lauantai 30. huhtikuuta 2011

Vappua ja saunameininkiä


                                          Hauskaa vappua teille kaikille!!

Meillähän vappua vietetään varsinaisesti vasta huomenna. Esikoinen kyllä lähti jo puolilta päivin vapunviettoon luonnonhelmaan ja olen hieman epäilevä miten pärjäävät siellä. Kyllä esikoinen osaa tulen sytyttää, ja peittoja ym on riittävästi. Mutta eivät ole tainneet varuatua kunnolla sadetta varten ja nesteitä kyllä otetaan sisäisestikin. Ehkä on parempi olla edes ajattelematta asiaa!!
Me vietämme huomenna vappupäivää lähinna kotosalla. Pistetään jotain hyvää grillille ja ollaan vaan. Yleensä ihmiset viettävät vappua täällä menemällä picnicille tai retkelle. Sellaista yhdessä oloa ja hyvää ruokaa.
Eilen iltapäivällä oli ilma täällä kuin Suomen alkukesän ilma! Lämmintä parikymmentä astetta ja ilta-aurinko alkoi laskeutua vuoren taakse. Tuoksui ihan samalta kuin Suomessa ... varmaan johtuu siitä kun pihapiirissä on sireenipuskia:)
Oli aivan pakko mennä laittamaan sauna lämpiämään. Nautiskelin saunasta ihan itsekseni parisen tuntia ... hitaasti ja hartaasti välillä vilvotellen terassilla radleria juoden ja välillä kunnon löylyissä uudessa saunassa.
Se sauna on meinaan valmis!! Pakko myöntää kyllä, että vain alalaude on paikallaan ...ylälaudetta odotellaan vielä. Mutta se on tulossa! Sauna on pieni, mutta kunnon löylyt siellä saa erittäin nopeasti. Eilen kokeilin kuinka korkealla nousee lämpötila ja 90 astetta riitti mulle ihan hyvin. Vain suomalainen vihta puuttui:)

6 kommenttia:

Elina Koivisto kirjoitti...

Onnea uudelle saunalle! Ihania lepohetkiä sen uumenissa!

Paula kirjoitti...

Mukavaa vappua, ja hienolta kuulostaa uusi sauna.

marke kirjoitti...

Ihanaa - sinulla on siellä sauna - voisin kuvitella, että se on niitä asioita joka auttaa kestämään mahdollista välillä tulevaa koti-ikävää. Vai onko sellaista enää silloin, kun elämä on perheen ja lasten kautta juurtunut uuteen kotimaahan?

Ciacy kirjoitti...

Jeee, tekin olette saaneet saunan sinne :D Kyllà sà sinne vihdankin saat, kun menet metsààn. Tààllà ainakin on koivuja...vaikkakin hieman erinàkòisià ulkoisesti, mutta aivan samalle lehdet tuoksuu joten menisi vihdasta aivan tàysin :D

Anonyymi kirjoitti...

Hyvän näköinen sauna, ja varmasti myös tuntuinen... :)
Täällä Vappu meni varsin rauhallisesti, aattona sain niskaani raekuuron, kun kävin kylillä hakemassa nappeja... Eli sääkin perinteinen! Ensi yöksikin on luvattu pakkasta, mutta Samppalinnan maauimala on avattu tänään, joten huomenaamulla on suunnitelmissa hypätä aamuauringossa höyryävään altaaseen...
Mukavaa kevättä ja etenkin isännälle paljon positiivisia ajatuksia!!!
Terkuin Mari

MaaMaa kirjoitti...

Siis tuo sauna ... en yleensä ole kateellinen, mutta nyt olen!!! Mäki haluan saunaan löylyttelemään, vilvottelemaan, löylyttelemään, vilvottelamaan ... porisemaan ja nauttimaan!!!