torstai 23. joulukuuta 2010

Aatonaaton tuumailuja


Laitoin vielä muutaman lumikuvan, kun ulkona sataa kaatamalla vettä jo toista päivää. Todella surkea jouluilma! Valkoisesta joulusta ei ole toivoa muuten kuin unissa.

Vain yksi yö jouluun ... ja yksi työpäivä vielä edessä ennen kuin me päästään joulunviettoon. Jouluaattona minä ja esikoinen ollaan päivällä töissä ja mies illalla, mutta jouluahan täällä vietetäänkin varsinaisesti vasta joulupäivänä.
Tai jouluaattona pippalot alkavat illan mittaan keskiyön hartautta odotellen. Jotkut menevät sinne, jotkut jäävät kylille kirkon ulkopuolelle kuppiloihin joissa varsinaiset pippalot ovat sitten messun jälkeen.
Tytöt ilmoittivat menevänsä messuun, itse taidan jäädä kotiin paketoimaan lahjoja (jää aina viime tippaan) ja asettelemaan niitä kuusen alle. Jos nyt lahjoja edes tulee;)
Ehkä saatetaan mennä miehen kanssa puolen yön paikkeilla katsomaan mikä on tilanne kylillä ... jos ei sada kaatamalla.


Odottelen tyttöjä kaupungilta kotiin.Tulevat varmaan likomärkinän kotiin! Menivät molemmat omien kavereidensa kanssa joululahjaostoksille ... aina jää viime tippaan sekin;)
Koululaisilla alkoi kahden viikon joululoma ja nuorimmainen toi ihan mukavan todistuksen näytille. Toivottavasti jaksaa keväälläkin kerätä pinnoja jatkokouluihin.

Tein töiden jälkeen pikasiivouksen. En tee enää ollenkaan minkäänlaista suursiivousta ennen joulua, koska uuden vuoden jälkeen pitää kuitenkin siivota perusteellisesti kuusen heiton jälkeen. Punaisia liinoja ja kynttilöitä lisää esille ja sillä selvä:)
Kuusen laitoin tuohon olohuoneen nurkkaan paikoilleen ja onnistuin kuusta kaatamatta asettelemaan lamput. Tytöt (tai siis nuorimmainen) saavat sen sitten huomenna rauhassa koristella .... Elleivät innostu nyt myöhään illalla.
Oli tarkoitus tehdä rosolli tänä iltana, mutta se saa jäädä huomiseksi. Ehkä nuoret neidit yllättävät ja keittävät ainekset sillä aikaa kun olen töissä. Suunnittelin vieväni rosollimaistiaisia töihin huomenna, mutta en nyt jaksa alkaa sen kanssa ahertamaan. Se ja muut salaatit tehdään perinteisesti aina jouluaattona, eihän perinnettä kannata muuttaa;)Eilen iltapäivällä huokasin helpotuksesta ja vasta eilen alkoi tuntua siltä, että joulu on ovella.
Itselläni viime viikot ovat menneet "munonpakkolukeenoitekstitläpi" mutinalla .... Viime viikolla piti olla se tentti messuja varten, mutta se siirtyikin tälle viikolle. Itseasiassa varsinainen tentti oli jo viime viikolla, mutta ilmoitin heille etten mitenkään voi tulla työaikana tenttiin. Ilmoittivat ystävällisesti järkkäävänsä mulle uuden ajan iltapäivälle.
Parin viikona ajan yritin päntätä päähän neljäsataa sivua vaikka mitä infoa, mutta eipä tuota paljon päähän jäänyt. Lukusoppena pidin esikoisen huonetta yläkerrassa ... siellä tuntui olevan talon rauhallisin soppi. Yleensä kävi vaan niin hassusti, että silmät eivät meinanneet pysyä auki ja huomasin torkkuvani paperit tai läppäri sylissä ... erittäin noloa!! Ja tulokset sitten näki eilen.
En kyllä tiedä miten tentissä kävi, lupasivat ilmoitella s-postilla vastasinko edes jotain oikein. Ystävällinen tentinvahtija kyllä sanoi ettei minun kohdalla ehkä edes tarvitse täysiä pisteitä, kovin montaa suomen taitajaa kun ei täältä löydy. Edes jotain positiivista!

Mutta otin jo pari päivää sitten sen asenteen, että kävi miten kävi. Kaikella on tarkoituksensa. Jos on tarkoitus, että lennän tammikuussa he soittavat ... jos ei niin sitten olen kotona ja teen töitä tavalliseen tapaan.

Vanhempi neiti saapui märkänä (kuten arvasin) kotiin. Iltapalaa ja joulukoristeita ...

2 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Hyvaa Joulua Anna ja koko perhe! Ja onnea siihen tenttiin!!

Tuula kirjoitti...

Oikein hyvaa joulunaikaa! Toivottavasti tentti menee hyvin.