keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Viluttaaaa.... ja muuta jutusteluaTälläiseltä olisi voinut näyttää eilen meillä, jos lunta olisi satanut enemmänkin!! Onneksi tuprutteli tuulen mukana vain muutama hiutale ja suli heti maahan laskeuduttua. Tuolla vuoristossa ja mantereelle päin mennessä lunta on kyllä sitten ihan kunnolla. Se takatalvi sitten tuli!!! Lämpötila laski jossain päin maata jopa 20 astetta!! Onneksi tuo säätyttökin sai takkia niskaan;)

Kuvassa on kantakahvila kylän keskustassa. Kylässä on 6 kahvilaa, mutta tästä on tullut vuosien mittaan toinen koti. Silloin kun en ole töissä meillä on tapana mennä sinne aamukahville, tavata tuttuja ja lueskella päivän lehdet. Suurimman osan kävijöistä tunnemme ja oudot naamat pistävät heti silmään. Tänne voi vaikka mennä yksin ja aina löytyy juttuseuraa .... tai sitten voi ihan rauhassa lueskella lehtiä ja nauttia kuumasta tai kylmästä juomasta. Täällä voi sopia hommista, löytää työntekijän, joku tuntee aina jonkun joka voi auttaa ..... "sve se događa u kafiću" ..."kahvilassa tapahtuu vaikka mitä"... Monet jalkapallopelit ja tennisottelut ollaan katsottu hurmioituneina suuressa joukossa, muutamat kerrat otettu liikaa ja salaa sekoiteltu terassilla vahvistettuja punsseja;) Suomessa ollessa mies kaipasi juuri tätä kahvilakulttuuria ... vaikka olisi kuinka kiirettä, aina löytyy aikaa "za kavu":)

~~~~~~~~

Viime päivien lehtiotsikoissa ja uutissa on ollut ikäviä uutisia: toissa päivänä 8. luokkalainen poika sytytti itsensä palamaan luokkahuoneessa tarkoituksena tehdä itsemurha:( Hänet saatiin kuitenkin pelastettua kiitos ripeiden opettajien. Nyt poika kamppaileen sairaalassa elämästä ja kuolemasta. Tänä aamuna uutisissa kerrottiin uudesta tapauksesta: 8. luokkalainen tyttö oli hirttänyt itsensä:(( Tämän vuoden aikana on tapahtunut mielettömästi nuorten itsemurhia ... eikö niistä ole aikaisemmin puhuttu vai ovatko todella lisääntyneet???? Nyt keskustellaan ja ollaan huolissaan - onko koulussa, opettajissa, vanhemmissa, koko koulujärjestelmässä ja kiireessä vikaa? Eikö vanhemmat keskustele enää lastensa kanssa, eikö opettajilla ole aikaa keskittyä oppilaisiin? Onko opiskelutahti liian vaativa, kireä, nopea??? Toisaalta syytetään juuri mediaa: miksi itsemurhista tehdään niin suuria uutisia, pitäisikö niistä olla hiljaa?? Jonkun tilaston mukaan eniten nuoret tekevät itsemurhia Virossa ja vähiten Kreikassa, Kroatian oli siinä keskivaiheilla.

Olen onnellinen siitä, että tytöt kertovat meille yleensä kaiken ennemmin tai myöhemmin. Olemme perillä kouluasioista (niistä hyvistä ja huonoista puolista), kenen kanssa menevät ja minne (yleensä), rakkaushuolista ja ihastuksista, muista murheista. Onhan niitä asioita joita ei kerrota kuin parhaille kavereille. Mutta enemmän he meille puhuvat omasta elämästään kuin itse aikoinaan omille vanhemmille.

~~~~~~~~

Joskus päätin, että joka päivä täytyy kirjoittaa ylös edes yksi positiivinen asia. Olen unohtanut sen kokonaan *punastus*. Eilen se tuli taas mieleen ja nyt niitä on useampi: Lina sai eilen parannettua syksyn psykologian arvosanan *peukutus*; Kati sai matikan kokeesta 5 *peukutus*; olen saanut tehtyä omepeluhommia jotka ovat odottaneet korissa jo useamman viikon; olen käynyt salilla jumpassa, vaikka tuntuu aina niin vaikealta lähteä;)

Tuolla salilla onkin mukava käydä, kun on silmäniloa:) Maanantaina ihan pelästyin, kun astuin sisälle saliin: huone täynnä kalskeita nuoria miehiä eikä yhtään naista!! Rohkeana hilppasin pukukoppiin ja rukoilin muiden naisten tulevan erittäin pian, enhän minä uskalla tuonne mennä rehkimään yksin ilman kavereita. Selluliittien alla piilossa olevat surkastuneet lihakset olivat sitten eilen kipeinä, kun piti näyttää kalskeille miehille olevani mitä parhaimmassa kunnossa :) Huomenna taas reippasti kalskeiden kaappien joukkoon:D

6 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ihana tuollainen kahvilakulttuuri, että mennään istuskelemaan joko yksin tai ystävien kanssa, luskelemaan lehtiä jne. Kuulostaa tosi kivalta.

Hihhii.... tuolla salillahan on vipinää, niin sitä pitää! ;)

Mä kävin salilla vaan aamupäivisin, jolloin siellä oli vaan naisia ja eläkeläisiä ;D

kirsi kirjoitti...

Just tuota kahvilakulttuuria minakin kaipaan. Sita oli Italassa, ja ne hyvat jaatelot ja croissantit jne.
Kivaa, etta teidan tytot puhuvat sulle. Kylla meidankin, mutta jotenkin tuntuu, etta voisivat kertoa enemmankin. Ainakin Aurora, hanella menee koulu ihan hyvin, mutta palauttaa tehtavat usein myohassa ja siita menee paljon pisteita. Enkun juttu myohastyi 2 pvaa ja siita tuli -20pointisa.

Aloitin vaan joogan ja siella on mun ikaisia naisia, plaah!

finkinja kirjoitti...

Minna ja Kirsi, eikös sinne salille ja joogaan ole tullut aamupäivisin yhtään salskeaan miehen rönkälettä edes avittamaan;)

Minna kirjoitti...

Joo, avittamassa oli kyllä! Totta! Olihan sekin jotain ;D ;D

mamãe kirjoitti...

Tosi kivalle kuulosti toi kantakahvila. Meidän kylällä on yksi ihan oikee kahvila muttei siellä oikein ole sellasta kodikasta tunnelmaa. Sitten on kaikenmaailman pasteijakojuja ja jätskibaareja.

Meidän lapset on vielä niin pieniä, että kertovat kaikki jutut kiltisti :) Toivoisin kovasti, että meillä pysyisi avoimet ja luottamukselliset välit lasten kanssa. Just näistä asioista puhuttiin miehen kanssa pari päivää sitten.

Susa kirjoitti...

Ma aina luen ton otsikon vaarin... :O ;D

Tollaset kahvilat ovat varmasti kivoja ja kodikkaita ;)