keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Arkista aherrusta

Nelipäiväinen työviikko pitäis olla aina!
Tälläseen rytmiin olis tosi helppo tottua, pääsiäisestä lähtien on ollut vajaita työviikkoja ja erittäin mukavalta tuntuu:) Toukokuussa ei valitettavasti ole minkäänlaisia pyhiä viikolla, mutta kesäkuussa on senkin edestä ... peräti kolme pyhäpäivää viikolla. Taidan vaan olla lomalla silloin ... jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.
~
Tänä aamuna kastuin täydellisesti töihin mennessä.
Vettä tuli Esterin .... sieltä eikä sateenvarjo auttanut mitään.
Onneks on työvaatteet, farkut ja kengät ennättivät kuivua päivän aikana.
Toivottavasti ilmat parenevat vapuksi ... yleensä aina ollaan menty jonnekin picnikille tai grillattu kotona. Ei olla tehty vielä minkäänlaisia suunnitelmia, kaikki riippuu todellakin onko rantakeli vai pihakeli. Esikoinen menee kuulemma entisen peruskoululuokan kanssa metsäniitylle grillailemaan ja "vappuilemaan". Onneks se niitty on tuossa lähellä ... voidaan miehen kanssa mennä sinne pusikkoon vakoileen mitä tekevät;)
Nuorimmaisella ei ole vielä mitään suunnitelmia joten taitaa roikkua meidän kanssa koko päivän.
~
Kävin tänään nuorimmaisen vanhempainillassa. Tai ei se oikeastaan ollut mikään kunnon vanhempainilta, kun kesti vai vajaat puolituntia. Luokanvalvojalla ei ollut mitään muuta asiaa kun se, että meidän piti allekirjoittaa suostumus toukokuiseen luokkaretkeen. 6. luokkalaiset menevät 22. toukokuuta Plitvičkan luonnonpuistoon, siitä sitten lähempänä enemmän kuvia ja tietoa. Hieno paikka, täällä kävijöiden yksi ykkösnähtävyys.
Samana päivän mies menee sinne sairaalaan...
Vilkaisin samalla nuorimmaisen arvosanat ja kaikki on ok, oikein hyvältä näytti:)
~
Esikoisen koulu ei sitten menekään niin hyvin kuin pitäisi!
On se niin vaikeeta lämmittää sitä penkkiä siellä luokassa, kaikki muu kiinnostaa enemmän kuin koululuokka ja opettajien puheet. Työharjoittelussa viihtyis paremmin ja muutenkin olis kauhia hinku töihin, parina iltana on käynyt opettelemassa pubissa kahvin keittoa ...
Katotaan miten käy nyt ... muutama viikko vielä aikaa kiristää ... pääseekö luokalta, lempattaanko koulusta vai mitä ... Nyt vaan kiristellään hampaita ja vähän muutakin!
~
Kotona olis vaikka mitä hommia, mutta jostain syystä tällä viikolla ei ole huvittanut tehdä muuta kuin ne pakolliset kotihommat. Töiden jälkeen on ollut ihan ventti olo. Nyt tässä samalla pöydällä on ompelukonen levällään (naputtelen vaihteeksi läppärillä) ja vieressä silistyslauta odottaa silittelijää ... huomenna pitäsi auttaa miestä maalaushommissa ja siivota yläkertaa kaikesta turhasta roinasta ... ja kasvimaalla olis jo kitkettävää!!
Onneks on perjantaina vappu ja voin hyvällä omallatunnolla ottaa iisisti;)

6 kommenttia:

sateenkaari kirjoitti...

Saman perheen kaikki lapsetkaan eivat ole samanlaisia.Edes koulunkaynnin suhteen.Kurjaa,etta esikoinen panosta koulunkayntiin.Mutta aika monelle varmaan tulee tuo vaihe maaratyssa iassa.Jollain se menee ohi,mutta jollain taas koulu jaa,ja tulee muut kuviot. Ja jotain tosiaan työnteko kiinnosta enemman kuin koulunkaynti.

Tuula kirjoitti...

Mulla kakkonen ei ole ollut koskaan kiinnostunut koulusta. Toita han on sen sijaan tehnyt paremmin kuin monet aikuiset. Huokaisen helpotuksesta, jos han kesakuussa paasee lopettamaan koulun ilman, ettei mitaan jaa rastiin. Elokuussa han aloittaa oppisopimustyopaikassa Oslossa, jonka on hankkinut aivan itse. Kolmesta aineesta on tullut lappu vaarasta jaada ilman arvoanoja... Viela on aikaa kiristaa, kouluthan loppuvat taalla vasta juhannuksena.

Voimia lasten kanssa!

Tuula kirjoitti...

Niin piti mainitseman, etta ykkonen taas kuluttaa koulunpenkkia malliikkaasti. Mutta... tyonteko ei oikein suju eika taida kauheasti kiinnostaakaan. Saakohan edes kesatoita... :)

MaaMaa kirjoitti...

Iloista Vappua teille!
Toivottavasti koulujutut menis hyvin kuitenkin esikoisella ja malttais opiskella enemmin kuin tehda toita -- toita saa kuitenkin tehda sitten loppuelaman!

pidan peukkuja, etta saatte sen rantakelin vapulle!
me lahretaan Pariisiin, joten luvassa ei ainakaan tippaleipaa...!

finkinja kirjoitti...

Sateenkaari,
toivotaan että tää on tosiaan ohimenevää, koulu on pakko saada jossain vaiheessa käytyä ja olis hyvä hoitaa se normaalilla menolla, silloin olis ilmasta. Jos sen jättää myöhemmäksi, joutuu siitä maksamaan.

Tuula,
meillä koulut loppuu tänä vuonna normaalia aikaisemmin, jo 11.6. eli aikaa ei enää ole niin kauheesti.
Minkä koulun poikasi lopettaa nyt?
Kyl noi lapset on niin erilaisia!


MaaMaa, mukavaa matkaa:)
Ei taida tulla ihan rantakelejä, koko viikon on satanut ja on ollut tosi kylmää!

Tuula kirjoitti...

Poika lopettaa lukion. Taalla voi kayda lukiota joko 3 vuotta ja lahtea sitten jatko-opintoihin. Tai sitten voi kayda 2 vuotta ja menna oppisopimukseen kahdeksi vuodeksi. Ja tama viimeinen vaihtoehto oli tietenkin se ainut hanelle! :)