maanantai 22. kesäkuuta 2009

Pidetään sadetta ...

(Krk, Punat)

Ranta on tyhjä, auringonottajat ja vesihirmut ovat rantautuneet jonnekin sisätiloihin lämpimien vällyjen alle. Hillittömät helteet ovat jättäneet meidät ja tilalle on tullut hillitön halu pukea päälle villasukat ja lämmin takki.
Esikoinen yritti vielä eilen urheasti kastautua, mutta puki suosiolla takaisin päälle pitkikset ja pitkähihaista. Toivottavasti tämä on vain väliaikaista .... nyt on kesä ja kuuluu olla helle. Juuri kun pääsin hempseän hameen ja sievien sandaalien makuun!
Helteet tulkaa takaisin missä olettekaan!!!!

Näin "lomalla" sadepäivä tuntuu vielä tylsemmältä kuin arkena. Koska olen kotona, aikaa on joka päivä mielin määrin ja aina tulee jotain hommailtua ... tai sitten vain löysäilen ja työnnän hommia hamaan tulevaisuuteen;) Sadepäivänä ei voi tehdä ulkona mitään eikä voi vain istua lepolassessa terassilla ja siemailla lehtiä lueskellen iltapäiväkahveja. Tulee sellainen olo, että PITÄISI tehdä jotain järkevää esimerkiksi kerätä nuorimmaisen alakerran huoneesta kaikki loput tavarat ja kantaa ne uuteen yläkerran huoneeseen ... ja komentaa tyttö ne itse laittamaan paikalle;) Tai vaikka maalata se alakerran huone uuteen uskoon.
Mutta kun sadeilmalla on niin tylsä olo eikä sitä vaan viitsi alkaa noin isoihin hommiin! Saattaisin ehkä rasittaa itseäni liikaa.


Sitä paitsi menen huomenna aikaisin aamulla terveystarkastukseen. Otetaan verikokeet, kuunnellaan keuhkot, kysellään kaiken maailman asiat ... Tai voisihan se olla toisaalta hyvä, jos olisin rasittunut ... näkisi missä kunnossa kroppa todella on.
Kannattaa olla vielä tämän firman palveluksessa, firma lupautui maksamaan työntekijöille kerran vuodessa lääkärintarkastuksen ja siihen kuuluu vielä kolme erikoislääkärin vastaanottoa. Aion käyttää kaiken hyväksi ... ennen kuin vaihdan työpaikkaa.

Ehkä ennätän käydä vielä monet kerran lääkärintarkastuksessa ennen kuin onnistun vaihtamaan työpaikkaa. Into ja halu on suuri, mutta se ei aina lyö yhteen käytännön ja onnen kanssa. Eikö tässä maassa tarvita sujuvasti suomea ja kroatiaa pälättävää työvoimaa? Olen vielä hyvässä kunnossa, en tarvitse sairaslomaa lasten takia (jos sairastuvat pystyvät hoitaman itsensä tai sitten huudetaan anoppi tai joku muu apuun), en valita turhista ja vähän kaikkea on tullut koettua lähivuosina. Vai olenko tippunut aivan liian kauas kärrynpyörästä? Pitäisikö yrittää onnea entisessä kotimaassa? Siihen ei kyllä suostuisi mies! Ellei työ olisi netin kautta toimivaa ja edellyttäisi vain pikaisia käyntejä Suomen maan kamaralla. Ehdotuksia ja vinkkejä otetaan vastaan!!

Palkkasin sadepäivän kunniaksi nuorimmaisen paistamaan lettuja. Herkkujen syöminen taitaa olla parasta viihdettä sadepäivänä. Tai sitten sängyssä makaaminen ja elokuvien katsominen ja lukeminen ja ... Nyt maistuis suomalaiset irtokarkit ja salmiakkijäätelö ja suklaa ja ... paikalliset karkit eivät ole suomalaisten luokkaa eikä salmiakkijäätelöä ole. Salmiakkirouheet on syöty ja salmiakkikossu juotu! Mistä mä saan suomiherkkuja??? Eikä kukaan ole tänä kesänä tänne edes tulossa enkä itse ole menossa hankintamatkalle Suomeen.
Nyt tuli hätä käteen ja himo hampaankoloon!
Taidan siirtyä lettukasan viereen ennen kuin kasa häviää parempiin suihin:)

13 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

sadepäivät on tylsiä, kun on vapaalla. Menee ihan hukkaan sisätiloissa, ja kuten sanoitkin niin ei sielä sisälläkään saa mitään aikaiseksi kun veto on poissa harmaan sään takia...
Ihanaa, että saat kuitenkin lättyjä! Ja toivottavasti joku lähettää sulle nameja suomesta kun postauksesta näkee "tilauksen" ...!

Tsemppiä lääkärintarkastuksiin: tosi hyvä että työnantaja maksaa säännölliset tarkastukset!

finkinja kirjoitti...

Letut maistu hyvälle MaaMaa:)

ii kirjoitti...

Ehdottaisin kääntäjän hommia etätyönä, mutta ei taida Suomessa olla niin paljon kysyntää kroatialaiselle kirjallisuudelle tai televisio-ohjelmille?

Lettuja, mmmm.

elsi kirjoitti...

No mulla olis pari vapaa ehtoista lähettäjää suomen päässä. Mitä sais olla ja mihin osoitteeseen? ;o)

finkinja kirjoitti...

ii,
noi telkkujen käännöshommat kyllä kävis ym. Mihinköhän pitäis ottaa yhteyttä?
Otitko muuten itse yhteyttä Alluun? Hän etsi sinua arpajaisvoiton takia:)

Elsi,
no vaikka mitä haluu!!! Suklaata, salmiakkia, irtokarkkeja ...:D Ja meidän osoitteeseen tietty:)

sateenkaari kirjoitti...

Tsemppia terveystarkastukseen.
Taalla meillakin on tanaan pilveillyt uhkaavasti.Tuossa edessamme meren ylla on nytkin uhkaava,musta ukkospilvi.Ja kovasti odottelen sadetta,mutta empahan usko,etta tulee.
Lamminta on kuitenkin kivat +25,mika tuntuu aivan ihanalta.Sadetta on kylla ilmassa,kun makaraiset himoitsevat koko ajan minun paljaita hartioitani tassa koneella istuessani.Pistinkin juuri myrkyn pistorasiaan asian auttamiseksi.

refanut kirjoitti...

Tämmöinen raakile: kartoita syrjäisempien pakolaisten vastaanottokeskusten kroatiankielisen tulkkauksen tarve. Toimisiko skype joissain tilanteissa? Ja jatkoksi jonkinlainen Leelian lepotuoli, nettilehti, eli kroatiaksi voisi kysyä kaikkea sitä mitä ei kehtaa kummallisilta suomalaisilta kysyä. - Saapi jalostaa.

arleena kirjoitti...

Kaunis rantakuva. Mukava tunnelma, vaikka ranta on tyhjä.

arleena kirjoitti...

Piti vielä sanomani, että kaunista musiikkia, pidän siitä.

Allu kirjoitti...

ii löytyi, kiitos sulle

Tuula kirjoitti...

Ei kay yksiin onnen lahjat: meille tuli lopultakin tanne kesa ja lammin. No alkukesa onkin ollut yhta viikonloppua lukuunottamatta todella kylma. Viime viikolla oli meidan lampaitten laidunpaikalla satanut LUNTA!!!

Mulla on ollut samoja ajatuksia tyon suhteen... Tosin olen ollut taalla onnellisessa asemassa ja olen saanut kokeilla oman alan laajempaa perspektiivia eli useita eri toita. Mutta nyt tuntuu, etta olen jamahtanyt tahan. Jotain uutta pitaisi paasta pian kokeilemaan ennekuin ei enaa uskalla mitaan muuta tehda ja jaa vaan odottamaan elakeaikoja.

Mukavaa viikon jatkoa!

Marjut kirjoitti...

Meillä samoin olllut sateista muutama päivä, Suomessahan on helteet nyt.

Oikein hyvää loppuviikkoa ja kesänjatkoa :)

finkinja kirjoitti...

laitoin eilen illalla pitkän kommentit teille kaikille ja sit mies meni ja sammutti netin!!!!!

Allu, hyvä että ii löytyi:)