keskiviikko 19. elokuuta 2009

Helteen aiheuttamaa kiihkoako? ... Ja muuta menoa


Meillä on tungosta koneelle! Joudun jonottamaan illalla omaa vuoroani kahden teini-ikäisen neidin chattaillessa nettikavereiden ja todellisten kavereiden kanssa. Eihän äidin nettielämä ole niin tärkeää kuin nuorten neitien joten saan ihan rauhassa odotella vuoroa. Kyllä aina välillä saan tehdä pikavierailuja Naamakirjaan, mutta sitten oma sivuni lasketaan kuvaruudun alakertaan lepäämään!! Sellaista tää elämä on yhden koneen varassa ... äh ja puh!!
Läppäri lähti pari viikkoa sitten takaisin sinne mistä tuli tietokonekauppaan. Se vaan sammui ja suostui toimimaan jonkin aikaa ilman patteria johdoilla. Mutta Omatietokonelääkäri kehoitti lähettämään sen takaisin, koska takuut on vielä voimassa. Tiedä sitten milloin saadaan takaisin, jos edes saadaan sama kone takaisin tai sitten joudutaan vielä maksaamaan kulut ja korjaukset.
~
Eli siitä syystä olen ollut hieman "laiska" postailemaan. Ja kun sitä aikaa on löytynyt, en ole keksinyt mitään kirjoitettavaa. Helle jatkuu ja ehkä sekin taas pehmittää aivosoluja. Tai sitten on syynä ollut töiden jälkeinen väsymys. Tai hieman kireä tunnelma aikuisten kesken ... Tai huoli sukulaisperheen omaisesta ... Ainahan niitä syitä on. Ehkä eniten tuntuu siltä, että meidän elämä on aika tylsää eikä siitä ole mitää kirjoitettavaa.
Viimeisiä kouluaisten lomaviikkoja viedään, vielä kaksi kokonaista viikkoa ja ne kaksi viikkoa saattavat olla tosi kireätunnelmallisia. Esikoinen yrittää keskittyä aamupäivisin kemiaan ja matikkaan ... mitä kyllä epäilen koska en ole vahtimassa .. tentit ovat joskus kuun lopussa ja niistä olis PAKKO päästä läpi. Jos ei, joudun suunnittelemaan tulevan talven aivan toisella tavalla!
Koulujen alkaminen aiheuttaa muutenkin ylimääräisiä hammasterkiristyksiä tänä syksynä. Pääministeri "Thacherin" perumat ilmaiset koulukirjat ja koulukuljetukset saattaa meidän pankkitilit todella surkeaan jamaan. Eilen sain koulusta kirjalistat ja onneksi saamme tilata kirjat koulun kautta ... edes pieni helpotus ettei tarvitse juosta eri kirjakaupasta toiseen. Vielä onni onnettomuudessa on se, että viime vuoden kirjat käyvät osaltaan tänäkin vuonna eli laitetaan vanhat kirjat kiertoon. Nuorimmaisen saa eräältä naapurin pojalta seiskaluokan kirjat ja hänen kirjat menevät tuttavaperheen tytölle. Oikeastaan hänen osalta pitää ostaa vain tehtäväkirjat.
~
Mies menee huomenna kuvaukseen ... ns. octerosceniin. Saa pienen piikin "radioaktiivista" ainetta joka leviää ympäri kehoa ja kuvauksissa pitäisi näkyä sitten onko jossain jotain ylimääräistä ja mihin on aikomassa. Toivottavasti ei löydy mitään!!!! Tuon kuvauksen takiakin meillä on ollut hieman kireä tunnelma ... vaikka kaikki pitäis olla aivan kunnossa, ennen kaikenlaisia kokeita alkaa mielessä pyörä tahtomatta vaikka mitä.
Mutta mietitään asiaa sitten, kun on tulokset käsissä!
~
Viikonloppuna kahvipöydässä heräsi kiivaita keskusteluja elämänkatsomuksesta ja uskoista ym. Lauantaina 15.8. vietettiin katolisen kirkon yhtä suurinta päivää "Vela Gospaa" eli Pyhän Marijan taivaanseenottamisen päivää. Pyhä on todella suuri päivä ja monet tekevät silloin pyhiinvaelluksia lähimpiin Marialle pyhitettyihin kirkkoihin. Me emme lähteneet kotikylästä mihinkään, koska oli mielettömän kuumaa eikä miehelle tekisi hyvää olla kuumuudessa tungoksessa.
Aamukahvipöydässä heräsi kiivas keskustelu miksi uskoa johonkin, miksi yleensä ihmiset menevät kirkkoon ja mitä sieltä saavat. Miten joku ihminen voi sanoa onko joku tehnyt syntiä tai miksi niitä samoja litanijoita jaksetaan toistaa monet kerrat? Pienen pöydän ääreen mahtui kiihkoateisteja, tavallisia "arkiuskovia", katolisia, protestantteja, "ei mihinkään uskovia". En ole koskaan ollut se, joka ottaisi uskonasiat liian kärkkäästi esille enkä koskaan halua keskustella niistä ihmisten kanssa joista tiedän, etteivät halua edes kuulla toisen mielipidettä vaan tunkevat häikäilemättömästi omaa mielipidettään millä hinnalla tahansa esille. Olen enemmän kaikessa suhteessa "antaa kaikkien kukkien kukkia" ihminen. Jokaisella on oikeus uskoa mihin haluaa, oli se sitten kristillinen Jumala tai Allah tai Budha tai vaikka ihan oma itse. Jos se tuo ihmiselle hyvää mieltä ja onnellisuutta ja tyytyväisyyttä, niin se on hyvä.
Olen joutunut tasapainottelemaan täällä oman luterilaisen opin & uskomuksen ja katolisen kirkon oppien välillä enkä itse ole nähnyt siinä minkäänlaisia hankaluuksia. Minua on yritetty käännyttää useampaan kertaan, koska olen antanut lasten kastautua katoliseen kirkkoon ja he ovat saaneet katolisen uskonnonopetuksen ja itse käyn melko säännöllisesti messuissa. Olen yrittänyt opettaa tytöille avarakatseisuutta ja olen selittänyt oman uskontoni mielipiteitä ja suuntaa. Onneksi heillä on monia eri uskontoihin kuuluvia ystäviä ja ovat jopa pääseet heidän uskonnontunneille kuunteluoppilaiksi. Toivottavasti tyttöjen alitajuntaan on jäänyt jotain "opeistani" eikä heistä tule tiukkapipoisia oman mielipiteestään kiinnipitäviä suvaitsemattomia nuoria ja myöhemmin aikuisia jotka opettavat omille lapsilleen jonkun suunnan olevan se ainoa oikea.
Onneksi kahvipöydässä oli kanssani toinen samalla tavalla ajattelija ja saimme keskustelun huumorin avulla loppumaan ja kääntymään aivan toisaalle. Alkoi meinaan olemaan jo etelänmaalaisittain erittäin kireä tunnelma ja pelkäsin kahvikuppien alkavan lentämään ja meidän päälle leviävän jäätelön, kahvin ja mehujen epämääräinen sotku:)

9 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Täällä oli myös viime lauantaina pyhäpäivä, tietysti. Minun mielestäni ihan turha pyhä, en tiedä ketään ihmistä, jonka elämään tämä pyhä jotenkin vaikuttaisi.

Monelle oli ikävä yllätys, että kaupat olikin kiinni perjantaina jo klo 17 ja lauantaina koko päivän...

Samoin en käsitä, miksi aina lauantaisin kirkonkellot moikaa 15 minuttia yhteen putkeen ihan yhden leikkipuiston vierssä.

Nykyään lapset eivät onneksi enää pelkää sitä, mutta kädet on pakko pitää korvien päällä, tai tulee tinnitus.

Kukaan muu ei saa pitää sellaista meteliä, mutta kirkko saa. Hmm.

Yaelian kirjoitti...

Kyllä helle vaan laiskistaa ja vie energiat, eli täälläkin ihan sama juttu. Kurjaa,kun nuo ilmaiset koulukirjat peruttiin, olivatko ne kauan ilmaisia? Tsemppiä siihen miehesi kokeeseen,toivottavasti taas kaikki menee hyvin.

Allu kirjoitti...

Pidän peukkuja miehellesi, ettei löydy mitään ylimääräistä. Taisit lähettää niitä lämpöasteita meille, kun tänne on tulossa tosi kuuma päivä.

MaaMaa kirjoitti...

Tottakai lääkärillä käynnit ja tarkastukset huolestuttaa, mutta kuten sanoit niin ei kannata huolestua ellei ole todella aihetta. Ja toivotaan + uskotaan, ettei mitään aihetta tule eikä ole :)

Ihana tuo kuva kun ihmiset ui! Mäki haluaisin :)

Tsemppiä koulujen alun lähestymiseen ja kiva, että niitä kirjoja kuitenkin järjestyy "kierrätyksestä"!

Halit!

finkinja kirjoitti...

Anne,
Täällä toi pyhä on todella pyhä! Mä olin laittanut perjantaina matot ulos ja jättänyt ne sinne ... lauantaina oli sellanen ole, et kohta joku tulee sanoo niistä matoista ... eihän silloin saanut siivota!
Voi sä et vois olla meillä ollenkaan:) Mehän asutaan kellotapulin alla ja kello kaikaa joka viidentoista minuutin välein ja kun on hautajaiset tai messu niin jopa 15 minuuttia!!!

Yaelian,
koulukirjat ja kuljetukset oli ilmaisia jo jonkun 3-4 vuotta ja siihen kyllä tottu niin helposti. Eihän siinä mitään jos oltais tiedetty keväällä et kirjat pitää ite ostaa, mutta kun päätös tuli kesken kesälomia!!!

Allu,
hyvä et hellettä on tullut sinnekin, kyllä täält riittää:)
Kuvaukset kestää kolme päivää joten vasta ensi viikolla ollaan taas pikkasen viisaampia.

MaaMaa,
ainahan nuo tosiaan huolestuttaa, mut ei murehdita turhaan vielä.
Tänne vaan uimaan ... merivesi on varmaan jonkun +28:)

Marjut kirjoitti...

Täälläkin yksi helteen uuvuttama väsähtänyt otus ;)

Meillä koulut alkoivat maanantaina. Karmean kuumaa vaan on olla koulussa, mutta ei auta.

Toivotaan että miehen kuvaus on ihan ok, ainahan nuo jännittää se on varma

Mukavaa loppuviikkoa *halaus*

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän kyllä tuon tunteen kun jännittää lääkärissä käynti,sekä tulokset.Tsemppiä ja jaksamista teille!

Tässä tällainen "hajatelma" sinulle,itse pidän tästä kovasti,etten sanosi sen olevan mulle eräänlainen motto:).

Optimismi ei ole olemukseltaan mielipide kulloisestakin tilanteesta vaan elinvoima, voima toivoa kun muut luovuttavat, voima selvitä takaiskuista, voima joka ei luovuta tulevaisuutta pessimisteille vaan käyttää sen toivon hyväksi. Bonhoefer


Terveisin Uppis

tiina kirjoitti...

Kateellisena katson uintikuvaa.. tänä aamuna herätessä mittarissa oli tasan kaksi astetta. Hain herukkapensaasta marjoja puuron päälle ja ne olivat melko kohmeessa. Näin lyhytkö se taas oli, suvi täällä pohjoisessa.

Toivon hyviä tuloksia kontrollista. Etukäteisjännitys pakkaa vaikuttamaan juuri kuvailemallasi tavalla..

Samoin räjähdysaltista on uskonasioiden esille ottaminen. Oma maailmankatsomus kun on monille juuri se ainoa oikea, kaikkine pikku yksityiskohtineen. Avarakatseisuuteen ja suvaitsevaisuuteen yritän minäkin lapsiani ohjata, perusluterilaisella pohjavireellä. Siellä kun omat juuret ovat.

Lämmin sää jatkukoon teillä siellä! Tännekin on luvattu kaunista viikonloppua.

finkinja kirjoitti...

Marjut, joko teillä alkoi koulut?? kuinka pitkä loma lapsilla olikaan? Ei nää helleilmat tosiaankaan ole mitkään kouluilmat, miten ne on jaksaneet istua aloillaan?

Uppis,
kiitos tuosta ajatelmasta, se on todella hyvä motto ... pitäis vaan yrittää muistaa aina!

Hui kauhistus miten kylmää teillä on Tiina!!!
Ihan voin kuvitella ne huuruiset marjat ja viilenevät päivät. Mutta koululaisten puolesta on toisaalta helpompaa mennä kouluun kun ei ole helteitä;)
Nuo usko- ja politiikanasiat ovat aina niitä erittäin herkkiä juttuja. Mutta kyllä niistä täällä keskustellaan ja erittäin äänekkäästi ja kärkkäisesti. Kun vaan jäisi keskustelutasolle ja riittäisi avarakatseisuutta!