torstai 9. heinäkuuta 2009

Mansikan punaiset varpaat

Mansikan punaiset varpaat odottavat helteitä ja sukeltamista meren viileisiin aaltoihin. Uudet rantapyyhkeet haettiin kaupasta ja rantakassi odottaa kantajaa eteisessä. Laitoin jo rantalukemiset valmiiksi esille, mutta en uskaltanut vielä pakata kassia täysin lähtövalmiiksi. Olin aivan varma, että tänään pääsen vihdoinkin pulahtamaan mereen vuoden tauon jälkeen, mutta ikävät ukkoskuurot pilasivat taas suunnitelmani. Mutta sunnuntaista lähtien alkaa kuulemma kukkulallakin hellekesä eikä sitten minua kyllä kukaan saa pysymään pois rannalta!! Kaksi viikkoa vielä lomaa ja aion viettää siitä suurimman osan alhaalla rannassa nautiskellen kiireettömästä rantaelämästä. Mies syökööt mitä löytää ja lapset pärjätkööt jäätelöllä:) Äiti aikoon nauttia ja kerätä aurinkoenergiaa talvea varten!

Aamulla heräsin kytevään päänsärkyyn ... niskat taas jumissa eikä auttanut edes tabletit eikä aamujumppa. Ei auttanut muu kuin kärsiä ja yrittää olla ajattelematta asiaa. Aamupäivällä käytiin ostamassa nuorimmaiselle verhokangasta ja laventelipussukoita varten materiaalia. Päänsärky vaan ei innostanut istumaan koneen eteen ... vaikka minulla onkin ihan oma uusi huone ompelemiseen ja kaikkeen muuhun mukavaan:) Nuorimmainen muutti yläkertaan ja alakerran pikkuhuoneesta tulee hätävaravierashuone/ompeluhuone/varasto:) On maalausta vaille, mutta asensin ompelukoneen jo pöydälle ja täytin hyllykön ompelutarvikkeilla. Nyt ei tarvitse muuta kuin inspiraatiota ja aikaa.

Näistä Suomen kesää muistuttavista ilmoissa on ainakin se hyvä puoli, että saan rästiin jääneitä hommia tehtyä väkipakolla. Ylpeänä vedän viivan yli jääkaapin ovessa roikkuvalta listalta ... taas yksi homma vähemmän. On se vaan kumma, kun siihen näyttää vaan aina lisääntyvän hommia vaikka kuinka vetäisin viivoja yli. Mutta jotkut hommat voivat odottaa kesäloman loppuun. Eilen illalla lenkin jälkeen sain koiran pestyä ja nyt saa seuraavat pari viikkoa pysyä puhtaana! Tänään päänsärystä huolimatta onnistuin (muutaman kiukkuisen kirosanan saattelemana) ajamaan nurmikon trimmerillä ... eihän sitä kukaan muukaan suostu tekemään, kun mieskään ei saa tehdä raskaita hommia (hiljalleen alan toimia siivoojan, kokin ja kotihengettären lisäksi talonmiehenä). Olisi pitänyt lähteä lomalla karkuun näitä arjen täyttäviä kotihommia, mutta mihinkäs täältä lähdet ... muuta kuin rannelle;

5 kommenttia:

maaria kirjoitti...

Kauniit kesävarpaat! Toivottavasti pääset usein pulauttelemaan niitä veteen! Koeta nauttia lomastasi kaiken arjen keskellä.
lämpimin terveisin jaana

Anonyymi kirjoitti...

Kamalaa! Mä en ole ollenkaan muistanut varpaiden värjäystä. Pitääpä korjata asia! Tosin niitä ei näkyisi, kun tarttee taas pitää villasukkia. Helteet oli ja meni!
Mutta asiasta yhdeksänteen: Tulepa Turkuun niin saat hierontaa ja hyviä neuvoja niska-hartia-päänsärky-vaivoihisi... =)
- Mari -

Yaelian kirjoitti...

Nätit varpaat! Toivottavasti sä nyt pääset sitten kunnolla nauttimaan siellä rannalla!

finkinja kirjoitti...

Maaria,
onhan tästä lomasta kuitenkin se hyvä puoli ettei tarvitse joka aamu ihan viideltä herätä:) Sekin on jo jotain!

Mari, miten olet nyt tollasen asian unohtanut;) Kyllä ne helteet saattaa vielä sinnekin tulla.
Kaipaan kyllä sun kultaisia käsiä ... mut sä voisit hypätä tänne meille ja mä voisin haalia ison kasan selkävaivaisia kansalaisia sun käsittelyyn ... saisit matkarahat kasaan:)

Yaelian,
taidan pakata kassin huomista varten;)

Anne kirjoitti...

Meillä on koko akkatiimillä punaiset varpaankynnet :)