torstai 30. huhtikuuta 2009

Vappuaattoa

Istun olohuoneessa miehen lempparitelkkarinkattelutuolissa, jalat nostettuna pilatespallolle, läppäri sylissä. Telkassa tulee Gray's anatomy, koira makaa jalkojen juuressa, nuorimmainen vilttiin kääriytyneenä sohvalla, esikoinen ulkona kylällä kaverin synttäreitä viettämässä ja mies töissä. Tällainen vappuaatto meillä.
Ei täällä vappuaattoa mitenkään juhlita, tavallinen arkipäivä kuten aina. Huomenna on vapaata ... onneksi ... ja suurin osa ihmisistä yrittää käyttää mahdollisimman hyvin hyväkseen pidennetyn viikonlopun.
Ihanaa, kolme päivää vapaata!
~
Jollain tavalla on ikävä Suomen vappuhulinaa, sitä iloa ja odotusta. Tulee mieleen lapsuuden ja nuoruuden vaput ... kuivat pyörätiet, kylmän raikas kevätilma, pikkukengät ensimmäisiä kertoja jalassa ... vappuhuiskuja ja serpentiiniä, iloista naurua ja hulluttelua ... myöhemmin railakkaampaa menoa ja teekkareiden hulluttelun seurailua ja mukana menoa ...
~
Simat ja tippaleivät jäivät nyt tekemättä.
Sima joudutaan korvaamaan coktalla tai viinillä ... Annen ehdotus oluen sekaan heitetyistä rusinoista siman sijaan kyllä toisaalta houkuttelee:)
Ilmasta riippuen grillaillaan kotona tai sitten lähdetään jonnekin tekeen pieni lenkki. Aikaisempina vuosina olen täyttänyt eväskorin ja ollaan menty lempirannalle ... ja aina on käynyt niin, että tytöt ovat heittäneet talviturkit vappupäivänä. Mutta huomenna uiminen taitaa jäädä, sen verran viileä on ilma.
~
Pitäisköhän säikytellä naapureita ja muita kyläläisiä huomenna valkolakilla;)
Eivät kyllä varmaan ymmärtäis suomalaista tapaa pitää kipparinlakkia vappupäivänä päässä :)
Mutta laittaisivat sen hulluihin skandinaavisiin tapoihin ... ja naureskelisivat nurkan takana;)
~
Mutta simapuutteesta ja kipparilaikeista huolimatta toivottelen kaikille mukavaa
Vappupäivää:)

7 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Täällä on nassuteltu koiran kanssa kilpaa munkkeja, ja simaa päälle. Iloista Vapunpäivää!

Susanne kirjoitti...

Täällä näyttäisi tulevan aurinkoinen vappu, joten ulkoilun merkeissä täälläkin vappua vietämme.
Iloista vappua sinulle ja perheellesi!

Tuula kirjoitti...

Tanne tulee paivan kunniaksi kevaan lampimin paiva kuulemma. Paiva on pyhapaiva, joten kaikilla on vapaata. Mutta muuten juhlinta rajoittuu joihinkin tapahtumiin nyt tanaan.

Allu kirjoitti...

Kipparinlakiksi ne täälläkin ylioppilaslakkia luulisi eli ei ole tullut käytettyä. Hauskaa vappua Kroatiaan!

Yaelian kirjoitti...

Kivaa vappupäivää sinnekin! Viimeksi olin Vappuna Helsingissä 2006, kyllä sitä värikästä meininkiä on kiva katsella kunhan ei mene överiksi.Viime vuonna tein simaakin, tänä vuonna en. Mukavaa viikonloppua!

finkinja kirjoitti...

Mukavia vapun jatkoja kaikille:)

Jonna kirjoitti...

Samoin teille leppoisaa vappua! Täytyy käydä iltapäivällä leipomossa katsomassa olisiko siellä edes sokeripäällysteisiä donitseja, munkit kun jäi tekemättä tänä vuonna.