lauantai 20. maaliskuuta 2010

Kevätpäivän kuulumisia duhadedältä


Ihan kevätaurinko on kyllä ihan toisella puolella maata!
Eka kevätpäivä on mennyt Kukkulalla sumun keskellä.
Äsken yritin katsella ulos, mutta ei näkynyt rantakaupungin valoja eikä edes katuvaloja!!

Mies toi taloon viime viikolla flunssa ja minä tietenkin kaikista vastaanpyristelyistä huolimatta sain sen. Nyt on otsalohko niin kireellä ja hengitys kulkee vaan suun kautta ... siks varmaan koko ajan janottaa:)
Eilen yritin miettiä miten voisin kiinnittää "inhalaatorin" tohon nenän eteen roikkumaan kaasunaamarin tapaan ... siinä olisi taas tyttärillä nauramista ja varmaan ottaisivat äidistään kuvan ja saattaisin päätyä jonnekin naamakirjan sivuille otsikolla "mun älytön äiti". Ovat meinaan yrittäneet joskus salaa nauhottaa mun laulanteluja ja rokkailuja, mutta onneksi olen aina huomannut ajoissa ... tai sitten olen onnistunut sabotoimaan videoinnit.
Älkää muuten sitten minua syytelkö, jos parin päivän päästä alatte aivastelemaan ja nenä valuu ... en levittele tätä nyt ihan tahallaan. Flunssa on vaan jotenkin levinnyt netin kautta sinne pohjolaankin ( tai sieltä tänne;) ), sisko makaa kuulemma sängynpohjalla (pikaista paranemista) ihan lääkärin luvalla.

Yläkerrasta kuuluu mieletön jytinä ja musa huutaa täysillä. Nuorimmaisen kaveri sai jäädä yökylään ja nyt taisivat pistää diskon pystyyn. Kävivät juuri kysymässä saavatko nukkua esikoisen huoneessa, koska siellä on telkkari ja leveämpi sänky. No eivät tietenkään ... sisko ei ole paikalla enkä uskalla ilman lupaa mitään sanoa. Tehkööt siskonpedin vaan lattialle tai ahtautukoot samaan sänkyyn.

Mies kävi eilen siellä kuvauksissa. Tällä kertaa hoitui homma erittäin nopeasti, oli kuulemma vain neljä kuvattavaa jonossa. Miehen ilmoittaessa, että menee jo kotiin ihmettelin nopeaa toimintaa ja hän vastasi takaisin, että "no eihän siinä kauan mene, kun iskevät piikkiä ja pistävät koneeseen alusvaatteisillaan .. ja viel kauniit hoitsut vierellä:)". Mitä hänen mielialasta sitten voi tuon mukaan tuumata...
Viikko odotellaan tuloksia ... eli tiedossa saattaa olla melko ailahtelevaa tunnelmaa.
Onneksi miehellä on synttärit ensi viikolla joten se vie ajatuksia muualle.
Ja "vierashuoneessa" pitäisi maalata vielä kerran, että pääsee siivousosasto hommiin ja huonekalujen etsintä jatkuu.
Nyt kyllä inhottaa, kun maassa ei ole omaa IKEAa. Sieltä saisi tähän hätään edullista ja kivan näköistä kamaa. Mitään kallista kun ei kuulemma kannata laittaa, koskaan ei tiedä millaisia vieraita tulee kylään. Naapuri kunnosti pari vuotta sitten nonnan vanhan talon todella kauniisti ja kunnon materiaaleilla & kamoilla. Pari vuotta kaikki sujui hyvin ja sitten vieraaksi tuli pääkaupunkiseudulta mallineitokaisia jotka päättivätkin pitää kunnon pippalot talossa. Ja hajottivat huoneet perinpohjin!!!
En tiedä maksoivatko korvaukset, mutta naapurilta meni "turistivuokrauksesta" mehut, laittoi paikat yksinkertaisesti kuntoon ja vuokrasi nuorelle parikunnalle jatkuvaan käyttöön.
Eli varuillaan kannattaa olla tuossakin suhteessa.
Parina päivänä olemme kierrelleet huonekaluliikkeitä, mutta olen vain tullut huonolle tuulelle. Kaikki on niin rumaa tai sitten kallista tai sen yhdistelmää. Onkohan mulla jotenkin outo maku??? Jos olisi aikaa, tilaisin puusepältä vessan kaapin ja pöydän ja vaikka mitä, mutta aika käy vähiin.
Taidan laittaa vain patjat lattialle ja veloittaa vain vedestä ja sähköstä näin aluksi:)
Halvalla menee!!

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Mun flunssa oli pitkäkestoinen,mutta meni jo ohi.Paranemisiin,toivottavasti menee sulla pian ohi,ja toivon,että myös miehen kuvauksista ei löydy mitään häikkää.

Tuula kirjoitti...

Mulla taitaa olla neljas viikko flunssaa meneillaan...

Tuosta vierashuoneesta: onko teillapain tavallista vuokrata lomalaisille huoneita? Mita ne maksaa? Taalta paasisi ilmeisesti lentamaan halvalla sinne teillepain.

MaaMaa kirjoitti...

Mulla on myös nuha, alkoi ihan yhtäkkiä. Onneksi jo paranemaan päin. Mä en selviytyisi nuhan tukkoisuuksista ilman Otrivine -sinusitis Spray'ta. Se on mahtavan toimivaa! Mikään Vicks sumute ei ikuna ole vastavasti toiminut. Niistämisen sijaan suihkin Otrivinea ja nenä aukeaa heti totaalisesti moneksi tunniksi. Suosittelen!!

Kevät terkkuja ja pidetään lippu korkealla niiden tulosten kanssa! :)

elsi kirjoitti...

Mä ootan miehesi kuvaustuloksia kanssa.
Juu IKEA olis kyllä JEES. Melkeen kannnattais lainata isoa autoa ja ajaa rajojen taakse eli Italiaan Ikeaan.

http://www.ikea.com/ms/de_CH/about_ikea/facts_and_figures/ikea_group_stores/italy.html

lainaus:

"Ein Sprecher von IKEA hat mitgeteilt, daß der Konzern plant bis spätestens 2012 in der Nähe von Zagreb ein Möbelhaus zu errichten. Das Grundstück ist schon gekauft worden"

finkinja kirjoitti...

Tuula,
täällä on erittäin tyypillistä vuokrata huoneita/huoneistoja turisteille. Tien varressa näkyy usein monella kielellä kylttejä vapaista huoneista.
Hinnat alkaa siitä 15 eurosta/hlö/yö. Ei muuta kuin tänne vaan:)

Elsi,
tota IKEAa odotellaan tosiaan Zagrebiin, mutta siitä kuulee aina ihan erilaisia suunnitelmia .. välillä ovat tekemässä, välillä taas ei ... tiedä niistä nyt!!!
Lähin on tosiaan tossa rajan toisella puolella.