maanantai 15. helmikuuta 2010

Laskiaisen laskujaKarnevaalikausi on nyt sitten viimeisiä vetämässä.
Onneks!
Tänä vuonna ne kestivätkin täällä meidän seudulla viisi viikkoa, muualla maassa kestävät vain muutaman päivän. En ole muuten koskaan kysynyt keneltäkään viisaammalta, miksi "maškareet" kestää meillä aina niin kauan. Alkavat tammikuun 17. päivä eli Antonin päivänä ja jatkuvat sitten laskiaiseen asti. Ehkä täällä on vaan niin iloista ja hauskanpitoa hakevaa porukkaa ... ainahan pitää olla syy ilonpitoon:)
Itse en ole oikein vuosien varrella innostunut asiasta. Aikaisemmin oli hieman pakko, kun lapset kiersivät karnevaaleja päiväkodin ja koulun kanssa. Silloin tehtiin pukuja muiden äitien kanssa talkoilla ja vahdittiin kulkueiden reunoilla pikkuisten taaperrusta. Mutta nykyään karnevaalien seuranta on lähinnä telkkarin kautta hoidettu. Tai sitten toimin huoltojoukkona ja muonamiehenä tyttärille ja heidän kavereille.


Viime viikkoiset lumet ovat sulaneet ja aurinko lämmitti todella mukavasti viikonloppuna. Viikonloppuna tuntui jopa ensimmäisiä kertoja keväiseltä ... talitintit lauleskelivat puiden latvoilla ja ilmassa oli kevään tuoksua.

Torstai-iltana kävin taas shiatsuhieronnassa ja kyllä teki hyvää pari tuntinen sessio. Meinasin nukahtaa pöydälle, niin rentouttavaa se oli taas.
En tiedä onko shiatsun ansiota vai mitä, mutta olen ollut viime aikoina todella rauhallinen ja hyvillä mielin kaiken kaaoksen keskellä. (Tai sitten sen syynä on muutamat mukavat keskusteluhetket;) ) Ja eilen huomasin, että niska toimii aivan normaalisti. Vielä muutama päivä sitten tuntui vielä hieman pahalta kääntää päätä eri suuntiin. Mutta nyt voin taas normaalisti jumpata ja pyörittää päätä:)


Viikonloppuna meillä kävi suomalais-kroatialaisia vieraita:)
Oli todella mukava jutella pitkästä aikaa suomea ja vielä sellaisen henkilön kanssa joka on kotoisin samasta kaupungista! Miten maailma onkaan pieni, kun törmätään tuhansien kilometrien päässä "kotimaasta" ja nyt asumme muutaman sadan kilometrin päässä toisistamme. Kiva kun joku muukin on eksynyt tähän maahan;)

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Onpas teillä tosiaankin pitkät karnevaaliajat! Täällä on onneksi vain yksi karnevaalipäivä(tai Jerusalemissa 2) tai se venyy vähän sen yli,muttei enempää.
Shiatsussa olen minäkin käynyt,tosi rentouttavaa:-)
Kiva kun sait puhua suomea!
Mukavaa loppuviikkoa!

kirsi kirjoitti...

Tosi kivaa saada suomea puhuvia ystavia!
Hauskaa viikon jatkoa!

elsi kirjoitti...

Ihanaa kun sait sieltä suomalaisen ystävän. :o)

Paloiko Pust komiasti?