
Ja noin söötin koirankin ottaisin, ellei siitä seuraisi lisähommia..
Mukavaa viikonlopun jatkumoa
t. korndorfin riitta :)

finkinja kirjoitti...

K.Riitta, sehän tuossa villiksessä on, että sitä pitää aina harjata ja karvoja leikata ym. Onneksi meillä on luottotrimmaaja joka tekee täyden hoidon parin kuun välein, mun ei tartte enää leikellä karvoja ja kiroilla korvien kanssa;)
Mukavaa sunnuntaita sinnekin:)

sirokko kirjoitti...

Pirtsakat kumpparit, iloa harmauteen. Söpö haukku, trimmataanko se kuinkakin usein, talvellakin? Eivät muuten saa matkustaa trimmattuina lentokoneessa etteivät jäädy matkalla - ainakaan kovin kaukaa.

Marjut kirjoitti...

Tosi ihanat kumpparit, niille olisi täälläkin nyt käyttöä. Vettä tullut kaatamalla jo toista päivää.

Sievä koira parturoinnin jälkeen.

Hyvää sunnuntaita:)

finkinja kirjoitti...

Sirokko, me trimmataan koira jotain 2-3 kk välein. Se on aika pitkä aika, ei ole mikään näyttelykoira niin ei tartte olla koko ajan tiptop kunnossa:) Talvella jos joudutaan lyhentään karva (takkuuntuu tosi helposti) niin pidetään "takkia" kävelylenkeillä päällä.
On se vaan hyvä ettei lennetä koiran kanssa:)

Marjut, täällä on tullut nyt myyntiin tosi kivoja kumppareita, aikasemmin ei ollut minkäänlaisia kaupoissa.

mamãe kirjoitti...

Ihanat kumpparit. Onko niissä oikein resorit? Mä käyttäisin meidän trooppisissa sateissa (ja sen jälkeisissä kuravelleissä) mielelläni kumppareita mutta ne on siellä ihan liian kuumat. Sadetakkejakaan ei oikeen voi pitää...

finkinja kirjoitti...

Mame, näissä on tosiaa resorit:) Ja lämmin pehmeä vuori, sopii just meidän kalseaan, kosteaan talveen;)
Siellä teillä saattaisivat olla pikkasen liian kuumat.

Yaelian kirjoitti...

Ihanat kumisaappaat! Ja villakoira on herttaisen näkoinen, onnea uuden perheenjäsenen johdosta!

finkinja kirjoitti...

Yaelian, mä olin jo tilaamassa Suomesta kumppareita, mutta onneks löyty täältäkin kivat. Saadaan nuorimmaisen kanssa tapella kumpi laittaa ne jalkaan sadesäällä;)Kysyin esikoiselta haluaako hän omat, mutta ei kuulemma kukaan hänen kavereista pitäis tuollaisia!!!