maanantai 15. syyskuuta 2008

Käly ja koira

Käly soitti iltapäivällä ja ilmoitti hakevansa meidän Kimin myöhemmin kävelylenkille. Yllätyin soitosta, mutta käyhän se meille koska emme itse ennättäneet lenkille.
Käly tuli, laitoin koiralle remmit ja annoin käyttöohjeet ja käly testasi menikö käskyt perille. Huutelin vielä perään mitä tehdä hätätilanteessa ja toimiiko kälyn känny. Kymmenen minuutin kuluttua soi miehen känny ja käly ilmoitti koiran tuovan kälyn kotiin!
Siis mitä??? Kimi oli kuulemma mennyt niin kovaa vauhtia ettei hän meinannut pysyä perässä ja oli vikissyt ja vinkunut, käly oli luullut että pelkää jotain ja kääntynyt takaisin kotiin. Kimi oli siita taas aivan hämmennyksissään ja vielä kovempaa vauhtia halusi kotiin turvaan.
Eli se siitä koiran ulkoiluttamisesta:) Käly ei ole koskaan pitänyt koiraa edes remmissä kiinni saati sitten kävelyttänyt minkäälaista nelijalkaista ystävää. Meille tullessa juttelee kyllä koiralle ja paijailee ja hoivailee, mutta yhdessä eivät ole liikkuneet pihasta pidemmälle. Ja hänen miehensä haluasi heille oman koiran!! Kumpikaan eivät ole eläirakkaita ... tai siis pitävät eläimistä, jos eläimet suostuvat olemaan likaamatta, karvaamatta, sotkematta paikkoja ja vielä tottelevat pelkän ajatuksen voimalla.
Meinasi mennä ruoka väärään kurkkuun, kun ilmoittivat koiran hankinnasta eräässä ruokapöytäkeskustelussa.
Kyllä kannattaisi harjoitella enemmän tuota koiran ulkoiluttamista:)
Kuvassa oleva koiran on vanhempien Suomessa asustava koira:)

5 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Muistuttaa mieleeni erään henkilön, joka otti kissanpennun ("kun se oli niin söpö") mutta palautti sen viikon päästä. Syy? "Se häiritsee minua iltaisin kun haluan istua tietokoneella."

Ehkä huonekasvi tai pehmoeläin sopisi joillekin paremmin. :-/

Sirokko kirjoitti...

Niinpä, ja jotkut tekevät lapsiakin samalla periaatteella.

finkinja kirjoitti...

Tuuli, olen samaa mieltä;)
Olin todella kuin puulla päähän lyöty kun kuulin kälyn miehen koirahankkeista. Oli nähnyt jossain ystävällä komean näyttelykoiran ja sellaisenhan voisi laittaa ulos omaan tarhaan:) Ei muuten mitään, mutta olemme pari kertaa ottaneet yhteen verisesti siitä, saako meidän koira olla yhteisillä sukupäivällisillä läsnä. Perheemme on lähtenyt paikalta mielenosoituksellisesti ja syöneet lammaspaistin sijaan pizzaa kotona pääsiäisenä!

Sirokko, näin se valitettavasti joskus on.

kirsi kirjoitti...

He hee...mita jos annatte teidan Kimin sinne ns hoitoon muutamaksi tunniksi??? (Vuorokautta tuskin kannattaa ehdottaa)

finkinja kirjoitti...

Kirsi, koira parka saattais tulla kotiin nälkäisenä ja ahdistuneena;)