keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Puikkojen kilinää


Eilen meinasin sotkeutua sukkapuikkoihin!! Sormet eivät totelleet ja lankakin sotkeutui koiran tassuihin. Mutta siitä se silmukoiden luomisen jälkeen taas alkoi sujua. Ja kyllä oli rentouttavaa! Mies istui sohvalla vierelläni, ihmetteli miten voin samaan aikaan kilisyttää puikkoja ja katsella telkkua. Mitä kaikkea nainen voikaan tehdä samaan aikaan! ;)

En ole vuosiin neulonut mitään. Viimeksi neuloin vauvan nutun kahdeksan vuotta sitten ystävättären vastasyntyneelle pienokaiselle. Omille tytöille neuloin vaikka mitä ja sitä ennen nuoruudessa tuli väsättyä sen semmoset villapaidat ym. Mutta täällä tuo ihana harrastus vain jäi. Alkuvuosina yritin etsiä hyviä lankoja paikallisista lankakaupoista, mutta valinnan varaa ei ollut kovinkaan paljoa. Myöhemmin olisi ollut mistä valitta, mutta omaa aikaa ei tuntunut olla.

Siivosin vinttiä viime viikonloppuna ja nuorimmaisen kehoituksesta etsin lankajämävaraston. Eihän se kummoinen ole, mutta kai noista nyt riittää ensimmäisiin säärystimiin. Nuorimmainen halusi ostaa itselleen säärystimet, mutta sanoin tekeväni itse. Neiti jäi suu auki katsomaan minua ja ihmetteli tyyliin: "äiti osaatsä tosiaan tehdä ne?" "No miksi ei rakas tyttäreni, äiti osaa vaikka mitä!"
Näytin heille puuvillaneulepaidan jonka tein miehelle vuosikymmenen sitten eivätkä meinanneet uskoa minun aikaansaannokseksi.
Nii-in, kaikkea se äiti osaa tehdä ... muutakin kuin naputella tietokoneen näppäimistöä;)

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Mulla taas on jemmassa monta aloitettua työtä.Sitten kun kylmenee otan ne taas esille,saankohan ne edes ikinä valmiiksi;D

anumorchy kirjoitti...

Olisi voinut olla minun tekstiani. Paitsi etta en ole paassyt harrastusta vielakaan uudestaan aloittamaan.

MaaMaa kirjoitti...

Neulominen on kyllä hauskaa, mullakin puikoilla syksyn kunniaksi sormikkaat :) Viime jouluna annoin monille itseneulomia pehmeitä paketteja ja olivat aivan ällikällä lyötyjä, että 'sinäkö nämä olet itse neulonut?!'... :)
Se taito taitaa olla samanlainen kuin pyörällä ajo; kun kerran oppii niin ...

Varmasti tulee nätit säärystimet :)

finkinja kirjoitti...

Yaelian, no on sitten aina jotain tekemistä odottamassa;))

Anumorchy,
jos nyt iskee sinuunkin neulomiskuume;)

MaaMaa,
mä muistelen, että teit jonkilaisen tuubin itellesi eiks niin? Montas silmukkaa loit siihen ja oliko se joustinneuletta? Voisin tehdä sellasen samanlaisen:)
Mitä teit joululahjoiksi? t: joululahjavinkkejä kaipaava

MaaMaa kirjoitti...

ihanaa, että muistat mun tuubin :)
Kävin lunttaamassa 'tuubipostauksestani' seuraavat muistiinpanot:
"Tuubin kudoin ihan vaan tuntumalta, ilman mitään ohjetta. Käytössä 4mm paksu pyöröpuikko, silmukoita tein huimat 120. Kudoin 2 oikein ja 2 nurin joustoneuletta. Mun käsiala on aika tiukkaa, joten 120 silmukkainen venyy reilu 100cm ympärysmittaiseksi -- mahtuu olkapäiden ympäri ja voi silti hengittää (kevyesti) :) Pötköä kudoin tasaisesti niin kauan, että se oli tarpeeksi pitkä kaikkeen sille suunniteltuihin tarkoituksiin." (kaulalla, huppuna, shaalina ja minihameena)

http://maamaamaailmalla.blogspot.com/2009/11/tuubikuvia.html

Joululahjaksi neuloin viime vuonna ihan perinteisiä pikkupipoja, lapasia, kaulaliinoja ja tossuja. Tuubikaulaliina vois olla hyvä idea tälle vuodelle.... :)