lauantai 30. tammikuuta 2010

"Muškarci koji mrze žene"


Sain juuri luettua tämän kirjan.
 Alkuperäiseltä nimeltään: "Män som hatar kvinnor" ("Miehet jotka vihaavat naisia").
Olin odottanut sitä pidemmän aikaa Kukkulan kirjastoon ja vihdoinkin sain sen käsiini.
Sen verran olen kuullut siitä puhetta ja lukenut lehdissä, että halusin itse todeta onko kaiken kohun arvoinen.
Mies katsoi ihmeissään, että meinaanko todella lukea noin paksun kirjan ja vielä kroatiaksi ... ähäkutti kylläpäs luin ja vielä ennätysajassa.
Lukuintoa kyllä hieman hidastutti flunssa, silmät eivät jaksaneet pysyä auki.

Täytyy myöntää, että alussa hieman takeltelin mutta kun pääsin vihdoin juoneen mukaan, en olisi halunnut päästää kirjaa kädestä. Muutaman iltana kirja oli pakko laittaa sivuun, kohtaukset olivat ehkä liian rajut rauhallisen unen saantiin.
En tiedä haluaisinko katsoa kirjasta tehtyä elokuvaa. Ehkä jonkun ajan kuluttua. Nyt olen tyytyväinen, että luin ensin kirjan ja loin omat mielikuvat henkilöistä ja tapahtumista.

Ensi viikolla suuntaan taas kirjastoon ja etsin käsiini trilogian toisen osan .... jollei se ole taas ulkona lainauksessa ....

6 kommenttia:

Elina Koivisto kirjoitti...

Kuulostaa mielenkiintoiselta! Olen lukenut kirjasta ja elokuvasta sen verran paljon, että pitäisi varmaan ottaa lukulistalle. Äitiyslomalla ehtii...

Leen@ kirjoitti...

Minä luin koko trilogian vuosi sitten tammikuussa kaiki peräperään henkeäsaltaavana tarinana ihan samalla tavalla malttamatta laskea käsistäni ja yöunista nipistäen. Harmillista, että kirjailija on kuollut, tällaista kertojaa ja monimutkaisen juonen selkeästi ja jännittävästi esittäjää saa hakea. Uskon, että kieli ei ole kovin suuri hidaste kun juoni on koukuttava.

bissecat kirjoitti...

Blogissani siulle tunnustus!!

Suzhouren kirjoitti...

Olen lukenut sekä kirjat että katsonut 2 ekaa elokuvaa. Elokuvat eivät ole läheskään yhtä raakoja kuin kirjat vaan ovat reilusti lyhennetyt ja siistityt versiot. Ihan hyvät silti.

Sirokko kirjoitti...

Minäkin ahmin kirjat syksyllä, ja tykkäsin. Elokuvaa en ole nähnyt enkä tiedä haluaisinko, ainakaan vähään aikaan kun omat mielikuvat on vielä niin vahvoja. Muistan miten petyin Okalintujen kanssa kun Richard Chamberlain ei mielestäni sopinut ollenkaan osaansa, tai ei siis vastannut sitä mitä odotin kirjan perusteella.

finkinja kirjoitti...

Elina, siitä vaan kipin kapin kirjastoon:)

Leen@,
totta on! Harmi tosiaan ettei kirjailijalta voi odottaa enää uusia kirjoja.
Mulla oli kädessä se toinen kirja kun lainasin ton ekan osan, mut en viittinyt ottaa sitä kun en tiennyt ennätänkö lukea ... ja nyt harmittaa!

Suzhouren,
niin ei ne varmaan laita niin raakoja pätkiä elokuviin...

Sirokko,
sehän se just on, mulla on ne omat mielikuvat kirjan tapahtumista ja henkilöistä ja ehkä pettyisin elokuvan hahmoihin ja kerrontaan.