lauantai 25. syyskuuta 2010

Sataa, paistaa, väsyttää ....Pilvet leijuu puolessa välissä vastapäistä vuorta. Aamusta lähtien on satanut melkein jatkuvaan tahtiin, vettä on tullut kuin Esterin kaatamana.
Järkytin kyläläisiä ja kantakahvilan asiakkaista tallustaessani kahvilaan sisälle kukallisissa kumisaappaissani ... eihän nyt kukaan muotitietoinen rouvashenkilö tallustele vesilätäköissä kuin pieni lapsi ja nauti siitä, kun jalat ei kastu!! Ja vielä mennä aamupäiväkahville kumppareissa!! Mutta mähän olenkin suomalainen, niin ne kuitenkin ajatelee:)

Vettä satoi viime viikonloppuna aivan mielettömät määrät ... niin paljon että Istrian niemimaalla ja pääkaupunkiseudulla tulvat ovat peittäneet alleen mielettömät määrät maita ja vedet ovat tulvineet talojen sisälle. Useita satoja ihmisiä jäi saarroksiin koteihinsa, omaisuus on hävinnut muutaman minuutin sisällä. Juuri kun he ovat saaneet jotenkin vedet pumpattua taloista ja mailta, viime yönä uusi tulva-aalto peitti jälleen alleen maita ja mantuja. En tiedä mitä tekisin, jos oma talo ja omaisuus jäisi tulvien alle ... kaikki minkä eteen on tehnyt vuosia töitä häviää puolen tunnin sisällä. Onneksi asumme täällä kukkulalla, meidän elämää voi uhata vain maan jyrinä tai myrsky.

Eilen illalla ei onneksi satanut vaan pääsin kuivin jaloin katsomaan ja kannustamaan nuorimmaista ja hänen kavereita koululaisten laulufestareille. Festivaalien laulut koululaiset ovat itse sanoittaneet ja säveltäneet ja yleensä itse sanoittajat esittävät myös ne. Kappaleet olivat todella hyviä, jäin aivan ihmettelemään miten hyviä kappaleita ovat osanneet tehdä! Muutamat niistä kelpaisi suoraan johonkin "aikuisten" iskelmäfestareille. Nuorimmainen oli tällä kertaa taustalaulajana, mutta se ei näköjään vähentänyt esiintymisintoa eikä riemua ensimmäisestä palkinnosta! Tänä iltana festivaalit jatkuvat toisessa paikassa, puolen tunnin ajomatkan päässä vuoristoalueella. En lähtenyt mukaan, koska koko porukka vietiin sinne busilla ja heille oli järjestetty ohjelmaa & ruokailut ennen esiintymistä. Soitin ennen ohjelman alkua ja kuulemma on ollut todella hauskaa.

Koko päivän on ollut jotenkin väsynyt olo. Ehkä tuo sade ja ruma ilma on vaikuttanut siihen. Nautinnollisesti käänsin kylkeä aamulla kello kuudelta ja vedin peiton tiukemmin päälleni. Kyllä on ihanaa, kun ei tarvitse herätä viikonloppuisin aikaisin! Tämä päivä on mennytkin synttäritortun ja muiden kakkujen teossa. Huomenna nuorimmainen juhlii synttäreitään ... ehkä siirrymme suosiolla miehen kanssa vierashuoneeseen pois nuorisojoukon tieltä. Jos ottais vaikka tietokoneen ym mukaan sinne, sittenpähän nuoret eivät voi roikkua netissä. Ja muu arvotavara kaapin kätköihin;)

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Voi kun meilläkin olisi sateita,ei tosin tuollaisia jotka aiheuttavat paljon vahinkoa.
Kivalta kuulostaa tuo nuorien laulujuttu:-)
Piristymisiin,ja minusta kukalliset kumisaappaat ovat ihanat!

anumorchy kirjoitti...

Taalla naytettiin telkkarissa pari paivaa sitten, miten joku mies pelastettiin helikopterilla viime hetkessa uppoavasta veneesta Zagrebin seudulla.
P.S. Matkasepustukseni jatkuu viela. Varazdin oli symppis paikka.
Samoinkuin se linna.

finkinja kirjoitti...

Yaelian, nää sateet sais tosiaankin jo hiljalleen loppua, tänään näytettiin taas uutisissa miten jossain päin tulvii!

Anumorchy, joo se tais olla tosiaan viime viikolla kun oli ne ekat tulvat Zagrebissa. Mies ei suostunut lähteen laivastaan pois ja hänet pelastettiin viime tingassa helikopterilla. Näytti todella hurjalta!