lauantai 27. syyskuuta 2008

Kotona on hyvä olla:)

Ulkona tuivertaa mieletön viileä bura-tuuli. Käytiin tänään parikin kertaa kylän kuukausimarkkinoilla ja myyntikojut ovat tuolla pohjoispuolella. Ensin sai varoa tiellä ettei päähän mötkähdä ikävästi hevoskastanjoiden "pommeja" ja sitten markkinoilla piti varoa ettei vaatteita ala lentää pitkin toriaukeaa. Tytöt kyllä jo heti kekkasivat, että silloinhan vois vaan ottaa ilmasta kiinni ilmaisia vaatteita:) No ei olis varmaan kivaa saada naamalle pienen pieniä pikkareita tai jättisuuria rintsikoita:D
~~~
Tuuli on todella ollut voimakas tänään. Aamupäivällä lähdin liikkeelle melko kevein vaattein, mutta iltapäivällä laitoin jo pitkähihaisen päälle tuulta pitävän takin. Mitäköhän tästä talvesta tulee, kun nyt on jo näin viileää????
Sisällä on nyt hyvä olla; laitoin tulen uuniin, on lämmintä ja sain siivottua.
~~~
Katselin tänään miten lapset keräävät hevoskastanjan hedelmiä muovikassit täyteen. Niin meidänkin tytöt tekivät pienempinä. Kastanjoilla oli kiva leikkiä: laittoivat tikkuja jaloiksi ja pienemmän kastanjan pääksi, niitä maalattiin ja väritettiin, välillä niitä hakattiin vasaralla muuten vaan .... pienille riitti silloin pienet leikit;)
Hevoskastanja on mahtava puu ja sen kukinto alkukesällä kaunis. Mutta parempi olla parkeeraamatta autoa puun alle näin syksyllä, saattaa tulla lommo auton kattoon;)
~~~
Tuo ylhäällä oleva kuva viittaa jo ensi viikonlopun nuoren viinin juhlaan Bela Nedejaan. Kylälle on jo ilmestyneet ensimmäiset telttojen rakentajat ja suurimpia ravintolatelttoja on alettu rakentaa. Huvipuiston ihmiset ovat muuttaneet asuntovaunuineen kylän alapuolelle oleville parkkipaikoille ja hiljalleen alkavat kokoamaan huvipuistoja. Ensi viikon kylä tulee olemaan yhtä rakennustyömaata jossa saa varoa isoja miehiä, joka puolella lenteleviä metallirakenteita, kuorma-autoja, hermostuneita kylän asukkaita ja niitä putoilevia kastanjoita. Bela Nedeja kesti aikoinaan nimensä mukaan vain sunnuntain (nedjelja) ja maanantain mutta nykyään kojujen ja telttojen rakentaminen alkaa jo puoltatoista viikkoa ennen ja varsinainen juhla kestää perjantaista maanantaiyöhön. Me paikalliset emme kyllä siitä enää niin kauheasti pidä, koska olemme koko viikonlopun aivan saarroksissa melun, humalaisten, ruuankäryn, roskien ja ulosteiden hajussa. Suurin toiveemme on, että tiistai aamuna sataa kaatamalla vettä ja sade juoksuttaa kaiken lian rinnettä alas:)
****
Mikä tässä hommassa vaivaa, kun en saa tekstiä jäämään kirjoittamilleni kappaleille? Kun julkaisen tekstin, se tulee yhtenä pitkänä pötkönä. Sen takia joudun jaottelemaan kappaleet noilla "aalloilla";)

Ei kommentteja: