perjantai 18. heinäkuuta 2008

Rantaelämää ja sukulaisia


Eilen pääsin ensimmäistä kertaa tänä kesänä rannalle!!!! Rantakassini täyttyi taas iloisesti erivärisistä pyyhkeistä, rasvoista, lehdistä, hedelmistä (entiset tutut tietävät, että alkukesästä otan esille rantakassini ja sitten se lojuu "ainavalmiina" eteisessä tai yläkerran rappusissa :D) ja suuntasimme naisporukalla bussilla alas rantaan.
Ranta oli täynnä eri värisiä ja eri kielisiä turisteja, eniten kuulin venäjän ja ruotsin kieltä, heinäkuussa tulevat sitten italialaiset. Silloin saadaankin varoa ettei vieressä makaavan grillaajan hikiset varpaat tunkeudu nenän eteen tai suuri joukko äänekkäitä matkalaisia valtaa pienen vaalean hiljaisen suomalaisen reviiriä:)
Olin varustautunut ensimmäiseen rantapäivään kunnon varustuksella: aurinkolasit, lippis, aurinkorasvaa korkealla kertoimelle, pyyhe hartioilla ....... ja siitä huolimatta onnistuin käräyttämään nenäni ja selkäni!!!!!! Illalla istuin sitten kahvilassa nenä punasena kuin petteri punakuono ja heti piti tuttujen huomautella " ai sä olet ollut rannalla tänään:D"
~~~~~~
Meillä on ollut talo täynnä sukulaisia (tai siis eivät ole onneksi nukkuneet meillä vaan anoppilassa): sisko ja äiti ovat vielä, kaksi miehen tätiä miehineen tulivat moikkaamaan ja tänään pysähtyi serkkutyttö perheineen syömään ja kahville.
Eilisen uimarantakeikan jälkeen miehen setä halusi kokata koko poppoolle grilliherkkuja ja sehän kelpasi meille kaikille. Onneksi mun ei tarvinnut tehdä yhtään mitään paisti aterian jälkeen täyttää astianpesukone;) Tälläisiä vieraita saisi tulla useamminkin :) Maha tuli täytteen ja pääsin helpolla. Yleensä kun grillataan, niin mies on grillimestarina ja minä vastaan kaikesta muusta ja vieraat (=sukulaiset) istuvat valmiiseen pöytään. Eli päivän loputtua olemme miehen kanssa uupuneita palvelemisesta.
Eilen kylässä oli suomalaisryntäys:) Aamupäivällä tapasin parin vuoden nettituttuvan ... kroatialaisen joka on asunut jo vuosikymmeniä Suomessa. Pysähtyivät tapaamaan meidän kylän tuttuja. Iltapäivällä soitti eräs suomalainen tuttu joka halusi matkakumpaneidensa kanssa pysähtyä tänne pariksi yöksi. Oli todella kivaa rupatella rauhassa suomeksi ja vastailla suomalaisten uteluihin täällä olemisesta ja elelystä. Vielä mukavampaa oli kuulla tänään olleen tyytyväisiä majapaikkaan ja jättivät kotiportaillemme tuliaisia Suomesta:

7 kommenttia:

sirokko kirjoitti...

Teillähän on vilkasta siellä 'vieraitten' kanssa, meitä ei ole kukaan vieläkään yllättänyt. :)

Tuli tuota slideshowta katsellessa mieleen, että eikö siellä ole omakotitalojen ympärillä korkeita aitoja niin kuin täällä. Muistaakseni teidän talossakin oli aika matalat...

Susa kirjoitti...

Kauniita kuvia, siella on kirkasta vetta!
Voimia :)

Minna kirjoitti...

Poikani ystävä lähti perheineen juuri Kroatiaa kohti :)

Kiva kun olet päässyt nauttimaan rantaelämästä ja kesän iloista :)

finkinja kirjoitti...

Sirokko: ei täällä ole kovin korkeita aitoja. Jos on aitoja, ne ovat pensaista tehtyjä tai kiviaitoja.
Harmi ettei kukaan ole tullut yllättämää;)

Susa: täällä on tosiaan todella puhdasta vettä, taitaa olla Adrian meren puhtaimmat rannat.

Minna: Tiedätkö mihin päin tulevat? Saksalaisten lomathan alkaa nyt hiljalleen, etelämmässä on kyllä vielä koulua:/

Minna kirjoitti...

En valitettavasti tiedä, kun ovat jo lähteneet. Saksalaisten koululaisten lomat alkavat täällä 23.6. - 4.8. välisenä aikana ja kestävät sitten aina 6 viikkoa. Pakko näin 80 miljoonan asukkaan maassa ettei tule täyttä kaaosta... Meillä alkoi 10.7. tänä vuonna. Systeemi on kiertävä.

Marita kirjoitti...

Voi miten soma ranta teillä on ja rakasta vuorimaisemaa.

Mukavia kesähetkiä turistien parissa.

finkinja kirjoitti...

Minna; miehen serkun lapsilla alkaa loma kai elokuun alussa, asuvat Münchenissä. Kyllä tuntuu kurjalta kun heidän pitää olla heinäkuukin koulussa!!!

Marita; kiitos, täällä tuntuu olevan vilkasta;) Mutta ihan kiva kun on kävijöitä.