sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Iltamenoja täysikuun aikaan

Käytiin eilen illalla miehen, esikoisen, mummin ja siskon kanssa Massimon konsertissa. Olin aikaisemmin kysellyt lippuja, mutta kaikki oli loppuunmyyty. Just tietty kun minä olin suunnitellut viettäväni romanttisen illan miehen kanssa hyvän musiikin parissa (kerrankin mies on vapaana illalla ja voimme mennä yhdessä jonnekin) ! Ei auttanut muu kuin mennä kuunteleen ulkopuolelle. Lipputiskillä olikin tuttu poika ja me päästiin koko porukka ujuttautumaan seisomapaikoille:)

(kuva otettu viime vuoden esityksestä)

Kylän kultturikesän ohjelmia esitetään kuvassa olevan kirkon rauniolla. Eiliselle konsertille puitteet oli tosi mahtavat: hyvää, tunnelmallista musaa; todella hyvä bändi ja esittäjä; tähtitaivas ja täysikuu! Ja tietty oma mies vierellä :)
Sisko ja mummikin innostuivat, kun Massimo esitti "Fly me to the moon" ;)
Esikoinen lähti jostain syystä jo aikaisemmin pois, mutta me oltiin loppuun asti. Miehen piti luovuttaa ennen lisäbiisejä, seisominen alkoi käydä voimille. Me naiset mentiin vielä konsertin jälkeen terassille oluelle ja nautiskeltiin lämpimästä kesäyöstä.

Nuorimmainen oli koko illan tehnyt bisneksiä. Hän oli kaverinsa kanssa pystyttäneet pienen kauppapuodin kylän portille ja myivät käsitöitä: kynttilöitä joihin olivat liimanneet itse kerättyjä simpukoita, laventelikimppuja, pieniä tauluja. Taisivat saada kaiken myytyä, koska mun piti tehdä tänään lisää kimppuja;) Nyt on taas tuolla kylillä tienaamassa perheelle ruokarahaa :D:D
Olen ollut todella ahkera tänään! Pitää ihan kehua, kun viime aikoina en ole saanut mitään järkevää aikaan. Silitettävien vaatteiden kasakin alkaa kohota uhkaavasti kohti kattoa :O
Aamulla käytiin miehen kanssa kaupassa ja kahvilla. Sitten laitoin ison kanan paistumaan uuniin ja miehelle laitoin kanikastikkeen hautumaan. Sillä aikaa tyhjennettiin nuorimmaisen ja siskon avustuksella uima-allas ja vielä pestiin se + laitettiin se uudestaan täyttymään. Siinä sivussa valmistelin päivän ateriaa (vihannesten pilkkomista salaattiin, perunoiden pesua...). Listalla odotti vielä koiran pesu. Nyt on koira puhdas ja tuoksuu .... ainakin huomiseen asti. Tuli hieman hiki pestessä ... Kimi ei enää tykkää tuosta hommasta vaan yrittää livistää siitä hommasta. Piti pyytää tyttöjä avuksi, että saatiin koira suihkukaappiin. Kyllä oli niin kurjan näkönen kun seisoi märkänä ;) Ihme ja kumma ei pyristellyt vastaan föönatessa ja harjatessa!
Ruan jälkeen olenkin yrittänyt istuskella terassilla ja lukea, välillä kipaisin näyttämään uusille turisteille majapaikan.
Tänään on todella hiostava päivä. Pilviä on kertynyt taivaalle, mutta siitä huolimatta hiki nousee pintaan ja on todella nihkeä olo! Kosteusprosentti taitaa olla taas korkealla. Iltapalan jälkeen on tarkoitus mennä vielä tekemään miehen kanssa "iltamaratoni" eli kiertää kylä ympäri ja ehkä eksytään terassille;)

5 kommenttia:

sirokko kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta kaikki kiva touhuilu sukulaisten kanssa. Itseäni ottaa välillä kaaliin kun Algeria on niin hankalan ja kalliin matkan takana ettei juuri koskaan kukaan Suomesta eksy tänne asti.Pelkäävät kai vielä terrorismiakin.

Niin, ja kukkakimput oli kauniita, ei ihme jos kauppa kävi.

finkinja kirjoitti...

Sirokko: eihän tännekään niin kauheen helppo ole tulla, suoria lentoja ei ole maahan:/ Ja vielä Suomessakin kysellään onko tänne turvallista tulla vai soditaanko vielä!!!! Turvallisempaahan täällä on kuin jossain missä terroristit pamauttelee autoja ilmaan!

Eilen illalla tytöt olivat kiukkuisia, kun kukaan ei ostanut mitään:)

Marita kirjoitti...

Ihania lomapäiviä sukulaisten kanssa ja kiva kun mieskin jaksaa menossa mukana.

On mukava seurata kesäänne ja siksi blogissani on sinulle jotain. Tulethan kurkkaamaan!

finkinja kirjoitti...

Kiitos Marita, kävin kurkkaamassa blogissasi;)

Minna kirjoitti...

Ihanaa lomaelämää teillä ja tosi kivaa, että mieskin on jaksanut noin hyvin :)

Täällä on suomalainen kesä, sataa ja paistaa vuorotellen ja on ollut tosi viileetä. Vikassa lomavuorossa olevien koululaisten ei ole mikään ollut olla koulussa, koska ilmeisesti elokuussa alkaa täälä sit se inkkarikesä, kun aikaisin lomalla olleet palaa koulunpenkille!