lauantai 13. syyskuuta 2008

Recepti za savršen brak/Onnellisen avioliiton reseptejä


Takakansi:
"Sanotaan, ettei onnellista avioliittoa ole olemassakaan, mutta se ei ole totta. Onnellinen avioliitto on sellainen jossa kaksi ihmistä elää yhdessä lähes koko elämänsä, kunnes kuolema heidät erottaa. Helppoa avioliittoa ei sen sijaan ole olemassa."

Newyorkilainen 38-vuotias ruokatoimittaja Tressa palaa häidensä jälkeen arkeen hämmentyneissä tunnelmissa. Onko hän mennyt naimisiin Danin kanssa aidosta rakkaudesta vai siksi, että pelkäsi jäävänsä vanhaksipiiaksi?
Tressan irlantilainen isoäiti Bernadine valitsi 1930-luvulla turvallisen vaihtoehdon ja nai hiljaisen opettajan suuren rakkautensa sijaan.

Tressan ja Bernadinen ajatukset onnellisesta avioliitosta osoittautuvat yllättävän samanlaisiksi, kun Tressa saa hääpäivänään isoäitinsä päiväkirjan. Epävarmana omista tunteistaan Tressa löytää lohtua isoäitinsä tunnustuksista. Onko romanttisen rakkauden haavekuva ainoa tie onnelliseen avioliittoon?

Onnellisen avioliiton reseptejä on romaani, jota maustavat makeankirpeä huumori ja isoäidin viisaat elämänohjeet. Tarinaa rytmittävät vanhat irlantilaiset reseptit perunaletuista portterikakkuun.

~~~~~~~

Sain luettua vihdoinkin pitkään kesken olleen kroatiankielisen kirjan, jostain syystä en päässyt juoneen mukaan alussa, mutta sitten kirjan tarina veti mukaansa. Tarina pistää miettimään, onko sitä täydellistä, suurta rakkautta heti "ensi silmäyksellä" vai voiko kumppaniin hiljalleen rakastua ja taistella suhteen puolesta ... Kirjailija on liittänyt tarinan lomaan herkullisia ruokaohjeita joita on kerännyt sukulaisilta ja ystäviltä:)

9 kommenttia:

ii kirjoitti...

Onkohan tätä käännetty millekään kielelle mitä mä osaisin lukea...

terveisin puoli vuotta naimisissa ;)

finkinja kirjoitti...

Ii, kyllä tuo kirja on mun mielestä käännetty suomeksi ja just tuolla nimellä: "Onnellisen avioliiton reseptejä". Siitä vaan kirjastoon tai kirjakauppaan;)

kirsi kirjoitti...

Kirja kuullosti mukavalta luettavalta.
En nyt oikein ole lukenut mitaan kirjaa vahaan aikaan, puutarhalehtia ostelen nyt vaan.
Ja nyt alkaa varmaan kiire, kun meitin Tamba saa pentuja ensi kuussa.

finkinja kirjoitti...

Kirsi, meinaatteko jättää itsellenne yhtään pentua vai annatteko kaikki pois? Kiirettä kyllä pitää sitten pentujen kanssa:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Finkinja
Suurena Kroatian - ja entisen Jugoslavian ystävänä yleensäkin - olen ollut aivan innoissani kun löysin sattumalta blogisi! Kiitos siitä, että saamme kurkistaa perheenne arkeen. Kirjojen inhohimoisena lukijana kiitän myös mainioista kirjavinkeistä sekä iiiihanasta musiikista, jota tarjoilet blogin kylkiäisenä.
Ja ensi kesänä taas kurssi kohti Kroatiaa, kenties vaihteeksi Istraan...
Hyvää syksyä sinulle ja perheellesi. Toivottavasti miehesi voi jo paremmin.
Terveisin bosnialaisen vaimo

finkinja kirjoitti...

Hei anonyymi, kiva että löysit tänne:) Toivottavasti jaksat tulla uudestaan lukemaan pulputustani.
Tänne vaan ensi kesänä ja voitte poiketa meillä ohimennen:) Sultahan voinkin kysyä vinkkejä ja neuvoja bosnialaisten suhteen .... tytön poikakaveri on sieltä;)

Anonyymi kirjoitti...

Luin itse juuri samaisen kirjan "vesi kielellä"(ruokaohjeet),muutenkin kerronta oli kivaa,pidin kovasti kirjasta!
Kiva ja mielenkiintoinen blogi sinulla:-)!

t.Uppis

kirsi kirjoitti...

Finkinja, EI, EI ja EI! 2 karvaturria riittaa, vaikka tiedan kun pitaa luovuttaa pennut, en haluaisi(tai antaas kattoa sitten).

Asiasta kolmanteen, Sinan luokkakaveri oli siella teidan nurkilla elo-syyskuussa purjehtimassa, oli jotkut kilpailut. Sanoi etta siella oli suomalaisiakin, jotka olivat aina iltaisin juovuksisa.

finkinja kirjoitti...

Uppis, kiitos:) Mun täytyy myöntää, että tällä kertaa tuota kirjaa lukiessa hyppäsin ruokaohjeet melko pikaisesti ohi. yleensä saatan jopa kirjottaa jotain ylös, mutta nyt pakotin itseni vain vilkaisemaan ja jatkamaan lukemista:)

Kirsi, ne pennuthan on niiiiin ihaaaniiaaa:) Eiks olis kiva pitää vielä yksi, siinähän se menis muiden mukana:D Ajattele niitä kaikkia kolmea siellä golfkentällä kaivamassa lisää reikiä:)
Joo etelässä oli nuorten purjehduskilpailut loppukesästä, en kuullutkaa että siellä oli suomalaisia. Mutta sen voin kuvitella, että ovat irrotelleet iltasella;)