tiistai 1. heinäkuuta 2008

Aurinko armas ...

...... paistaa ja paistaa! Hellettä riittää eikä eilen suurista ennusteista huolimatta satanut eikä ukkostanut! Nyt tuolle taivaalle on alkanut kerääntyä uhkaavia pilvia, parempi naputella pari sanaa ennen kuin jyrähtää ja räsähtää. Esikoinen voisi kyllä mennä tanssimaan pari sadetanssia koiran kanssa tuonne pihalle, jos vaikka tehoaisi. Kaikki paikat janoavat vettä, kasvit makaavat maata pitkin ja vihreys on kohta vain muistoissa.
Tänään tuli vesilasku ja meinasi jäädä suu auki sen suuruudesta! Mies kyllä lohdutteli, että tuollainenhan se on joka kesäkuukausi: tuhlataan vettä kasvimaan kasteluun (erittäin vähän kyllä) ja kukkien kasteluun ja olen tainnut pestä muutamat peitot + matot nyt alkukesästä.
Uima-altaan täyttö on ensi viikolla, siihen menee taas vettä monta kuutiota!!!! Onneks ei tarvitse vaihtaa kovin usein;)

Uusi viikko alkanut rauhallisissa merkeissä. Viikonloppu tuli ja meni, minulle viikonpäivät alkavat olla kaikki ihan samanlaisia, ei väliä onko viikonloppu vai arkipäivä. Mitä teimme viikonloppuna ....??? Tytöt olivat omilla menoillaan rannoilla kukin omien kavereiden kanssa ja me miehen kanssa repo rankoina neljän seinän sisällä lepäillen:)
Lauantaina onnistuin käymään kampaajalla ja nyt on taas uusi pää;) Mies valittaa, että hiukset vaan lyhenee. Mutta tästä on helppo kasvattaa, joka puolelta on kynitty epätasaisen tasaisesti ja kesäkampaus valmistuu hetkessä. Pikkaisen puhallutan föönillä, hieman geeliä tai vahaa ja vauhdikas kesäpää valmiina:)
EIlen kävin töissä viemässä sairaslomapapereita ja yllättyivät uudesta tyylistä. Olin vielä laittanut piilarit silmiin (aina pidän laseja töissä), eivät meinanneet tuntea;))

Koululaisilla on nyt sitten virallisesti alkanut LOMA! Eilen saivat todistukset. Nuorimmainen sai ihan hyvän todistuksen, ei kovin suuria muutoksia "yläasteelle" siirryttyään. Syksyllä odottaa 6. luokalle siirtyminen. Esikoinen nyt valitettavasti joutuu tuplaamaan ekan luokan, mutta ei siihen elämä kaadu. Ehkä syksyllä jaksaa ottaa kaikki aivan toisin ja uusi harjoittelupaikka omassa kylässä tiedossa ( ja äidille tiedossa ilmaisia käsittelyjä ... hih hih). Muutenkin kun elämä on heittänyt kuperkeikkaa niin nuo asiat ovat pieniä:/

Kävin eilen omalääkärillä hakemassa miehelle sidetarpeita lisää ja kyselemässä omasta sairauslomasta. Luultavasti voin jatkaa vielä kuukaudella sairauslomaa! Sanoin lääkärille, että voi vapaasti kirjoittaa syyksi vaikka psyykkiset vaivat, aivan pelkän aviopuolison hoivaamisen takia ei voi saada noin paljon lomaa. Säästelen omia kesälomia niin pitkälle kuin voin, ehkä menen välillä töihin lomittamaan työkaveria ja sitten taas jää omille lomille. Kyllä tähän kotona oloon tottuu niin nopeesti, miteköhän vaikealta tuntuu sitten mennä takaisin töihin???

Mies voi olosuhteisiin nähden ihan hyvin. Vuoto loppui toissapäivänä ja haava paranee hiljalleen. Huomautin kyllä, että voisi tehdä valituksen kun eivät ommelleet haavaa kovinkaan kauniisti. Enemmänkin näyttää siltä, että ovat vain kiireesti laittaneet reijän umpeen ja sillä siisti! Nyt ei voi enää rannalla komistella suurilla ja kauniilla vatsalihaksilla;)
Parina iltana olemme pidentäneet kävelylenkkiä muutamalla metrillä ja eilen illalla jaksoimme mennä jopa kahvilan terassille asti. Tytöt saivat lomanaloittajaisjäätelöt, minä oluen ja mies lasillisen vettä.
On niin ihana nähdä ja seurata miten naapurit ja tuttavat tulevat tervehtimään miestä ... halaavat, antavat poskisuudelmia, miestenkin silmät kostuu tavattuaa miehen pitkästä aikaa. Nyt sen todella tajuaa, miten tärkeää on olla hyvissä väleissä naapureiden ja muiden kylän asukkaisen kanssa. Ja miten paljon kaikki välittävät toisistaan! Miten paljon pieni ystävällinen sana saa aikaan!

8 kommenttia:

Ari T. kirjoitti...

Rakas Sisko,Tosi hyvä että teillä on aurinkoisempi mieli ja usko parempaan huomiseen!!!

Mie sinnittelen kesälomalla toista viikkoani,oikein oottelen et pääsen töihin lepäämään vajaan kahden viikon päästä.

sirokko kirjoitti...

Ihanaa lukea, että maailmassa on vielä kylä- ja naapurivälittämistä, ettei kaikki ihmisyys ole hävinnyt sentään :)
Vesi- ja sähkölaskut on ne mitkä meilläkin kesäisin nostattelee pöyristyksiä. Varsinkin sähkölasku ilmastoinnin takia, huh.
Hauskoja kävelyretkiä, hitaasti kävellen ehtii nähdä paljon sellaista mitä tavallisesti ei.

finkinja kirjoitti...

Ari, ei tässä muukaa auta! Rukoillaan ja toivotaan että kaikki kääntyy vielä parempaan suuntaan:)

Sirokko, tultiin juuri tuolta kylältä ja miehen luona oli oikein ruuhkaa kun kaikki halusivat halata ja tarttua kädestä:)
Meillä sähkölasku puolestaan laskee, kun ei tarvitse lämmittää edes vettä niin paljon.
Nyt nautiskellaan kävelyhetkistä aivan toisella tavalla kuin ennen;)

Marjut kirjoitti...

Tuli ihan sama mieleen kuin Sirokollakin, ihana että on ihmisiä jotka vielä välittää. Kylissä se tulee enempi esiinkin, kuin jossakin isossa kaupungissa jossa kukaan ei todella edes tunne toistaan.
Rauhaisaa loppu viikkoa toivottelen ja paljon voimia kaikille*halitus*
Kyllä on hyvä että sinullakin on tilaisuus olla kotona nyt.

Susa kirjoitti...

*Tahtoo nahda uuden kampauksen* ;D

Voimia miehelle :)

finkinja kirjoitti...

Marjut, näinhän se on:)

Susa, pitää katsoa jos tulee sellanen hetki että voi kuvata. Nyt jos näkisit kampauksen..... saattais kauhistua, tulin hikisenä kaupungilta ja sit kokkaileen ja siivoon :o

oben kirjoitti...

Ihana lukea, että olet taas voimissa! Olen seurannut blogiasi jonkun aikaa ja järkytyin viimeaikaisista käänteistä. Pidä sairaslomaa hyvällä omallatunnolla, jos siihen annetaan mahdollisuus!

Toivotan jaksamisia teille kaikille ennen kuin itse siirryn kesälaitumille.

Yhden vuoden tuplaaminen ei ole mitään:) sen ajan saa takaisin joskus vielä korkojen kanssa.

finkinja kirjoitti...

Oben; kiva kun käyt täällä lueskelemassa. Mä käyn sinun blogilla aina välillä;)

Mukavaa kesälomaa ja palaile taas tänne:)