lauantai 27. syyskuuta 2008

PUH

Parina aamuna olen löytänyt oven edestä pienen tuuheakarvaisen hännän. Sen ovat meidän ulkokissat jättäneet syötyään ensin tämän pienen viattoman eläimen:( Puh eli Unikeko on erittäin yleinen pieni nisäkäs tällä alueella. Unikeko saattaa kotiutua talojen vinteille ja kattorakenteisiin, yöllä kuuluu vain kummaa rapinaa mutta päivällä ei näy minkäänlaisia jälkiä.
Valitettavasti tämä pieni jyrsijä on erittäin suurta herkkua ja niitä pyydystetään pienillä puisilla pyydystimillä. Unikeon lihasta tehdään pataruokaa tai gulašia jota tarjoillaan keitetyn palentan kanssa. En ole kyllä itse suostunut maistamaan kyseistä palapaistia, olen vain kuvitellut kuinka monta pientä eläintä tarvitaan siihen kastikkeeseen:(

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, miten söpö Unikeko! :)
Minulta myös jäisi Puh-palapaisti syömättä...
t. riitta korndorfissa

finkinja kirjoitti...

Riita K. monta kertaa mulle on tyrkytetty tuota palapaistia mutta en ole suostunut syömään!

S. kirjoitti...

Jaisi minultakin syomatta... ja ajatella etta noin pieni otus viela paloiksi laitetaan...

oben kirjoitti...

Onneksi on tämä blogimaailma: minä en tiennyt tällaiset söpöliinin olemassaolosta mitään ennen kuin luin tämän.

M. kirjoitti...

Enpä minäkään tiennyt tuollaisen otuksen olemassaolosta ennen tätä, enkä suostuisi syömään mitään noin söpöä ja pientä. :(

finkinja kirjoitti...

S./Oben/M.; en tiennyt minäkään aikaisemmin tuollaisesta eläimestä ... tai siis tiesin, mutta en tiennyt että niitä on täällä noin paljon, Mies kertoi heidän poikina ollessaan pyydystäneen niitä. Itse ei ole kanssa maistanut sitä, kyllä pojan kolttosena pyydysti muttei suostunut syömään:)
Mua vaivas pitkän aikaa mikä tuo eläin oikein on suomeks ja kun tajusin ... en kyllä varmasti syö sitä!!!!
Eihän siinä ole todellakaan mitään syötävää!!!

elsi kirjoitti...

Hyvä tietää. En kyllä syö PUH paistia kun tullaan Kroatiaan.Toisaalta myös vasikat,karitsat ja porsaat ovat ihania ja suloisia ja niitä kyllä syön.....Täälläkin näitä söpöliinejä on .Siebenschläfer nimellä.

finkinja kirjoitti...

Elsi, voi olla ettei saarella ole sitä tarjolla;) Mutta noita muita eläimiä kyllä on ja on hyviä:)