lauantai 6. marraskuuta 2010

Lapsuusmuistoja

Sain MaaMaalta haasteen vastata lapsuusmuistoihin ja piti ihan alkaa kaivelemaan ja miettimään mitä kaikkea sitä onkaan tehnyt ja mistä on haaveillut lapsena ....

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen "Mikä sinusta tulee isona"?
En muista yhtään mitä vastasin tuollaisiin kysymyksiin. En ainakaan ihan pienenä ... ehkä ballerina tai laulaja ... myöhemmin peruskouluiässä taisi olla vastauksena joku eläinlääkäri tai käsityönopettaja

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?
Siskon kanssa käytiin Tiimarissa vaihtamassa Tarzaneita, Mustanaamiota, ...(apuva... sisko auta, ny mä unohdin ne muut!) Aku Ankka tuli kotiin tilattuna. Telkusta kateltiin Baltazarta, Rosvo Ruudolfia ja mitä muita oli Pikku Kakkosessa, tietty Mikit ja Tom&Jerry oli in

3. Lempileikkejäsi?
Mummojen luona kaupungissa ajeltiin pyörillä ala-ja yläpihalla ja leikittiin, että polkupyörät olis hevosia. Laukattiin ja ravattiin ja hepoilla oli oikeet nimet ja kaikki. Mökillä oli aina paperinukkeja mukana ja niille leikeltiin Avusta ym:lta vaatteita. Jos ei mikään muu enää kiinnostanut mökillä, niin tehtiin pelikorteista korttitaloja ja kokeiltiin miten ison korttitalon niistä sai.
Muistan, et alaluokilla tehtiin metsään ja koulun pihalle kotileikkejä ... saniaisista sänkyjä ja peittoja ja kävyt ym kävivät ruoaksi.
Twistiä hypittiin aina ala-asteella välitunnilla.

4. Mistä urheilusta pidit / harrastit?
En harrastanut urheilua pienenä muuta kuin mitä liikuttua pyörällä ja hiihdellen ja luistellen. Pidin aina tanssimista ja kaveirn kanssa meinattiin mennä balettiin ... mentiin jopa ilmoittautumaan, mutta saliin päästyä oltiin sitä  mieltä että olemme liian vanhoja siihen porukkaan - taidettiin olla jotain kasi-ysi vee! Ylä-asteella rohkaistuin ja menin jazz-balettiin ja siitä se alkoi se rakkaus!!

5. Paras joululahjasi/ muu lahja, jonka olet saanut?
Mieleen tuli joulu, kun sisko tais saada (olikse sisko vai minä?) kävelevän ison nuken joululahjaksi. Se oli niin hieno ettei sillä raaskinut (saanut) leikkiä liikaan.
Jouluista tulee mieleen aina iso kirjakasa (saatiin paljon kirjoja) ja suklaakonvehtirasiat .... illalla luettiin sängyssä ja mässäiltiin suklaata ;)

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?
Nyt heti tuli mieleen miten taas siskon kanssa hoilattiin aina autossa kaikki kappaleet maan ja taivaan väliltä. Ja mummojen pihassa esitettiin Katri Helenaa ja laulettiin kovaa ja korkeelta "Pitkin auringon siltaa" ja "Palomablankaa" :))
Abban julisteita oli seinät täynnä, yhdessä vaiheessa oli 50-luku in ja musa sen mukaista.

7. Parhaat synttärisi? Miksi?
En muista ihan kunnolla jotain erityisiä synttäreitä ... mieleen tuli se kevät kun saatiin etukäteen siskon kanssa lahjoiks polkupyörät, hän sai Jopon ja mä Ponin.

8. Mitä olisit halunnut tehdä elämässäsi, mitä et ole vielä tehnyt?
Ei tiedä onko lapsuusajalta jäänyt jotain toiveita tekemättä, ehkä erittäin paljonkin ... varmasti. Sen verran sitä haaveili prinssistä valkoisella hevosella ja kaikesta muusta.
Mutta vielä haluaisin tässä elämässä laittaa tatuoinnin, matkustella, oppia laulamaan niin hyvin että kehtaisin tehdä sen yleisön edessä, taas palata tanssin pariin ....

Ehkä muistoja tulee mieleen nyt kun aloin kaivella asiaa ja jopa joku kuvakin saattaa ilmestyä postaukseen ... ;)

Pitäisi kai haastaa joitakin mukaan juttuun, mutta aika monet ovat jo postailleet lapsuusmuistoja. Jos joku kuitenkin on jäänyt ilman haastetta, siitä vaan mukaan juttuun ja tarinoimaan omista muistoista.

4 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Kivaa kun vastasit näihin myös :)
Ihania muistoja! Voin kuvitella kuinka hoilotatte kurkku suorana Katri Helenaa :))
Mekin leikittiin, että pyörät oli hevosia. Laitettiin valjailla kiinni aitaan, harjattiin ja taputeltiin niitä ahkerasti, ja tuotiin heinätuppoja syötäväksi ... :D

Paula kirjoitti...

Hei, mustanaamion olin unohtanut kokonaa. Niitä tuli juuri mökillä luettua valtavia määriä. Ja tietenkin kuunneltiin Abbaa. Ja laulettiin Finnhitsejä - hih.
Näitä on kiva lukea!

Johanna kirjoitti...

Voi miten hyvin sinä Anna muistat juttuja meidän lapsuudesta:) Ihana muisto tuo Katri Helenan biisien hoilaaminen, oli siinä naapuruston asukkailla konserttia kerrakseen, kun me kailotimme "vasten auringon siltaa, säteet myöhäiseen iltaan"...Heh! Ja voi niitä pyöräparkoja kun joutuivat toimimaan hevosen korvikkeena. Pyörävarastossa oli monta heppaa:) Muistatko kun kävimme Riksun hevostallilla? Ei meistä kuitenkaan kummastakaan tullut mitään heppatyttöä, minä ainakin pelkäsin niitä eläimiä ihan liikaa innostuakseni oikeasta ratsastuksesta.

Johanna kirjoitti...

Sitä piti vielä sanomani, että sieltä Riksun osto-myynti-vaihto lehtiputiikista minä hain luettavaksi paljon niitä Linnasarjan lehtiä. Kulta- ja Lääkärisarjaa tuli myös luettua. Taisit sinäkin niitä lukea teini-ikään päästyäsi. Mustanaamio oli minun ehdoton sarjakuvasuosikkini. Muita lehtiä en nyt muista.
Minä en muuten muista polkupyörien saantia. Onkohan vanhalla siskollasi jo dementia? Annas olla kun olen oikein vanha, sitten en varmaan muistakaan muuta kuin lapsuuden juttuja. Mitähän Outille kuuluu, niin sitä vaan ihmiset jäävät elämästä pois, vaikka joskus ollaan oltu kuin paita ja peppu. Sellaista elämä on. Onneksi me emme ole vieraantuneet, vaikka ollaankin kaukana toisistamme. Päinvastoin tuntuu, että olemme vaan läheisempiä, vaikka yhteydenpito rajoittuu useimmiten vaan naamakirjaan. Minä olen tosi onnekas kun minulla on noin ihana sisko! Haleja ja pusuja:)Ja onnea blogin synttäreiden johdosta!