maanantai 15. syyskuuta 2008

Paleltaa!

On se kumma kun pitää aina valittaa ilmoista! Mutta kun siirrytään kesän helteistä suoraan syksyn pakkasiin niin kyllä silloin pitää saada valittaa!!!
Aamulla tarvitsee pitkähihaista, vielä parempi jos on tuulen pitävää kangasta, sen verran kovaa kylmä pohjoistuuli puhalsi.
Innoistuin tänään siivoomaan terassia ja suunnittelemaan kukkapenkin uudistamista/siivoamista. Piti siis houkutella mies puutarhaliikkeeseen mullan, kukkaruukkujen ja hanskojen hankintaa.
Puutarhaliikkellä tuli vilu; kädet kohmeessa valitsin kanervia ja krysanteemeja (miehen piti taas valitella että mihin mä ne saan tungettua) ja villasukat olis ollut tosi hyvät autossa istuessa ... en meinaan kehtais ihan ulkosalla pitää, mut autossa poissa ihmisten silmistä ne olis lämmittänyt todella mukasti.
Kävimme vielä kotimatkalla moikkaamassa ystäväperheen isää hautausmaalla. Eilen tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun joku hulttiopäinen kaahari ajoi hänen yli:( Hautasumaallakin huomaa syksyn tuulet: syyskukkia on alkanut ilmestyä haudoille ja muutenkin väriloisto on erilaista kuin kesällä.
Kotiin tultua kaadoin kuumaa yrttiteetä kuppeihin ja laitoin villasukat jalkaan:)

3 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Hyytävän kylmää on meilläkin, tänään varsinin. Lumi tuli jo todella alas. Kauhea taistelu lasten kanssa että saa ne laittamaan tarpeeksi päälle, kun pitkään on saanut kulkea vähissä vaatteissa.
Kanervia minunkin täytyisi hakea, kiitos muistutuksesta:)

kirsi kirjoitti...

Samma har. Vaikka taalla on 1. kevat kuukausi menossa, vuorilla tulee tanaan lunta.
Kaivoin aamulla Italiasta ostamani (4 v sitten) lyhyen talvitakin esille, en halua paleltua tuolla tuulessa ja sateessa.

Muistaakseni Italiassa kryssat oli hautausmaakukkia.Ostin kerran niita meitin ulkorappusilla oleviin ruukkuihin.

finkinja kirjoitti...

Marjut, meidän esikoinen oli ihan onnessaa kun vihdoinkin viileni ilmat, alkoi jo kuulemma kyllästyttään hiostavat ilmat:)

Mä en yleensä laita kanervia, (aikasemmin niitä ei ollutkaan täällä myynnissä) mutta nyt ostin pari tuohon ulko-ovelle.

Kirsi, kauheeta ajatella että kohta pitää taas kaivaa ne talvitakit esille, justhan mä ne laitoin vinttiin!

Krysanteemit on yleensä hautakukkia täälläkin, mutta tykkään niitten väreistä ja kestävät niin hyvin.