maanantai 6. huhtikuuta 2009

Äidin kasvimaalla raparperin alla ....

Sen siitä saa kun leikkii kesää ja juoksentelee jalat paljaina ympäri kyliä!!
Iskin hurmioituneena helleilmasta pikkuvarpaani ovenpieleen ja nyt varvas on kaksinkertainen ja punottaa ... hyvä ettei ala sinertää ... en kyllä uskalla katsoa. Koko jalkaa pakottaa.

Pienestä vammasta huolimatta menin taas töiden jälkeen kasvimaalle häiritsemään kastematojen kestejä:)


Sain valmisteltua tuon vasemmanpuoleisen maan tomaatin- ja kesäkurpitsan taimille.
Toisella puolella on sekaisin porkkanaa, salaatteja, persiljaa .... ja yrttejä.
Älkää ihmetelkö noita risuja penkeissä ... ne on kissoja varten. Ilkiöt menevät heti kun saan simenet maahan tonkimaan ja hoitamaan asiansa tuoreenseen multaan!! Risut estävät innokkaimmat kakkijat hoitamasta hommiaan;)Meillä on näitä tasoja neljä ja viidennellä on talo. Aikaisemmin kaikki ovat olleet täynnä viiniköynnöksiä, mutta entinen omistaja kaivoi ne ylös ja vei mennessään.
Tontille muuttaessa laitoimme kaikille tasoille kasvimaat, mutta parina vuotena olemme vähentäneet roimasti. Kesähelteillä paineet eivät riitä vesijohdoissa noin ylös rinteeseen eikä kukaan hullu jaksa kaksi kertaa päivässä kantaa kymmeniä litroja vettä ylös ... olis kyllä todella hyvää jumppaa;)
Nyt on jako tehty anopin kanssa ja hänellä on tämä kuvassa oleva taso ja meillä tuo pienempi. Yritimme pitää yhteistä kasvimaata, mutta siitä ei meinannut tulla muuta kuin eripuraisuutta ja kitkan katkua. Nyt on rauha maassa ... anoppi saa tonkia maataan niin kauan kuin jaksaa ja pysyy tolpillaan ja me voimme istuttaa tomaatin taimet niin kuin itse haluamme ... vaikka väärinpäin:)

1 kommentti:

Tuula kirjoitti...

Ihanat puutarhat!