torstai 6. maaliskuuta 2008

Nyt se taas alkaa!!Taas se alkaa alusta!!! Yläterassi on täynnä tiiliharkkoja ja muuta materiaalia. Taloprojektimme ei tule koskaan valmiiksi eikä mies edes halua, että hommat loppuvat! Tältä ainakin minusta tuntuu. Nyt tuo osa talosta tulee toivottavasti tuottamaan edes jonkin verran lisätienestejä ja saan nautiskella eläkevuosista puutarhassa istuen ja katsellen auringonlaskua:)

Mies joka tutustuessamme ei halunnut ottaa edes vasaraa käteen ettei vaan osu kallisarvoisiin sormiinsa (pianon pipputtelu ei onnistu sormet paketissa;) ) tekee nykyään kaikki talohommat itse. Pari kertaan rakennusmiehet ovat tehneet sellaisia virheitä ettei auttanut muu kuin opetella hommat itse. Saapahan sitten itseään syyttää, jos joku meni pieleen!
Olen pari kertaa hermostunut keskeneräisiin hommiin ja huomauttanut asiasta .... olisi ollut parempi olla taas hiljaa ..... " sä olisit heti myymässä koko talon ja tontin ja muuttaisit tietty takas Suomeen!" (en kun muuttaisin valmiiseen kotiin ....ups) Eli taputtelen nyt ylpeää rakennusmiestäni olalle ja kehun oikein kunnolla;)
Ja täytyy kyllä myöntää, että mies on tehnyt suuren työn rakentamalla taloamme ilman suuria lainoja. Emme siis ole ottaneet mielettömiä lainoja joita joudumme maksamaan loppuikämme. Eihän sellaisia meille edes myönnetä! Rakennamme siis sitä mukaan miten rahat riittävät .... onpahan sitten lapsilla joskus iso talo valmiina:)

Lainojen saanti on kyllä täällä helpottunut, mutta edelleen se on kyllä sellainen paperisota ja vakuutuksien hankkiminen että voihan kauhistus! Niin kauan kuin vain voimme, yritämme välttää sitä ..... ehkä ensi viikolla ilmoitan meidän olevan pankin lainakirjoilla.Tänä aamuna olisi tarvinnut pukea paksut villahousut jalkaan! Tuntui, että lennän tuulen mukana alas merelle. Viime yönä myrskysi koko maassa: Bura-tuuli puhalsi rannikolla jopa 200 km/h, satoin lunta, vettä .... Kuva on Rijekasta jossa erään lukion katto lähti myrskyn mukana, savupiippuja syttyi tuleen, puita kaatui! Etelä oli poikki pohjoisesta, saaret eristettyinä muusta maasta! Rannikko tie laitettiin kiinni juuri tuon myrskyn takia, samoin saarille vievät sillat olivat kiinni ja laivat jäivät satamaan.
Jopa meillä satoin lunta keskellä päivää! Sitä todella pyrytti kunnolla tunnin verran. Lapset katsoivat haltioituneena päiväkodin ikkunasta valkoista pyryä, mutta tädit pitivät lapset tiukasti sisällä.


Tämä kuva on otettu jo aikaisemmin pari kuukautta sitten. Mutta samalta näyttävät nyt nuo mantereen puolella olevat vuoret.

Kroatiassa puhutaan neljästä erilaisesta tuulesta, ne opetetaan lapsille jo alaluokilla koulussa. Bura puhaltaa koillisesta tuoden kylmää, selkeää ilmaa. Se kaivautuu takin kauluksesta sisään ja eikä edes Suomen -20 astetta tunnu miltään sen rinnalla. Jugo tuuli puhaltaa puolestaan lounaasta ja tuo mukanaan sadetta, kosteutta, lämpimämpää ilmaa. Jugon syyksi laitetaan mielialan vaihtelut ja känkkäränkkäpäivät. Tramontana puhaltaa Italiasta päin etenkin aamuisin viileänä ja napakkana. Maestral on lempeä kesäinen tuulen puhallus joka tuo mereltä ihania tuoksuja.


8 kommenttia:

Marita kirjoitti...

Vau mitkä maisemat teiilä on!!

Meillä on kans ikuisuusprojektiomakotitalo. Kärsivällisyyttä :))

kirsi kirjoitti...

Joo, mahtavat on maisemat.
Italiasta;jalleen;, siellakin on erinimisia tuulia, Bora on kauhein, menee luihin ja ytimiin. Muzzassa on mittari, mista nakee mika tuuli on kyseessa.
Taalla on luvattu kauheaa helletta viikonlopuksi. Tanaan missasin eraan naistentapaamisen, mutta oli kivempaa istua rappusilla koirien kanssa juoden kahvia ja nauttia lammosta. Tyttarien heppatuntikin peruttiin kuumuuden takia.

finkinja kirjoitti...

Marita, kärsivällisyyttä todella tarvitaan ja se on joskus kortilla ...arrrrgggggg!

Kirsi, mä haluun sellasen mittarin kanssa. Laittaisin sen tohon keskelle pihaa;) Nauti nyt vielä niistä lämpimistä päivistä:)

mamãe kirjoitti...

Täälläkin yks taloprojektin uhri :)

Meidän talo aloitettiin vuoden 2003alussa ja rakennettiin sitä Suomesta käsin antaen appiukolle ohjeita puhelimitse... Välillä tää tietty seisoi kun ei ollut just sillon rahaa tehdä mitään (mekään ei mitään lainoja olla otettu).

Muutettiin tähän viime syksynä ja vielä pitäis maalata (nyt tää on kalkittu) ja laittaa sisäkatot, laitaa ovenkahvat, muutama ovenkarmi, kaakeloida yks kylppäri ja sellasta pientä :) Pikkuhiljaa...

Susa kirjoitti...

Kauniit maisemat!

Kylla se on sit lopussa kiva kun mies on itse tehnyt kaiken. Voimia ja karsivallisyyta :)

Henna kirjoitti...

Hiljaa hyvä tulee :) vai mitenkäs se menikään. Mukavaa jatkoa projektille! t.melko uusi lukija

finkinja kirjoitti...

Niinhän se on, että hiljaa hyvää tulee. Mutta toivottavasti tulee valmista sen verran ajoissa, että mekin ehditään tästä nauttia;)

Marjut kirjoitti...

Hiljalleen mekin tätä taloa rempataan, makkarit olisivat vuorossa seuraavana. Kun vaan tuo mies ehtis;) Mekään ei haluta lainaa ottaa niin kestää tämä projekti jonnun aikaa;)
Mutta on sentään lämmin ja katto pään päällä. Positiivista ajattelua vaan peliin.