tiistai 1. heinäkuuta 2008Muistatteko kiiwin kukat? Nyt niistä on kehittynyt jo näin isoja hedelmiä:) Syksyyn mennessä hedelmät kasvat vielä melko paljon, kooltaan ovat noin kananmunan kokoisia.Olen jo pari päivää odotellut perhosparvea laventelipensaisiin. Tänään huomasin ensimmäiset ja yritin pyydystää niitä kameran linssiin. Eivät vaan ole kovin kärsivällisiä paikalla pysymään. Yrittäkää löytää kuvasta perhonen;)


Näitä perhosia oli toissa vuonna todella paljon. Viime vuonna ja tänä vuonna olen nähnyt vain pari yksilöä ... mihin ovat kaikki hävinneet???

7 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Täälläkään ei ole nyt niin paljon perhosia näkynyt kuin joskus ennen.
Oma kiiwipuu on kyllä ihana, meillä lapset rakastavat kiiwejä.

ii kirjoitti...

Ihanilta näyttää nuo kiiwit, en ole koskaan nähnyt luonnossa kiiwipuuta. Tekisi oikein mieli poimia tuosta kuvasta pari hedelmää... (vaikka ovatkin vielä raakoja)

Tarja kirjoitti...

tulin ihan katsomaan joko olet ehtinyt tehdä sen yhden päivän valokuvabloggauksen. :)) sitä mielenkiinnolla odotellessa :)

finkinja kirjoitti...

Tarja; pitääkin katsoa jos vaikka olis huomenna hyvä päivä valokuvabloggaukseen;)

Marjut; sun pitää istuttaa sinne teille pari puuta. Mitä tuumaat, kasvaisivatko?

ii; tänne vaan sadonkorjuuseen syksyllä;)

Leea kirjoitti...

Hei
Surffailin blogiisi usean ulkosuomalaisen kautta. Luin, että elämänne on nyt haasteellisessa ja herkässä vaiheessa. Toivotan hyvää toipumista miehellesi ja hyvää vointia koko perheelle!

Hyönteisistä on ollut myös Suomessa pulaa tänä kesänä. Alkukesän pölytykset jäivät paikoittain lähes tekemättä, kun kimalaisia/mehiläisiä ja muita "öttiäisiä" ei ollut tarpeeksi. Mistä lienee merkkinä??? Hyttysiä sittemmin ollut enemmän kuin tarpeeksi...

Sadeterveiset Suomesta '''''
'''''

Marjut kirjoitti...

Anna, en tiedä pärjäisikö tuo kiiwipuu täällä, täytyykin ottaa selvää. Kun talvet ovat kuitenkin joskus aika kylmiä.

finkinja kirjoitti...

Leea; Kiitos:) Täällä oli tosi sateinen kevät ja juuri silloin kun olisi pitänyt pölyttää kaikki hedelmäpuut ym oli liian kylmää. Mehiläiset ym eivät voineet hoitaa hommiaan. Nyt ollaan sitten ilman kirsikoita:(

Jostain kuulin juttuja, että jos mehiläiset ja ampiaiset alkavat hävitä se tietää huonoa ....

Marjut; meillä saattaa olla talvella jopa -10 astetta, yleensä siinä nollan paikkeilla, ihmeen hyvin ovat kestäneet.