sunnuntai 1. kesäkuuta 2008


Lettutaikina valmiina odottamassa paistajaa, mansikat jääkaapissa ja jäätelö pakkasessa .... ei voi olla parempaa kesäistä jälkkäriä:)
Aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja on lämmintä! On ollut todella kuumaa koko viikko, töissä hikoiltu ja kotona pidetty ikkunaluukut kiinni. Kesä on vihdoinkin tullut meille:)
Tytöt ovat rannalla kukin omien kavereiden kanssa. Nuorimmaisella oli koulun bändin kanssa videospotin nauhotus ulkona kylillä aamupäivällä, tuli kotiin hakeen evästä ja rantakamppeet ja lähti uimaan. Esikoinen heitti laukun olalla jo aamupäivällä. Kai kohta tulevat kotiin nälkäisinä ja väsyneinä.
En jaksanut kokkailla mitään ihmeellistä tänään vaan mentiin miehen kanssa pizzalle ja lekottelin tuolla terassilla valkoisia sääriäni rusketellen maha pingottaen.
Vielä pitäisi jaksaa silittää (se homma jää aina sunnuntai-illaksi kun pitää olla viikon työkamat valmiina:/ ) ja muutenkin hieman järkkäillä paikkoja. Mutta se saa odottaa iltaa ja viileämpää hetkeä.

11 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kiva että kesä on sinnekkin tullut, samoin meilläkin on upeita ilmoja ollut. Vähän jo kaipaillaan sadetta ei ole kunnolla vieläkään satanut vaikka kovasti on lupailtu. Tosin jos ukkosmyrsky tulee se tietää että joki tulvii varmasti:(, niin hirveästi siellä jo menee vettä.

Oikein mukavaa viikkoa:)

Tarja kirjoitti...

hei, ihan sellainen asiasta toiseen kysymys, johon haluaisin saada vastauksen kokeneemmalta ulkosuomalaiselta äidiltä. minuu toisinaan mietityttää miten hyvin saan yksin opetettua lapselleni suomea, sillä olen kuitekin pääasiassa ainoa joka suomea hänelle puhuu. toistaiseksi lapseni on vasta puolivuotias, mutta molempia kieliä ollaan järjestelmällisesti puhuttu syntymästä saakka: minä omaa äidinkieltäni ja mieheni omaansa. oletteko te kasvattaneet lapset yksi- vai kaksikielisiksi? mielellään otetaan vastaan vinkkejä tuosta kaksikieliseksi kasvattamisesta jos osaat asiaa neuvoa :))

finkinja kirjoitti...

Tarja, mun täytyy myöntää etten ole paras mahdollinen esimerkki tuossa asiassa *punastus*. Puhuin tytöille heidän pienenä ollessa suomea ja kaikki muut ympärillä kroatiaa. Suurin osa kirjoita ja piirretyistä oli suomenkielisiä. Esikoinen oli 3 vuotiaana vuoden Suomessa päiviksessä. Eli heillä on pohjat suomenkielelle. Mutta ..... kun menivät kouluun, suomen kieli on jäänyt melkein kokonaan pois käytöstä. Mun olis tietty pitänyt pitää puoliani, mutta kaikki kouluhommat pitää selittää kroatiaksi ja mäkin käytän kroatian kieltä joka paikassa. Esikoinen pystyy keskusteleen suomeksi, nuorimmainen ymmärtää tavallista puhekieltä muttei halua vastata ainakaan mulle suomeksi. Sehän se on hankalaa, kun ei ole ketään muita suomenkielisiä ympärillä vaan kaikki on jäänyt mun varaan. Suomessa emme käy joka vuosi ja ne pari viikkoa on lyhyt aika, kun joku tulee tänne vierailulle.
Pidä pintasi ja puhu lapselle suomea vaikka muut mitä ajattelisivat (meillä meinaan anoppi ei oikein tykännyt kun puhuin lapsille suomea, ajatteli että sanon jotain heitä vastaan ....siis jooo)!

Marjut; on ollut todella helteet ja nyt tuolla on alkanut kerääntyy pilviä, taitaa kehitellä ukkosta. Pelkään kanssa pahinta, että jos alkaa jyriseen niin sitten siitä tulee oikein kunnon myrsky!

sirokko kirjoitti...

Voi että lettuja! En ole syönyt vuosiin...

Tarjallekin vinkki, puhu suomea lapsillesi jos suinkin mahdollista, siitä jää kuitenkin aina pohja oppia lisää vaikka eivät sitä heti tarvitsisikaan, ei koskaan tiedä tulevaisuudesta. Sanoo eräs joka ei niin tehnyt ja tarve kuitenkin myöhemmin tuli.

jaana*maaria kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
finkinja kirjoitti...

Sirokko, siitä vaan lettuja tekeen:)

Tarja, yhdyn edelleen muiden sanoihin. Kannattaa puhua suomea vaikka se joskus vaikealta tuntuisi.

Jaana; sinullahan on melkein saman ikäiset lapset:) Meidän tytöillä on se ikävä puoli ettei heillä ole serkkuja Suomessa tai muita sukulaislapsia. Kavereiden kautta se kielenkin pakosti oppii;)

Tarja kirjoitti...

kiitos kaikille kannustuksesta! yritys on kova ja mun täytyy vaan jaksaa läpättää suomea, vaikka pikkuneiti ei vielä toistaiseksi vastaakaan :) mukavaa myös kuulla millaista muiden ulkosuomalaisten äitien elämä on eri maissa!

Jonna kirjoitti...

Minun on tehtävä lättytaikina kun jääkaapissa on sattumalta mansikoita!
Ei muuten Tyttönikään enään puhu suomea. Osasi vielä 4-5 vuotiaaksi. Olin ainut hänelle suomea puhuva ja jossain vaiheessa Tyttö vain kieltäytyi puhumasta suomea, intti vastaan sanomalle espanjaksi että puhu minulle niin kuin täällä puhutaan ja ei se ole ruoka vaan comida...ei se aina ole helppoa kaukana. Internetit ja kamerat ja muut on tullut vasta myöhemmin, nyt olisikin paljon helpompaa. Nykyisin ujoa Tyttöä hävettää/ujostuttaa suomen puhuminen ja vieläkin totaalisesti kieltäytyy

finkinja kirjoitti...

Jonna, kuulostaa todella tutulta nuo tytön kommentit;) Saanko udella minkä ikäinen on?

Jonna kirjoitti...

Täyttää 13 lokakuussa

finkinja kirjoitti...

Jonna, no on sitten meidän tyttöjen välissä ja meidän tytöt on syyskuussa ja lokakuussa syntyneitä;)