lauantai 12. syyskuuta 2009

Lauantai-illan mietteitä

Otin tuohon viereeni lasillisen punaviintä, ulos sytytin pieniä tuikkuja terassille, telkkarista ei tule mitään järkevää vaikka on lauantai-ilta ja ihmiset kotosalla valmiina tuijottamaan ruutua.
Nuorimmainen puuhailee omiaan yläkerrassa, äsken kuuluin mieletön pallon paukutus ... Hän lähti aikaisin aamulla paikallisen korisjoukkueen mukana kannustamaan heitä. Luulin, että pelaavat vain yhden ottelun kaupungin toisella puoella ja sillä selvä. Iltapäivällä soitin tytölle ja kyselin milloin ovat tulossa kotiin ja onko hänellä nälkä. Tyttö olikin saanut ruan muun porukan mukana eikä kotiin tulla ennen iltaa!!! Joukkueella olikin pari peliä. Odotin kotiin väsynyttä tyttöä, mutta hän tulikin naama virneessä ja pirteänä: joukkue oli voittanut ja nuorimmainenkin olisi saanut mitallin (kannustamisesta) jos niitä olisi ollut enemmän! Ensi lauantaina on taas kuulemma menossa ja ovat pistämässä pystyyn kannutusjoukkuetta:) Taitaa jäädä omat lentopallon peluut vähemmälle;)
~
Launtai on mennyt melko letkeästi.
Teimme hieman tyhmästi miehen kanssa ja menimme aamupäivällä isommille ostoksille ja tietenkin joka paikassa oli ruuhkaa. En ole varmaan pitkiin aikaan käynyt lauantaisin ostoksilla, koska yllätyin suuresti siitä ihmismäärästä joka kaupoilla oli. EI merkkiäkään mistään taantumuksesta, tavaraa lapattiin kärryihin ja kassajonot olivat pitkät. Mutta tuli sekin nyt sitten hoidettua pariksi viikoksi.
Kotona tein jonkinlaisen viikkosiivouksen ja suunnittelin syksykukkien istuttelua ruukkuihin. Ei mitään paljoa mutta pientä vaihtelua. Kasvimaakin pitäisi siivota ja laittaa syyskuntoon ja ruusu-rosmariini-laventelipenkit kaipaa kuoputtelua. Mutta ehkä sen ennättää huomenna ... tai ensi viikolla.
Yritin tilata aikaa esikoiselta hiustenleikkuulle, mutta sain ajan vasta huomiselle;) Katsotaan mitä sanoo huomenna ... aina ilmestyy jotain yllättäviä menoja kun pitäisi äidin päätä hoitaa!
~
Mielessä on pyörinyt viime aikoina blogin nimen muutosta. Jotain uutta kaipais .. tai sitten jätän näin niin kuin on ... ehdotuksia otetaan kyllä vastaan:) En aio mistään syystä luopua blogin pidosta ... viime aikoina en ole kyllä ollut mitenkään ahkera, mutta on tämä kuitenkin jonkinlainen purkautumispaikka. Ja ainakin tulee kirjoitettua suomeksi jos puhuminen jää vähille.

15 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Suomen kielen harjoittelun puolesta blogin kirjoitus on hyva juttu. Ja erilaista kuin puhuminen. Joutuu miettimaan enemman kielioppia, yhdyssanoja ym. Ja kirjoittaessa muutenkin kayttaa vahan "parempaa" kielta kuin puhuessa.

Anne kirjoitti...

Mikäs blogin nimessä on vikana, vai ihan vaihtelunhaluko iski..?

finkinja kirjoitti...

Anumorchy.
kirjoittaessa tulee tosiaan ehkä enemmän mietittyä mitä ja miten kirjoittaa. Kun puhun suomea mulla on jo kuulemma jonkinlainen "aksentti", ehkä jos olen pidemmän aikaa kotiseudulla alkaa ne miet ja siet tulla taas esille:)

Anne,
taitaa olla ihan vaihtelunhalua ... jotenkin on sellanen olo, että olen jäänyt paikoilleen toistelemaan itseäni ... onkohan mulla kaikissa asoissa joku keski-iän kriisi????

Leen@ kirjoitti...

Itsekin aikoinaan ulkosuomalaisuutta kokeneena muistan miten helposti puheeseen hiipii ei-suomalaisuuksia. Niin suomalaisella koululla kun suomeksi töitä teimmekin. Silloinpa ei ollut blogeja! Mainio keino vaalia oman kielen ilmaisuvoimaa.
Vaihda vain blogin nimeä, jos siltä tuntuu, eihän se itse idea muuta.

Voisiko väsymyksesi johtua siitäkin, että ilmeisesti jännitys miehen sairaudesta on lientynyt ja on aikaa ja tilaa kuunnella oman itsen vointia?

Marjut kirjoitti...

Eihän nimessä mitään vikaa, mutta vaihda jos siltä tuntuu:)
Minulla iski eilen into kasvimaalla kykkimiseen, se olikin jo ihan viidakko:P
Nyt on takajalat kipeinä :D

Mukavaa viikkoa:)

elsi kirjoitti...

Ulkona ja sisällä

Nimeksi siis

Viitaten suomesta ulkona olemista ja Kroatiassa sisällä olemista

Kahden maan välissä

Kaksi sydäntä rinnassa

Multikulti eloa

Kaksi minuutta

Suomalaisuus ulkomailla

Kroatia,toinen kotimaani

Kakkosmaan kuulumisia

Rikasta elämää;oP

En nyt muita keksi

anumorchy kirjoitti...

Siskon tyttaret naureskelivat jo vuosia sitten, etta mulla on aksentti. Pari viikkoa kesassa Tampereen seudulla kylla virkistaa kielitaitoa ihmeesti.

finkinja kirjoitti...

Leena,
mulla todella alkaa puheessa ilmetä ihmeellisiä ei-suomalaisuutta ja outoja sanoja:)
Mä uskon kanssa että tää väsymys on juuri tuota mainitsemaasi, nyt on aikaa kuunnella omaa kroppaa ja mieltä.

Marjut, katotaan nyt ton nimenvaihdon kanssa. Aloin vaan leikkiä ajatuksella eilen aamulla;)
Mä olin tänään kukkapenkkien kimpussa ja nyt on selkä ihan jäykkänä!

Elsi,
no sulta tuli heti ideoita, kiitti:)

Anumorchy,
mun pitäis kai pikaisesti päästä intenssikurssille Itä-Suomeen:)

Allu kirjoitti...

Musta sun blogin nimi on niin sopiva, että en vaihtais.

Vihreatniityt kirjoitti...

Hei!
Olen uusi blogien lukija ja on todella mukava lueskella ihan tavallisten ihmisten elosta ja olosta muualla kuin Suomessa.
Terveisiä täältä Irlannista sinne Kroatiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Syksy on aikaa, jolloin vaihtelunhalu iskee paalle takuuvarmasti... Mutta mielestani blogisi nimi on hyva, eika kaipaa vaihtamista :)

Ihanaa viikonloppua Istanbulista!

Anonyymi kirjoitti...

Ps. Taalla on myös kadessa lasillinen punaviinia, palkkiona ahkerasta siivouksesta ;)

finkinja kirjoitti...

Antaa ton nimen nyt olla ihan niin kuin se on ... mulla puuttuu inspiraatio vaihtaa sitä;)

arleena kirjoitti...

Lauantaiostosreissusi kuulosti suomalaisen kaupungin markettien ruuhkalta. Niin täälläkin kasataan tavaraa ja ruokaa ja jonotetaan kassalla. Vieressåä on Alko, josta saa ruokajuomat kätevästi samalla reissulla.

Mukavaa viikon jatkoa

Sirokko kirjoitti...

Minusta blogillasi on osuva nimi, mutta saahan sitä vaihdella jos siltä tuntuu. Itsekin tekisi mieli omaani uusia mutta kun se ei ihan tuosta vaan suju sormia napauttamalla eikä millään viitseisi nähdä vaivaa..
Rattoista syksyä kukkulalle!